Ja moją Małą z mężem zostawiam. Z dziadkami też zostanie. Chociaż ostatnio moja mama wzięła ją beze mnie na spacer. Musiała szybko wracać bo strasznie płakała. Cyca też jada ale najbardziej chce rano. potem jeszcze w ciągu dnia dostaje ale juz jest mniej zainteresowana. U nas teraz główne danie którym najada sie Marysia to zupka z mięsem. zjada 240-260g na raz. no i wieczorem kaszka albo sinlac. bez tego nie zaśnie.
Co do gołąbków po kaszubsku, to zamiast mieso zawijać w kapustę, to kapuste kroi sie drobno i dodaje do mięsa i ryżu.trzeba tez dodać 3 lub 4 jajka żeby się wszystko skleiło. ja daje jeszcze przesmażoną cebulę. no i przyprawy sól, pieprz. robi się kotlety, obtacza w bułce tartej, podsmaża i wrzuca do garnka z sosem. Sos: woda przegotowana, przecier pom, ketchup, przyprawy. I tak gotuje sie około 1 godziny.
Co do gołąbków po kaszubsku, to zamiast mieso zawijać w kapustę, to kapuste kroi sie drobno i dodaje do mięsa i ryżu.trzeba tez dodać 3 lub 4 jajka żeby się wszystko skleiło. ja daje jeszcze przesmażoną cebulę. no i przyprawy sól, pieprz. robi się kotlety, obtacza w bułce tartej, podsmaża i wrzuca do garnka z sosem. Sos: woda przegotowana, przecier pom, ketchup, przyprawy. I tak gotuje sie około 1 godziny.