reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

my już w domku, nie wiem czym ale czuję się strasznie zmęczona, normalnie padam z nóg a moje dziecko ma strasznie dużo energii, wyspała się w drodze i teraz pewnie czas na zabawę

ookatkaoo - super, fajnie, że się zdecydowaliście, teraz znów masz na co czekać :-)

reklama
Ratatuj pycha ale zrobiłam z ryżem i dobrze. mojemu M. tez smakowało. dzięki dziewczyny za pomysł na obiad :)
ja wracam do pracy od wrzesnia 2012 wiec mam jeszcze cały rok z mała w domu. no chyba że nie dostanie sie do żłobka to wtedy nie wiem jak to będzie. ale juz teraz pracuje w domu wieczorami. mam taką prace że tak mogę i wyrozumiałą szefową. też ma dzieci wiec wie co to znaczy.

mi.nu to pozazdrościć :-) chociaż ja też nie mam co narzekać bo miejsce na mnie czeka i udało mi się nawet załatwić że będę pół godziny wcześniej mogła przychodzić
fajnie że ratatuj smakował. Z winiary pomysł na... mogę polecić jeszcze jeżyki i chłopski garnek (ale to trochę pod leczo podchodzi). W tygodniu chcę zrobić jeszcze zapiekankę z ziemniakami i mięsem mielonym, mam nadzieję że też będzie smaczna

dziewczyny a powiedzcie czy prasujecie jeszcze ubranka dzieci i czy jak dajecie do picia wodę mineralną dzieciaczkom to ją wcześniej gotujecie czy dajecie taką prosto z butelki?

Samantaa co do prasowania to w domu zdarza się, że zakładam nie uprasowane, natomiast ciuszki na wyjście prasuję bo większość po praniu jest wygnieciona.
Wody mineralnej nie dawałam jeszcze Dominikowi. Póki co dostaje przegotowaną kranówkę.

hejka
katka gratulacje terminu, zleci szybko zobaczycie, ja też czekałam czekałam an ten dzień a tu już rok zleciał:)
samantaa ja prasuje tylko koszule, dzinsy takie typowo wyjściowe bo bawełnianych już nie..
a wode daję normalna mineralna Żywiec

My wszystkie ciuszki Marysi cały czas prasujemy, i cały czas piore w proszkach dla niemowląt. a wode mineralna tez ciagle przegotowuje zanim dam małej albo rozciencze sok.

My wszystkie ciuszki Marysi cały czas prasujemy, i cały czas piore w proszkach dla niemowląt. a wode mineralna tez ciagle przegotowuje zanim dam małej albo rozciencze sok.

Ojejku, ale ją rozpieszczasz ;-) Ja mojej małej ciuszków nie prasuje od trzeciego miesiąca (ale moja pralka nie gniecie). Niektóre piorę w Loveli ale jak mam mało to piorę z naszymi (nic jej nie jest). A herbatki i zupki robię z kranówy i butelek też nie wyparzam. Nie ma żadnych rozwolnień ani uczuleń więc jest ok.

No ja butelki i smoczki wyparzam codziennie. Mineralną przegotowuje do picia dla Małej, ale zupki gotuje na kranowej ale przefiltrowanej. mam taki dzbanek z filtrem zelmer.filtry trzeba co jakis czas wymieniac. potem przelewam wode do czajnika i gotuje. w czajniku nie ma żadnego kamienia. ja do wszystkiego uzywam takiej przefiltrowanej wody. dla nas do zupy czy na herbate tez.
a ciuszki to mój M. prasuje bo jemu to szybciej idzie.

reklama
Do góry