reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ale jestem zła na siebie... wziełam się za składanie serwetek i okazało się że te co kupiłam są beznadziejne!!! a tak ucieszyłam się że dostałam fioletowe:-( idę spać, na dziś mam dość. może jutro mój mąż podjedzie do jakiegoś marketu i kupi normalne serwetki, tylko czy będzie czas by je składać?

reklama
hej. A ja już się wyspałam. Zasnełam o dziewiątej i w sumie to już spoko:) mała zjadła a teraz się wierci i coś nie chce spać też. Deszcz pada więc pogoda pewnie do dupy będzie dziś. Ale wczoraj miałam tyle spacerów że dziś nie muszę. Nie wiem czy to już dzień dobry czy dobranoc życzyć wam:)

Z wagą ciężko. W 6 tyg przybrał całe 300 g;( trochę mało, ale wine zwalam na biegunkę. Wagowo Wojtek mieści się na 25 centylu, czyli jest to tzw wąska norma.... nie wiem już co mam robić.....

Witam
ulkan nie każde dziecko jest w normach kochanie
teraz to wina biegunki, ale się skończy i wszystko będzie dobrze
Ważne aby Wojtuś był zdrowy , a waga to drugorzędna sprawa

Mój Michaś spadł z wagi w ciągu 2 tyg o 300 gram jak wrócił z kliniki
potem dopiero zaczął przybierać, ale też mówi lekarz że mało

nadrobi to - trzymam kciuki

Wojtek waży 6850 g ale jest długi -73 cm. waga oczywiście po podaniu kroplówki, więc trochę "sztucznie" zawyżona...

claudia a jak Michas przybiera?? nie proponowal lekarz zebys podawla mm?? albo zageszczala swoje mleko??
mały waży 5930
w miesiąc przybrał 300 gram
a ma ze 68 cm jak nie lepiej
mówiłam że daje mu kaszkę, to powiedziała że ok i żeby obserwować czy nic się nie dzieje
ja też małemu od kilku dni zagęszczam na noc 100ml mojego mleka i jeszcze do tego cycek :-)

zobaczymy jakie będą efekty
mały też je marchewkę od wczoraj

ulkan to Wojtuś ładnie waży

Dzięki za słowa otuchy;) A czym zagęszczasz mleko? Ja się zastanawiam nad kleikiem kukurydzianym - żeby przeszło przez butelkę to 1 łyżeczka na 100 ml powinno być chyba ok....Karmię Wojtka moim mlekiem, jedyna nowość w jego diecie to gluten (pół łyżeczki rozgotowanej kaszki mannej). Ale, żeby małego podtuczyć za to niejadkowanie, to chciałabym mu coś podać dodatkowego. Sok odpada, bo próbowałam już parę razy - zaraz po jedzeniu, 2 godziny po i mały nie chce. Zjadłby przed karmieniem, ale z oczywistych względów wolę, żeby wypił moje mleko niż najadał się sokiem.

reklama
Dzięki za słowa otuchy;) A czym zagęszczasz mleko? Ja się zastanawiam nad kleikiem kukurydzianym - żeby przeszło przez butelkę to 1 łyżeczka na 100 ml powinno być chyba ok....Karmię Wojtka moim mlekiem, jedyna nowość w jego diecie to gluten (pół łyżeczki rozgotowanej kaszki mannej). Ale, żeby małego podtuczyć za to niejadkowanie, to chciałabym mu coś podać dodatkowego. Sok odpada, bo próbowałam już parę razy - zaraz po jedzeniu, 2 godziny po i mały nie chce. Zjadłby przed karmieniem, ale z oczywistych względów wolę, żeby wypił moje mleko niż najadał się sokiem.

ja robię tak
o 19:00 mały je cyca i potem jak zje to go kładę
jak widzę, że nie może zasnąć to szykuję mleczko
zagęszczam kleikiem kukurydzianym
100ml mleka
i dosypuję nawet ze 3 małe łyżeczki

robię tak że wsypię 1 , mieszam i sprawdzam
i tak aż konsystencja będzie fajna
a w smoczku powiększyłam dziurkę
bo tamta była mała i nic nie leciało

mam tez smoczki do kaszki z tt , ale tam dziura jest duża i mały się dławił mlekiem i po bokach mu sie lało

i daje też już marchewkę po 17:00
a kaszkę koło 13:00
myślę, że to go podtuczy

POWODZENIA KOCHANA

Do góry