reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

dziewczyny napisalam posta ale mi go zjadlo - nie mam czasu napisac kolejny raz:/
zdrowie Natalki jest pod obserwacja- mamy sporo badan do zrobienia, wymazow, posiewow usg, (u lekarza w gabinecie bylysmy 1,5h - zycze kazdemu by trafil na takiego lekarza)
dzisiejsze usg bioderek wypadlo kiepsko i mamy przepisane szeleczki Pavlika.

ariska - sporo do ciebie napisalam ale...
w skrocie - sukienka poprostu fajowa!! taka bym sobie teraz szyla gdybym wychodzila za maz.
bukiecik z roz idealany!! a co z bizuteria jakas okazala czy raczej cos skromnego?, wloski w koka? a welon bedzie? kwiaty we wlosach? co planujesz? a rkawiczki??
temat slubny to moj ulubiony temat do pogaduszek:)

Ostatnia edycja:
reklama
Blondi to Ty masz fajnie skoro dasz radę tyle zrobić w domu :-)

hej a ile Wasze dzieciaczki śpią w ciągu dnia?

małym teraz się mój zajmuje, ja mam chwilę dla siebie
za chwilę pewnie będzie cyc a potem nie wiem

och ariska ja się cieszę z każdej chwil spędzonej z małym
ale mamy też muszą spać, sikać i się myć...

nawet nie mówię o sprzątaniu ale o zwykłych czynnościach , on mi kanapki czasem nie da zrobić ....

mały łobuz

padam po dzisiejszym dniu Mała cały tydzień tak daje popalić że już nie mogę jestem zmęczona tym wszystkim, wszystko na szybko...

na spacerek ubrała ją body krótki r, pajac bawełniany i welurowy kombinezonik i czapka
co do prania to my pierzemy w jelp

AsiaK- zdrówka dla na córeczki, my na kontrole z bioderkami 13 mam nadzieje ze bedzie ok
Blondi- podziwiam ja nawet obiadu czasem nie mam jak zrobić, wszystko w biegu
Gosia- zdrówka dla synka

Mały tak dzisiaj dał popalic że głowa boli...no ale już śpi...może to coś w rodzaju tego skoku rozwojowego nie wiem.Chciałabym żeby chociaż troszkę smoczka ciągnął bo tak to tylko pierś jest w stanie go uspokoic.

Dobrej i przespanej nocki dziewczyny :-)

ariska a gdzie wstawilas fotki ze slubu??
claudia przez pierwsze tygodnie w domu jadlam sniadanie o 14 a wstawalam bardzo wczesnie....czasem zeby tez mylam dosc pozno bo fizycznie nie bylo kiedy...teraz to mi sie wydaje absurdalne ze nawet 5 minut nie moglam znalezc ale tak bylo....u Was teraz jest popsrostu drugi poczatek za tydzien dwa to sie ustabilizuje i bedzie dobrze...oczywiscie mi jak ktos tak mowila na poczatku to nie wierzylam i myslalm ze zawsze bedzie tak ze nie ma czasu nawet na siku ale jednak sie ustabilizowalo i u Ciebie tez tak bedzie:-)

gogi -- nie nie przegapilas:) ja poprostu niewiele o tym wszystkim pisalam :)
zaczelo sie od wysypiki, pozniej suchosc skory na twarzy i lekkie zaczerwienienie,
czasami cos w rodzaju lupiez,
luszczacej sie skory na brawiach,
pepuszek, ktory pozostawial wiele do zyczenia - w dnie pepuszka wiecznie sie zbierala taka maź, otoczka przesuszona i tak skora sie obierala,
za uszkami rowniez mozna bylo znalez zolta skorupke,
pod paszkami skora jak by odpazona, pod szyjka podobnie.
zdazalo sie, ze Natalka wymiotowala i to sporo i czesto,
kupka max co 5 dni i nie zawsze zolta.
niepokoilo mnie rowniez to, ze wygina sie w lodeczke a jak lezy pleckami na moim brzuszku tak mocno sie napina, ze prawia siada.
no troszke sie tego nazbieralo:)
jest podejrzeie o alergie, o gronkowca lub paciorkowca na skorze, podejrzenie o zainfekowanie pecherza, brzuszek jest troszke za duzy - taki wzdety,
ja z tym wszystkim bylam u swojego pediatry ale jej leczenie nie dawalo ZADNEGO efektu a wiekszosc spraw tak na dobra sprawe ignorowala! dla niej nic nie wydawalo sie dziwne a ta pani doktor zajela sie wszystkim od poczatku:)
ma tez miedzynarodowy certyfikat doradcy laktacyjnego, napisala mi nawet przepisy na ciasteczka, szarlotke i francuskie dla karmiacych:)

Ostatnia edycja:
reklama
aniwar --- ja edytowalam swojego wczesniejszego posta, spojrz tam mozesz przeczytac co ona podejrzewa. generalnie mam zleconych bardzo duzo badan by wyeliminowac rozne rzeczy. konkretne diagnozy jeszcze nie padly, na kontrole z wynikami idziemy w srode za tydz.

malutka -- wszystkiego dobrego dla ciebie i mezusia - mialas rocznice slubu!! wow:)

Do góry