reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

witam sie i ja :)
u nas Kubusiek zasną jak wczoraj pisałam o 9( po butli ) i wstał na papu o 3 dałm cycuche około 5 drugą cycuche.. no były bąki i taka Kupcia ze szok.. pózniej butla.. i spał do 9.... wstał butla..i szok wypił 130ml.. pierwszy raz w zyciu.. pobawił sie na macie.. pozagladał no i poszedł spac około 11.:) jak wstanie to sie nakarmimy cycusiem Tomek na szczescie w nocy raz tylko sie obudził.. wiec moze to tylko ból brzucha . Dzis lajtowo :) ale po tym pływaniu żabką miałam takie zakwasy w kroku.. jak by mnie ktos..

Ribi--- to ze nie masz nawału to dobrze.. widac masz tyle pokarmu ile wystarcza dla Maciusa.. pewnie jak by Macius przespał jedno karmienie to i ty bys sie zalała:) a czemu nie nosisz stanika a dzien? nie boisz sie ze Ci ze tak powiem piersi opadną??
Damqelle-- u nas Kubus usmiecha sie do Tomka jak tylko go zobaczy

reklama
Witam

U nas nocka całkiem spokojna, teraz Mała leży koło mnie i ogląda świat:)
Co do pokarmu to mi niestety nic nie kapie:((((( nawet p o 4 h piersi mam miękkie
:(( czasami się dokarmiamy bo bez tego się nie obejdzie. i też nic mi nie pomaga:((

Dziewczyny moja mała ma tradzik niemowlecy czy znacie jakies sposoby??

moj mial tradzik niemowlecy i pediatra kazal kupic Cetaphil - emulsje do mycia twarzy ale mozna ja stosowac jako krem. pomogla.

A u nas dzień do d......... Byłam z Wojtkiem w poradni, bo już nie wiedziałam co poradzić na te jego biegunki. Dostaliśmy nowy zestaw probiotyków, prebiotyków, jakichś elektrolitów, których Wojtek oczywiście nie chce pić. Poniewaz nie wiadomo, czy stan Wojtka jest spowodowany szczepieniem na rotawirusy, czy alergia pokarmowa mam wykluczyc z diety oprócz białka krowiego wszystko co zawiera gluten i konserwanty, przynajmniej do momentu zrobienia testów;) Jak się domyślacie zostają mi w diecie wafle ryżowe, szynka drobiowa i zupa z buraka i ziemniaka;( Jestem zła bo przed szczepieniem Wojtek był jakiś taki marudny, mówiłam, że może jest przeziębiony, ale go zaszczepili. No i teraz mam.

Jedyny plus to taki, że Wojtek nie wykazuje oznak odwodnienia, nawet ma apetyt i przybiera na wadze - - przez 4 dni zyskał 170 gram

Ostatnia edycja:
Witam

U nas nocka całkiem spokojna, teraz Mała leży koło mnie i ogląda świat:)
Co do pokarmu to mi niestety nic nie kapie:((((( nawet p o 4 h piersi mam miękkie
:(( czasami się dokarmiamy bo bez tego się nie obejdzie. i też nic mi nie pomaga:((

Dziewczyny moja mała ma tradzik niemowlecy czy znacie jakies sposoby??

w gazecie wyczytałam że na trądzik niemowlęcy pomaga przemywanie buzi ciepłą przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną
a zmiany zejdą po niestety kilku tygodniach. można też krostki smarować sudocremem, który działą wysuszająco i antybakteryjnie

Moja mała w końcu zasnęła chyba na dłużej wiec mam czas dla siebie, ale chyba sama też się położę bo jakas taka zamulona chodzę

Witajcie Dziewczyny:)

zaraz postaram sie poczytac co u Was bo jestem ciekawa jak tam się miewacie.

U nas średnio....Bartuś ma zapalenie gardła dostaje antybiotyk od wczoraj.....wczoraj nawet nie mialam czasu tutaj zjarzec bo byl caly dzien starsznie marudny i parwie w ogole nie spal a ja na rzesach chodzilam taka bylam zmeczona...mysle ze to wlasnie przez ten antybiotyk....tez sie streusuje ze on taki malutki a juz faszeruje go antybiotykiem:-(

tak sie zastanawiam to zapalenie gardla to jest bardzo powazne?? jak Wy uważacie??

joasienka, ty się nie boisz jeść pączków? mi położne w szpitalu odradzały, bo smażone na głębokim tłuszczu :(

a co do paznokci, to ja jeszcze czekam, bo podobno sa za miękkie jeszcze... Zresztą sama już nie wiem, bo zaczyna je łamać, jak w emocjach przed jedzeniem szarpie moje ciuchy :D
Dziewczyny, kiedy wy pierwszy raz obcinałyście paznokcie?

monia-t-pączki jem od powrotu do domu, nie umie się opanować a Alusi nic nie jest. Co do paznokietków to mieliśmy nie obcinać ale Mała miała takie długie że się drapała, odłamywanie nie pomogło, więc obcinamy bardzo delikatnie bo te pierwsze paznokietki są jakby przyrośnięte do opuszka więc tylko tyle ile wystaje.
obcinaliśmy zaraz po powrocie do domu, miała chyba 3-4 dni.
u nas dziś dzień przytulaka, przy cycku siedzi, marudzi, a jak odłożę to się budzi. Ale póki co zasnęła to idę sobie adidaski cifem wyszorować :-D, a potem werandujemy.
odezwę się potem

reklama
kurcze jak czytam , że Wam leci z piersi to się załamuję:( Ja coprawda karmię piersią ale w dzień chodzę po domu bez stanika w nocy nieraz coś poleci ale ogólnie nie mam nawału pokarmu:( Jak już zakładam stanik to nawet wkładek laktacyjnych nie zakładam bo i po co jak wszystko suche....chyba zacznę odciągac pokarm żeby pobudzic laktacje...

Ribi - mi też nie cieknie mleko z piersi, ale Natka najada się często nawet z jednej piersi. Właściwie to w ogóle nie miałam nawału, wręcz przeciwnie, długo się rozkręcałyśmy... Przez noc, jak mamy przerwę np. 4h w karmieniu, to robią się piersi pełne, ale nic nie wypływa. Tylko muszę się strasznie pilnować, bo często robią mi się guzki, no i na okrągło je rozmasowuję, najczęściej w czasie karmienia. Biustonosza też najchętniej bym nie nosiła, bo mnie bolą brodawki i lepiej, jak się wietrzą, więc noszę odpięte klapki i tylko czasami je zapinam. Tak na dłuższą metę faktycznie mogą się zrobić flaczki przez bezlitosną grawitację ;)

Cała jestem w emocjach, bo W. pojechał właśnie na rozmowę o pracę... Trzymajcie kciuki
-------
chyba będę się musiała wziąć za te paznokietki, tylko zestaw do manicure dla niemowląt, który kupiłam, jest do d... bo nożyczki są za grube i muszę kupić porządne nożyczki do skórek, bo takie podobno są najbardziej praktyczne.
A miałam od męża jeszcze w szpitalu takie super pączki z Czarodzieja, to przez położne nie zjadłam i do tej pory nie mogę odżałować :(

Ostatnia edycja:
Do góry