reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam, dzisiaj kiepsko z czasem bo mam obie dziewczyny w domu, starsza znowu coś chora, rano stan podgorączkowy, więc nie poszła do przedszkola. Oby tylko Ali nie zaraziła.

Odnośnie szczepionek, czy któraś z Was nie szczepi na pneumokoki? Bo ja się ciągle zastanawiam. Ani nie szczepiliśmy, a teraz nie wiem co zrobić z Alą.

Ribi ja mam tak samo jak Ty, leci mi tylko jak daję jedną pierś to z drugiej leci pare kropli, a tak to piersi mam miękkie, ale małej wystarcza mleczka skoro nie płacze i jest zadowolona.

reklama
chyba będę się musiała wziąć za te paznokietki, tylko zestaw do manicure dla niemowląt, który kupiłam, jest do d... bo nożyczki są za grube i muszę kupić porządne nożyczki do skórek, bo takie podobno są najbardziej praktyczne.
A miałam od męża jeszcze w szpitalu takie super pączki z Czarodzieja, to przez położne nie zjadłam i do tej pory nie mogę odżałować :(

monia-t ja kupiłam w rossmanie takie zwykłe nożyczki firmy AnnCo, kosztowały chyba ok 5zł i napisane jest że to nożyczki do skórek, kupiłam właśnie te bo są bardzo cienkie, położna na SR nam mówiła żeby nie kupować tych dla dzieci bo są beznadziejne.

dziewczyny na szczepieniu jak bede spytam pediatre o pneumo i meningo- chce jednak zaszczepic w 6mcu, znajac mojego pecha to w pazdzierniku cos przyniose do domu a to bedzie 10mc.. a ona chciala szczepic w 12mcu;/ zaaz oczytam jeszcze o mmeningo ale jestem juz zdecydowana..

monia-t ja kupiłam w rossmanie takie zwykłe nożyczki firmy AnnCo, kosztowały chyba ok 5zł i napisane jest że to nożyczki do skórek, kupiłam właśnie te bo są bardzo cienkie, położna na SR nam mówiła żeby nie kupować tych dla dzieci bo są beznadziejne.
Ja używam tylko obcinaczy bo Nam położna właśnie mówiła zeby uzywac tego dla maluszka co sie samemu uzywa, bo jak sie nigdy nie uzywało nożyczek a nagle sie kupi to można tylko maluszkowi krzywdę zrobic a ze ja zawsze tylko obcinacz to dla
Maciusia kupiłam też:)

a ja mam takie zwykłe nożyczki dla dzieci i uważąm, że są super! Aż się zdziwiłam, że takie ostre (łatwo opcinać paznokietki) nawet lepiej działaja niż moje:) Ja kupilam chyba za 5 zl z firmy Baby Ono ...

Hej ja dopiero usiadłam, oprócz karmienia:)

Mała nie spi praktycznie od 6.00 znowu brzuszek ja meczył, tylko po czym?
Wczoraj przespałą całe popołudnie. A dzis marudziła od rana, zaliczyła tylko sen na spacerze i teraz w chuscie. Padam z nóg...

Ja obcinałam paznokcie szybko, chyba po nie całych 2 tyg. Tez mam zwykle nozyczki i jestem z nich zadowlona. A moja panna, w ogóle nie protestuje kiedy jej obcinamy paznokcie:) Smieje, ze ze to taka małą dama, ostatnio wyprostowałą nam paluszki , jak do manicure, hehe...bez problemu obcinamy paznokietki:)

Damqelle- u Ciebie wczoraj powodz byla w łózku, a u mnie dzis:) Nasze łozko wyglada jak po wojnie, musze zamowic kogos do czyszczenia łóżka, bo na nim juz jest jedna wielka plama.

Dziewczyny mam simierdzące pytanie, czy Waszym maluchom tez smierdza kupki? U nas od 2 dni czuc juz zapaszek, a moze to po czyms co zjadałam sama nie wiem...

Hej kochane :)

klaudoos - ja w nocy go nie ruszam nawet, tylko jak zaskrzeczy to daję cyca i jak już się naje i pomymla wystarczająco długo to jak mocno zaśnie to wypluwa. Broń Boże go ruszać bo wtedy z 2 godziny mi nie chciał spać smok jeden... A tak wogóle to śpi z nami w łóżku mały... chciałam tego uniknąć, a teraz jak już nawet potrafi spać z 5 godzin to byłoby fajnie jakby był w łóżeczku ale tam max 5 minut pośpi... Popróbuję może bo w dzień śpi ładnie sam.
Teraz śpi od 15, sprzątnęłam wreszcie porządnie w domciu, pomyłam podłogi bo syf był straszny... a jutro mamy ważnych gości i musi być błysk.
Znowu dzisiaj wymusił na mnie mieszankę i zjadł 80 ml... no ale mam nadzieje, że takie okazjonalne dawanie mu mieszanki nie jest złe... nawet lekarz ostatnio mówił, że on duży to jakby mi mleka brakowało to mam sobie pomóc mieszanką... No i ważyłam go dzisiaj znowu i ma już 5300, ja nie wiem co on tak rośnie... i ABS się z niego robi normalnie, taka fałdka na karku mu się robi... teraz jak się obudzi to pewno jak zwykle oba cycki opróżni :)

Natalii trzeba będzie obcinać na śpiocha, innej opcji nie ma, bo tak strasznie macha i rączkami i nóżkami, że szok! Smoczka jej dawałam tylko kilka razy i nie potrafi go ssać, więc jak płacze, to już płacze. Tylko zaraz po jedzeniu jest trochę spokojna - dopóki nie zgłodnieje znowu, czyli czasem to jest 10 minut :D

moniaivoy - u Natki na razie kupki są prawie bezwonne, ale my jesteśmy jeszcze bardzo malutkie, o połowę młodsze od Aluni ;)

Ribi, jeśli Maciuś się najada i przybiera na wadze, to myślę,że pobudzanie laktacji jest zbędne. Przesiąkanie wkładek, budzenie się w mokrym łóżku i bolące piersi, to żadna atrakcja;-)

B_iała, Catelin, Monciaa, Espumisan, Bobotic i Sab Simplex mają ten sam skład. Różnią się tylko zawartością simetikonu (40mg - espumisan, 66,66mg - Bobotic, 69,19 sab simplex).

Moniaivoy, Jasia kupki do pachnących nie należą. Myślę, że nie ma się czym martwić;-)

reklama
i zapomniałabym...

Waldek dostał tą pracę! W końcu coś na stałe, a nie tylko dorywcze fuchy, na których nie do końca można polegać. Uff.
Będzie pracował od godz. 6 lub od 7 na jedną zmianę, więc popołudnia i wieczory będzie miał już dla nas. Ewentualne nadgodziny będą płatne, co też nie wszędzie się udaje. Soboty też tylko w ramach nadgodzin. :)
Nasza Ibizka musi tylko stanąć na wysokości zadania i się nie rozsypać (ostatnio różnie z nią bywa), bo komunikacją miejską w życiu tam nie dojedzie...

Do góry