reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

kurcze jak czytam , że Wam leci z piersi to się załamuję:( Ja coprawda karmię piersią ale w dzień chodzę po domu bez stanika w nocy nieraz coś poleci ale ogólnie nie mam nawału pokarmu:( Jak już zakładam stanik to nawet wkładek laktacyjnych nie zakładam bo i po co jak wszystko suche....chyba zacznę odciągac pokarm żeby pobudzic laktacje...

reklama
Witajcie :) U mnie taki piękny dzien dzisiaj, aż chce się żyć. I mimo iż mróz jak diabli to w powietrzu czuje się już nadchodzącą wiosnę. Ach, doczekać się nie mogę :)))) Moje dziecię wstało o 7, zrobiło mega kupę, kazało sobie pokazać wszystkie pokoje i teraz majta rączkami w łóżeczku. Uwielbia swoją karuzelkę z motylkami. A najbardziej Tymoteusza - jak go widzi to tak się uśmiecha aż gulga jej w gardle :)
Zjadłabym coś dobrego, może zrobię ruskie? A tym czasem przydało by się posprzątać

Ribi - to ja ci zazdroszczę. Masakra z tym pokarmem. Mam cyce ustawione na godziny karmienia. I dziś mała wstała wcześniej i zjadła wcześniej i teraz mi leci jak durne. Jak widzę że leci to wiem że mała się niedługo obudzi na głoda :-) Najgorsze, że ona jak je to może się zakrztusić. Wczoraj jak wyjeła cyca na chwilę to tak ją opryskało że miała całą buzię w mleku :-) Nie mogę odciągać bo wtedy jest jeszcze więcej. Już nawet nie piję herbatek laktacyjnych i dalej leci tyle. A ten żarłok wywala dwa cyce co 3 godziny :-)
No wygadałam, już się budzi.

cze dziewczynki..
Ribi- ja nawalu nie mam, karmie tylko w nocy a w dzien z 3 razy, ale bez wkladek nie moge chodzic bo od razu plamy i leje sie.. ale tak mam zazwyczaj w nocy jak leze na boku i w dzien jsak piers nie ma swobody.. wiec u ciebie przez to ze chodzisz bez stanika- nic cie nie ugniata i przez to nie wycieka..

a mojh cala noc przy piersi w lozku- jakas masakra normalnie..
dostalam wyplate- oczywiscie mniej bo luty ma 28dni- niech to szlag;/

ribi ja nosze wkładki tylko na noc w dzien mi nie sa potrzebne, pirsi mi twardnieja tak po godzinie zwłaszcza po bawarce albo po herbatce na laktacje...
mój antek chyba sie cofnal bo w nocy chcial spac tylko z cysiem w buzi....

martus- jakas taka nocka- bo moj tez, a nigdy nie spal w lozku i to z cycem lub przy cycu, a dzis cmokal co kilkanascie minut a jakk odkladalam do kolyski to pobudka- jak nigdy.. a ja za to nieprzytomna jestem..

ewcia- jak Twoj Tycek zasypia przy cycu to bierzesz go na odbitke?

Witam sie i Ja:)
Tez nie odbijam jak usnie..... lece bo mam nie wiem ile czasu ,teraz malzon pomaga,pozniej zmiana:)wiec ogarniam chatke i zobacze co i jak pozniej:)

A JA chcialam dluzej was poczytac ale jednak nie uda mi sie bo Moj maly brzdac wlasnie sie budzi. JA musze mojego zawsze odbeknac poniewaz dwa razy jak niechcialam wlasnie go budzic to poszla mu fontanna mleka z nosa i ust tak mi zwymiotowal no i ulewa tez jak nie odbeknie.A jak go odbekne to jest spokoj i w nocy i tak zaypia mi ladnie po odbeknieciu wiec nie mam z tym problemu. Ale nie raz to mi 20 minut zajmuje zanim mu sie odbije czesto mam juz dosyc szczegolnie jak taka spiaca jestem :)
Milego dnia dla wszystkich i spokojnego.

reklama
Witam

U nas nocka całkiem spokojna, teraz Mała leży koło mnie i ogląda świat:)
Co do pokarmu to mi niestety nic nie kapie:((((( nawet p o 4 h piersi mam miękkie
:(( czasami się dokarmiamy bo bez tego się nie obejdzie. i też nic mi nie pomaga:((

Dziewczyny moja mała ma tradzik niemowlecy czy znacie jakies sposoby??

Do góry