reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Mam pytanie. Doczytuje powoli wszystko i widziałam, że dzieciątka Kashyaa i Ewcia mają (miały) zapalenia płuc. Ciekawa jestem czy dziewczyny karmiły piersią. Bo lekarka mi powiedziała, że dopóki karmię to mała nie powinna chorować na żadne choroby bo mleko jest jak antybiotyk. \ciekawa jestem czy tak faktycznie jest.

reklama
Hej, u nas chyba kryzys laktacyjny 3tyg. przynajmniej mnie sie tak wydaje...Mała siedzi mi od wieczora przy piersi, praktycznie non stop. Czuje ze mam takie wymiona, jak krowa co najmniej, bola mnie sutki od tego ssania:( Od 15 pratktycznie Ala nie spi, nawet na spacerze nie zasnęła...

Kate- kashyaa - karmi piersia, wiec chyba nie ma reguły...

Malutka- pisała mi przed 18.00, ze ma skurcze co 5-6 min, wiec moze Tosia sie jeszcze dzis wybierze na ten świat.

Claudia- najważniejsze, ze jest coraz lepiej z Michasiem. I ze lekarka pozwoliła Wam wejsc na oddział. Bądz dobrej mysli, nie załamuj sie...

Ribi - ja staram sie uwazac na to, co jem, myslałam na poczatku, ze Ala ma kolki i nawet odstawiłam nabiał,ale teraz widze, ze ten problem był przy robieniu kupki, podajemy espumisann, i Aluni sie lzej robi kupi, a ja sie juz nie katuje ta dieta...Nie jem smażonych rzeczy i wzdymających oraz surowych warzyw i cytrusów (jem surowe jabłka,marchew). Poz yum dzis zjadłam surową gruszę, jem banany, brzoskwinie z puszki, mozna ananasa. Próbuj wszystkiego po trochu i obserwuj Maciusia. Generalnie gdybym miała ograniczoną na maksa ta diete, to chyba sama wpadłabym w anemie, a chyba nie o to chodzi...

Witam wieczorowa pora
Mała spi wiec mam troszke czasu na zaległosci z forum:-)

Ookatka oj z tymi wozkami to jest przekichane ja na swój czekałam ponad miesiac ale w koncu doczekalam sie furki dla Madzi.... Poza tym nie ma sie co dziwic na wszystko teraz trzeba czekac tak wlasnie wygladaja piersze miesiace nowego roku

Kate moja córcia tez prezy sie przy robieniu kupki ale nie zawsze

Claudia prosze Cie......troszke optymizmu .....prosze

Moniaivoy oj kryzys laktacyjny minie....mnie tez od dzis jakos mocniej sutki bola przez to jak mała ssie,ale zeby zaciskam

Dzis widze debata byla na temat jedzenia, ja jak niektóre z Was jem normalnie.... Uwazam i unikam jak najbardziej produktów wzdymających a tak to jem prawie ze wszystko i obserwuje córeczke...Jakby wiecej plakala albo sie w jakikolwiek sposób dziwnie zachowywala - to wtedy analizuje to co jadłam i staram sie wtedy to ograniczac

No nic powoli zmykam spac, korzystam poki mala spi.....
DOBRANOC NO I DO JUTRA

moniaivoy - to nie kryzys, poprostu mała lubi byc przy piersi, dziś o to pytałam położnej i dziecko najada się w ciągu 15 min, a sa dzieci które nie puszczaja piersi po tym czasie tylko wisza godzine i dziamdziają sutki bo lubią, jak Ci to przeszkadza to daj smoka, ja lubię jak mi tak czasem wieczorem po kąpieli wisi na piersi 2h:) Macius uwielbia tak sobie ssać długo wieczorami:)

Nigdy nie napisałam , że będzie całkiem zdrowy ...
Tego jeszcze nie wiadomo, pani doktor nam pozwoliła do niego jechać go zobaczyć ale mamy założyć maseczki, mnie pociesza to że chociaż go zobaczę

Mam nadzieję, że niedługo będę mogła myśleć o czym innym i ten koszmar się skończy
Was nie będę zadręczać swoim problemem bo macie własne
wacale nas nie zadreczasz!!! ciesze sie, ze dzielisz sie z nami swoimi problemami, ze nam ufasz, ze jest!!

aha Aniwar ja bym Ci radzila jesc wiecej. Wiem co mowie, bo wtedy przy synku tez strasznie ograniczylam diete. I nic to nie dalo tak naprawde, a ja bylam sfrustrowana i wiecznie glodna... Do niczego to nie prowadzi ;) Staraj sie jesc wiecej, gotowane mieso, inne zupy, ewentualnie przyprawiaj mniej.

ja na poczatku jadalm duzo nabiału to maly bardzo ulewal i lekarka kazala odstawic nabial ale nadal ulewal przestal jak zminilam mleko. Teraz powoli zaczne wprowadzac znowu nabial i bede patrzec jak po piersi reaguje. Chociaz jak teraz nabialu nie jem to tez jakby mnie po piersi ulewa. Tak mi sie wydaje. Bo wczesniej to chlustał a teraz to beknie i czasem troszke leje czyli tak w normie.

Ja mam ten problem ze Barus ma klopoty z kupka prawie od samego poczatku wiec ja teraz nawet jak zjem cos nowego i jemu to nie bedzie sluzyc to nawet nie poznam czy to po tym czy poprostu tak on ma.

Licze ze ta jego kupa sie ruszy jak lekarka nam cos poradzi jak nie znowu zmiane mleka to moze cos innego. Podaje malemu debridad on niby pomaga n te sprawy ale ja nie widze narazie poprawy wiec moe na niego cos innego podziala. trzeba szukac. Ponoc dobranie odpowiedniej mieszanki tez nie jest takie proste....

my wróciłysmy od ortopedy.Julka ma nie do konca wykształcone lewe bioderko( tak wyszło na USG).na razie gimnastyka i wkładanie pieluszki tetrowej miedzy nózki.kontrola za 2 mies.
biorę sie za rumianek jak Asia i dodam meliskę.
spokojnej nocki

ticker.php

Kurcze to chyba nie dobrze z tym bioderkiem??ale cwiczeniami da sie to naprawic??

Nigdy nie napisałam , że będzie całkiem zdrowy ...
Tego jeszcze nie wiadomo, pani doktor nam pozwoliła do niego jechać go zobaczyć ale mamy założyć maseczki, mnie pociesza to że chociaż go zobaczę

Mam nadzieję, że niedługo będę mogła myśleć o czym innym i ten koszmar się skończy
Was nie będę zadręczać swoim problemem bo macie własne

claudia my tutaj jestesmy po to zeby sie tez wspierac wiec pisz jak masz potrzebe i przynosi Ci to ulge. A Michas na pewno bedzie calkiem zdrowy...zobaczysz wszytsko szczesliwie sie skonczy:-)

ja na poczatku jadalm duzo nabiału to maly bardzo ulewal i lekarka kazala odstawic nabial ale nadal ulewal przestal jak zminilam mleko. Teraz powoli zaczne wprowadzac znowu nabial i bede patrzec jak po piersi reaguje. Chociaz jak teraz nabialu nie jem to tez jakby mnie po piersi ulewa. Tak mi sie wydaje. Bo wczesniej to chlustał a teraz to beknie i czasem troszke leje czyli tak w normie.

Ja mam ten problem ze Barus ma klopoty z kupka prawie od samego poczatku wiec ja teraz nawet jak zjem cos nowego i jemu to nie bedzie sluzyc to nawet nie poznam czy to po tym czy poprostu tak on ma.
:-)

Kochana chyba za bardzo się przejmujesz ulewaniem, maluszkom nie domyka się żołądek i tak będzie miał do 3 m-ca, a jeśli wagowo przybiera to znaczy że się przejada i dlatego może ulewa, a po sztucznych mlekach poprostu lepiej się odbija częściej dlatego może mniej ulewać i takiego mleka z butli zje odpowiednią ilość a z piersi zje wiecej bo nie da się sprawdzić ile wypił z piersi i dlatego nadmiar może ulać, a jak nie odbije to już wiadomo że się uleje, a po mleku z piersi gorzej się odbija bo mniej powietrza mały się nałyka... tak ja to rozumiem, polożna mi mowiła, zebym ulewaniem się nie przejmowała:) tymbardziej, że ładnie przybiera:)

Dobranoc :) Maciuś słodko zasnął o 22:00 więc do 4:00 pewnie pośpi:)

blondi ja sie tym ulewaniem zaczelam przejmowac jak po kazdym posilku ulewal mi po kilka razyi to taki duzymi porcjami. Zjadl ulal po 15 minutach znowu potem znowu i przed nastepnm karmieniem znowu. Kiedys w nocy sie budze bo cos kwilil w lozeczku a on lezy na pleckach i pol buzi w pokarmie wtedy to sie bardzo wystraszyłam.
Bo takie jednorazowe ulanie to ok ale On zaczal ulewac non stop...

reklama
ja dziś wcześnie się witam,
miałam jechać jutro do szpitala ale dziś rano odszedł mi płynny czop z krwią, mała szaleje i boli mnie okresowo brzuch.
boję się że jak mąż do pracy pojedzie to może nie zdążyć dlatego jednak jesziemy dziś-może skoro ten czop odszedł to szyjka ruszyła?!
pozdrawiam Was serdecznie

Do góry