reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

czy mam rozumieć, że teraz jak mam kaszel powinnam łykac nospę? myślałam o tym,ale generalnie od początku ciąży jestem daleka od brania tabletek. Ja wczoraj poraz pieerwszy miałam takie skurcze i trochę mnie to przestraszyło...:(

reklama
Ja tez mam problemy ze spaniem. Budze sie czesto, spie plytko. Do tego wczoraj w nocy rozbolal mnie kregoslop a dzis biodro. I jestem coraz bardziej ociezala. Bylismy dzis na 15 min spacerze i sie zmeczylam:(
Dzidzia szaleje teraz prawie non stop.

ja też miewam twardszy brzuch niż normalnie ale mam wrażenie jak dotykam brzusia, że to synuś się przekręca i dlatego tak brzuch twardnieje:-/ oby, też mam wizyte w środę popytam lekarza co i jak :-/ może mnie uspokoi ...

No dziewczyny, widzę że dzieciaki dają Wam popalić.U mnie spokój , mały jakoś malutko się rusza. Może z dwa razy na dzień da znać i to słabo....
A tak to nie narzekam na spanie.
Wstaję często, ale do tego już przywykłam.

Śpię na boku, inaczej mi ciężko.

Ja też raz - dwa razy dziennie mam delikatne skurcze - twardnieje mi brzuch i czuję jakby ciągnięcie do krocza. To są skurcze przepowiadające czy jakoś tak (nazywają się chyba Braxtona-Hicksa). Są one normalne aczkolwiek nie powinny być bolesne ani długie. Wręcz prawie niezauważalne (tak mi ginek powiedział). Ja też myślałam, że to moja dzidzia się przekręca i dlatego twardnieje mi brzuchol, ale lekarz powiedział, że to skurcze.
No cóż, na naszym etapie ciąży to już tak będzie - ciągle coś nowego:-) Moja psiapsiółka jest "listopadówką 2010" (jest jakieś 1,5 miesiąca dłużej w ciąży niż ja) i jak coś nowego jej doskwiera to wiem, że prędzej czy później też mnie to czeka :-D

Ja właśnie zjadłam chleb ze smalcem i z cebulką. Staram się jak najszybciej wykurować:)
jutro jadę z koleżanką do ciuchlandu zobaczyć za ciuszkami dla dzieci. Niestety mieszkam we Wro i nie znam żadnych ciuchlandów w tym wielkim mieście. Mam nadzieję, że jutro coś kupię i będę mogła się pochwalić:0

A my mieliśmy dzisiaj aktywny dzień :) Rano ta wycieczka na zamek, potem obiadek i po obiadku byliśmy 2 godziny na spacerku :) Ale super :) Trzeba korzystać puki pogoda dopisuje :)

No i prawie po weekendzie.

Dzień szybko minął , w sumie nic się takiego nie działo/

Nie mam pomysłu co mogłabym napisać.....

reklama
Do góry