reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Jejku, dziewczyny, to już chyba te chwile że każda z nas po kolei nie będzie się wysypiać:szok:
A to boli, a to kłuje , tu uwiera, tam kopie ...i do tego jeszcze coraz częstsze parcie na pęcherz. :no:
Ja już od paru nocek tez się nie wysypiam, a dzisiaj to już mój bejbik w nocy dał takiego czadu że ciągle się wiercił i kręcił a do tego jeszcze naciskał mi na pęcherz więc siku ze cztery razy chodziłam:baffled:. A jak już w końcu wstałam po 7 to mały urwis chyba się zmęczył i sobie odpuścił a może poszedł spać bo nastała cisza w "domku":-D
I tak już będzie raczej do końca Dziewczynki a nawet gorzej:tak: ale na szczęście to juz z górk,i bo chyba kazda z nas, to juz ma połówkę ciąży za sobą:happy2:

reklama
Witam Was kochane
Dzisiaj tylko na chwile przywitać się, bo potem trzeba domek ogarnąć i idziemy na miasto

Pochwalę się , że chłopak który wczoraj wygrał jedną z walk Błachowicz jest z Cieszyna , czyli z miasta w którym ja mieszkam :-)

Jejku, dziewczyny, to już chyba te chwile że każda z nas po kolei nie będzie się wysypiać:szok:
A to boli, a to kłuje , tu uwiera, tam kopie ...i do tego jeszcze coraz częstsze parcie na pęcherz. :no:
Ja już od paru nocek tez się nie wysypiam, a dzisiaj to już mój bejbik w nocy dał takiego czadu że ciągle się wiercił i kręcił a do tego jeszcze naciskał mi na pęcherz więc siku ze cztery razy chodziłam:baffled:. A jak już w końcu wstałam po 7 to mały urwis chyba się zmęczył i sobie odpuścił a może poszedł spać bo nastała cisza w "domku":-D
I tak już będzie raczej do końca Dziewczynki a nawet gorzej:tak: ale na szczęście to juz z górk,i bo chyba kazda z nas, to juz ma połówkę ciąży za sobą:happy2:

Wlasnie. Ja tez sie ostatnio nie wysypiam. Na plecach spac nie moge, bo czuje, ze nie oddycham swobodnie, a i na boku za dlugo nie daje rady, wiec sie krece z boku na bok. Mala na razie nie daje sie we znaki, ale tez mam klucia od czasu do czasu. Jak na razie tylko jedna noc mialam, ze musialam 3 razy wstawac do lazienki. Skurcze tez sie od czasu do czasu pojawiaja, ale chyba nie ma powodu do niepokoju.
Zycze Wam milej niedzieli kochane :-)

Dziewczyny co do spania na brzuchu to mój lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań :) Jak dzidziusiowi będzie źle w tej pozycji to napewno Ci o tym "powie". I faktycznie nieraz jak śpię na brzuszku to dostaję takie parcie na pęcherz że trzeba zmienić pozycję:) Więc ja nadal sypiam na brzuchu (mam jeszcze mały brzuszek), ale myślę że jak się powiększy to ciężko będzie spać w tej pozycji:)
Póki co ciężko mi przespać całą noc bo co chwilę siku, siku i siku a że trzeba zejść po schodach to zawsze trudno mi później zasnąć.

Cześć Dziewczyny,
Wczoraj dalej się kurowałam ale jestem trochę zaniepokojona, bo wieczorem miałam takie bóle brzucha jakby skurcze. Zastanawiam się czy mój kaszel jakoś wplywa na moje maleństwo. Kaszląc napinam mięśnie więc tak jakbym parła....wiecie coś o tym? Ja na dziś obiadek mam, teście chyba na kawę przyjadę więc muszę teraz ogarnąć chatę....

ribi - mój lekarz powiedział mi ostatnio, że z dolegliwości chorobowych najgorszy dla nas jest kaszel, bo powoduje skurcze macicy. Ale ja zawsze jak się przeziębię i kaszlę to biorę Scopolan (ziołowy lek rozkurczający). Jest słabszy od nospy i można go brać w ciąży. Zresztą brałam go też od początku ciąży razem z Duphastonem. Po scopolanie wiem, że mój kaszel w mniejszym stopniu wpływa na macicę i mam mniejsze skurcze. Jeżeli jednak są zbyt częste to sięgam po nospę.
pozdrawiam

Oj, z tym spaniem to ja też mam taki problem. Choć na brzuchu - ha,ha,ha.... nie wyobrażam sobie (chyba by mi garb wypadł po drugiej stronie). No i wczoraj miałam problem wyjść z wanny - musiałam pomocy wzywać;)
Co do kaszlu. Ja mam alergię na przełomie maj/czerwiec i w tym roku o dziwo nic. Za to jak byłam w ciąży z Anką miałam takie napady kaszlu że się bałam że dziecko wypluję. Dusiłam się całe noce - ale lekarz powiedział że mam się nie martwić bo dziecku nic nie będzie. No i nie miałam do tego skurczy.

Witam :-)
Dziewczyny widzę, że bez wyjątku kazda ma juz problem z wyspaniem się, kurcze ja jak jestem niewyspana to wogóle jestem nie w sosie:-/ Jakoś mi słabo dziś, po kapieli mi się w głowie zakręciło;-/

Przyjemnej niedzieli:-)

Dziewczyny czy kóras z Was tez ma moze skurcze macicy?
Ja miałam twardy brzuch i taki ciągnięcie do dołu..lekarka przepisała mi fenoterol (wraz z staveranem)
połykam od Piątku ale póki co nie czuje poprawy co gorsza bole sie nasilily , jak miesiączkowe i promieniujća do krzyża
bardzo sie martwie ze otworzy mi sie szyjka macicy i bede miala przed wczesny poród :(

Ja tez mam takie skurcze. Są one króciutkie i nie tak bardzo silne. Ale zapytam o nie lekarza w środę, bo tez mnie one martwią.

Na naszej wycieczce było super. Piękna pogoda, cieplutko :) Teraz zjedliśmy obiadek, ja się bycze a Wika z mężem grają w piłkę na ogródku :)

reklama
Do góry