reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

mnie teraz też rośnie szybciej, w zeszłym tygodniu nie było widać praktycznie kompletnie nic, a teraz z dnia na dzień widzę jak brzuchol robi się coraz większy, a wzdęcia pewnie swoją drogą też robią swoje;)

Więc to nie moja wyobraźnia, że coraz szybciej idzie. W sumie jestem w takim samym terminie jak ty. A czy też bolą cię plecy i masz wrażenie, że skóra się mocno rozciąga. Ja własnie mam tak od jakiegoś tygodnia. Wszystko nagle.

reklama
Kate1980 kochana nie masz wpływu na to jak duże będzie dziecko:-D wszystko będzie dobrze ważne żeby było zdrowe. Co do wzrostu brzucha to mi chyba też zaczyna szybciej rosnąć i zaczyna swędzieć.

Nie mów mi o swędzeniu. Od 15 tygodnia moje piersi swędzą jak głupie a ponieważ normalnie mam je duże a teraz coraz mocniej puchną i przeszkadzają. ;-) A poza tym bolą i są twarde jak kamienie. Brzuszek też swędział trochę ale dawałam dużo oliwki i jakoś przeszedł.

Więc to nie moja wyobraźnia, że coraz szybciej idzie. W sumie jestem w takim samym terminie jak ty. A czy też bolą cię plecy i masz wrażenie, że skóra się mocno rozciąga. Ja własnie mam tak od jakiegoś tygodnia. Wszystko nagle.

na pewno nie Twoja wyobraźnia;) chyba po prostu zaczynamy rosnąć:-D mnie póki co plecy na szczęście nie bolą, chociaż ja zawsze miałam problem i mnie często w krzyżu łamie jak za dużo pracuje i w sumie jak wspomniałaś o tych plecach to tak pomyślałam, że mnie teraz częściej łamie nawet jak się za dużo nie ruszam hmmm... nie wiem czy to ma związek z ciążą czy zaczynam się starzeć;) a skórę na brzuchu mam napiętą, ale jeszcze nie mam wrażenia, że się rozciąga.

No ja zamiast odpocząć to jadłam obiad,a teraz już idę się położyć:tak:

a co do rośnięcia, mi już podobno pupa urosła , brzuch i piersi są pełniejsze - na razie są sexi ale pewnie po karmieniu już nie będą takie fajne, a mam malutkie, bo tylko "A"

Co do piersi to aż boję się myśleć co to będzie:szok: Gdy 10 lat temu byłam w ciązy z pierwszym synkiem to z początkowej miseczki B doszlo mi na koniec do D:-D a potem ostalo się C az do tej ciąży. W zeszłym miesiącu kupiłam obie E i boje się że chyba mi to nie wystarczy do końca "rośnięcia" bo juz teraz mi cycki wyskakują ze stanika :rofl2:.
Chyba zaraz skończy sie numeracja:no: i bedzie trzeba szyć na miarę:-p

Malta mi akurat by pasowało gdyby mi piersi zostały bo mam małe B. Ale noszę stanik D z wkładkami silikonowymi. Gorseciarka mi tak polecila (z resztą najlepsza w Polsce). I tak sobie nosiłam z silikonami ale teraz już noszę D bez silikonów :-) i jestem zadowolona.

kurcze dziewczyny tak gadałyśmy o tym rozciąganiu i zaczęłam oglądać ten mój brzuszek no i wyoglądałam małe stadko rozstępów, których wcześniej nie było:wściekła/y: no ładnie ja tu jeszcze porządnie rosnąć nie zaczęłam a tu już rozstępy:wściekła/y: także nie polecam musteli przeciwko rozstępom bo nic nie daje a tylko droga jest:wściekła/y:
a jeżeli chodzi o piersi to niech rosną jak najwięcej, bo mam malutkie, więc to akurat mnie cieszy, mam nadzieję,że nie obwisną tylko potem za bardzo, chociaż nie zamierzam karmić piersią maluszka, więc może nie będzie tak źle:-)

kurcze dziewczyny tak gadałyśmy o tym rozciąganiu i zaczęłam oglądać ten mój brzuszek no i wyoglądałam małe stadko rozstępów, których wcześniej nie było:wściekła/y: no ładnie ja tu jeszcze porządnie rosnąć nie zaczęłam a tu już rozstępy:wściekła/y: także nie polecam musteli przeciwko rozstępom bo nic nie daje a tylko droga jest:wściekła/y:
a jeżeli chodzi o piersi to niech rosną jak najwięcej, bo mam malutkie, więc to akurat mnie cieszy, mam nadzieję,że nie obwisną tylko potem za bardzo, chociaż nie zamierzam karmić piersią maluszka, więc może nie będzie tak źle:-)

Ja mam duże piersi a teraz to już noszę DD i mam na styk. Nie oglądam brzuszka dokładnie bo balony :-D zasłaniają mi pole widzenia.

To jest wszystko jedna wielka niewiadoma - ja nie jestem niska, mąż też powały sięga a młoda urodziła się 3100. Ja też się nie urodziłam kolosem mimo iż teraz kawał baby ze mnie ;)
Ale brzuch mi się naciąga i jest nieomal od początku ciąży tak wielki jakbym tam małego słonika nosiła. Mimo iż tak rośnie - ni w pierwszej ciąży ni teraz nie mam żadnego rozstępu :)

reklama
Ja staram się dokładnie oglądać i wypatruję czy nie mam nowych rozstępów.

Mam na razie tylko stare, które chyba w gimnazjum mi się pojawiły i już nie znikły :-(

Zobaczymy co będzie dalej, oby nowe się nie pojawiały, te co mam mi wystarczą

Do góry