reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

jejku dziewczyny nawet nie wiecie jak sie ciesze ze nie mam takich problemow jak wy nie ktore zwiazane z ciaza..ja gdyby nie fakt ze nie mam miesiaczki to praktycznie rzecz biorac nie wiedzialabym ze jestem w ciazy az czasem sie martwie ....ze nic mi nie dolega...:)

reklama
weronika ja tez tak mialam z poczatku, teraz czasem mnie wezmie na wymioty i tyle , zreszta ta ciaza bardzo sie rozni od pierwszej.

Dziękuje za miłe przywitanie i odpowiedzi :)
Postanowiłam wziąć jutro ten czopek, żeby nie zwariować::)
Któraś z Was też ma termin na 30 tego stycznia ?
To moje pierwsze dzieciątko:)
Mam nadzieje, że te dolegliwości po pierwszym trymestrze miną...
To moje pierwsze dziecko, a termin mam na 24 stycznia :-)
Ale terminy są dla orientacji, a różnie bywa
Wklej suwaczek ;-)

Hej :)
Ja już po pierwszych prenatalnych. Byłam w Żorach. Bardzo miła pani doktor - ładnie nam wszystko pokazała i stworzyła taką przyjemną atmosferę. Jak miło było zobaczyć takie nóżki malutkie i rączki. Zwłaszcza mąż był bardzo zaskoczony bo pierwszy raz uczestniczył w badaniu USG i bardzo mu się podobało że dzidziuś jest już takim prawdziwym malutkim człowieczkiem. Ale najważniejsze jest to że nie ma powodów do niepokoju - maluszek dobrze się rozwija!!!! Uffff... to teraz się rzucam na zakupy :)

Hej mamusie. Jak samopoczucie. Ja od tygodnia nie za dobrze. Mam okropne mdłości a tak się cieszyłam, że to już 10 tydzień i może nie będę miała żadnych. No i dalej ta okropna senność, tragedia. Ale najważniejsze jest to, że mam wszystkie wyniki cacy i a serce mojego maleństwa już bije bo widziałam na USG.
Dziś kupiłam coś od czego nie mogę oczu oderwać. Piękny album w którym opisuje wszystko o moim dziecku, dla niego na przyszłość, czyli zdjęcia itp. Ja nie mam takich pamiątek bo za moich czasów wszystko było na kartki ;-) więc moje dziecko będzie miało co oglądać jak dorośnie. Pozdrawiam.

Adelajdzi- ja mam termin na 30 stycznia :)

damqelle- świetne nowiny :) Dobrze, że z dzidziusiem wszystko ok :) Ja też mam zamiar pierwszy raz zabrać męża na USG wlasnie jak będę miała robione badania prenatalne :)

Dzisiaj odebrałam wyniki , wszystko ok jedyne co mam poniżej normy to czerwone krwinki...

Ja też miałam za mało krwinek czerwonych i gin przepisala mi Tardyferon, biore juz 2 tyg, jeszcze tydzien i ide zrobic morfologie czy mi sie poprawiło.
Poza tym wzielo mnie jakies chorobstwo :( Katar, bol gardla, bol glowy... Pije herbate z miodem i z cytryna, jem kanapki z czosnkiem i pije syrop *spam* takze mam nadzieje, ze niebawem mi przejdzie...

Dziewczyny a jak to jest z tym obliczaniem w którym tygodniu ciąży jesteśmy.
Ja pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 24.04.2010r. Lekarz pisze mi w karcie, że jestem teraz w 9 tygodniu. A jak obliczam w necie to mi piszą, że w 8 tygodniu. Już sama nie wiem :)
Może ktoś mi precyzyjnie odpowie :))

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym obliczaniem w którym tygodniu ciąży jesteśmy.
Ja pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 24.04.2010r. Lekarz pisze mi w karcie, że jestem teraz w 9 tygodniu. A jak obliczam w necie to mi piszą, że w 8 tygodniu. Już sama nie wiem :)
Może ktoś mi precyzyjnie odpowie :))
Ja się trzymam tego co mówi lekarz :-)
zresztą to jest tylko dla orientacji, zawsze można się o tydzień pomylić
suwaczek mam ustawiony na ten tydzień co mam w karcie ciążowej

Ja też miałam za mało krwinek czerwonych i gin przepisala mi Tardyferon, biore juz 2 tyg, jeszcze tydzien i ide zrobic morfologie czy mi sie poprawiło.
Poza tym wzielo mnie jakies chorobstwo :( Katar, bol gardla, bol glowy... Pije herbate z miodem i z cytryna, jem kanapki z czosnkiem i pije syrop *spam* takze mam nadzieje, ze niebawem mi przejdzie...

Jem te same tabletki, tyle, że drugi dzień dopiero :-) na następną wizytę mam powtórzyć morfologię, mam nadzieję, że wyjdzie lepiej

Do góry