reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

I drugie zdjęcie :-) Mam nadzieję,że się uda P150610_12.35.jpg

reklama
witam mamusie!
dawno mnie nie było ponieważ net mi nie działał!
byłam dzisiaj zrobić wyniki i z kieszeni ubyło mi 107 zł :szok:
w poniedziałek mam wizytę u mojego gina i umówię się w końcu na usg(pierwsze!) zazdroszczę wam że już widziałyście swoje pociechy!
tak ogólnie czuję się dobrze i nie mam żadnych dolegliwości!

Witajcie kobietki!
Strasznie dawno mnie tu nie było, a widzę że sporo piszecie. Postaram sie dziś choć troche nadrobić zaległości, jednak niestety nadal nie moge korzystać z mojego kompa.
A tak z bierzących spraw, to czuje sie fatalnie, wczoraj wymiotowałam i już mam troche tego dość...
Ale jutro idę na USG więc myśle że jak zobacze moją fasolke to humor mi sie poprawi:-)

Ostatnia edycja:
Ja się dowiedziałam że będę Mamą z testu ciążowego 19 maja no i termin porodu mam na 22.01.2011.....
Już nie mogę się doczekać na tą chwilę mam mdłości i non stop uczucie przejedzenia :(
Wymieniłam już wszystkie kosmetyki
Mam nadzieje że szybko te dolegliwości mi znikną.... :)

Ostatnia edycja:
Ja takze dawno nie pisalam. Teraz jest u mnie brat z wizyta i sporo zwiedzamy- a wieczorem nie mam juz sily na nic. Dzis moj maz go wizial na wycieczke bo ja juz naprawde padam:( Chyba sie za bardzo zmeczylam bo od rana mam straszne mdlosci i nie mam sily sie ruszyc z lozka. Co wiecej wczoraj bylam na badaniu krwi i wzieli mi 3 probowki.
A tak bardziej optymistycznie:
Bylam w sobote pierwszy raz u poloznej i bylo calkiem ok. Co prawda sama z siebie nie pomyslala o tarczycy ale sie upomnialam i skierowala mnie do jakiegos specjalisty (nie do konca wiem jakiego bo maja tu inny system ale ktos kto sie zajmuje ciezarnymi z problemami hormonalnymi). Badania mi zrobila (tak dla ciekawostki oni tu nie robia morfologi w czasie ciazy - tylko hemoglobine). USG bedzie za jakies 2 tyg- ale juz mialam wczesne USG bo troche krwawilam- wiec dzieciaczka juz widzialam:). To USG to bedzie tez prenatalne jak wyraze zgode.
No i juz widze ze bede miala dylemat co do miejsca porodu- namawiaja na porod w osrodku prowadzonym przez polozne- no i rzeczywiscie jest tam milo, czysto i pewnie bylabym jedyna rodzaca w danym momencie. Ale do szpitala jest 20km wiec jakby cos bylo nie tak to moga byc klopoty:( No coz- mam jeszcze czas na decyzje:)

Hej dziewczyny, ja wróciłam z pracy i jestem okropnie zmęczona jakoś :-(
dodatkowo mój znowu będzie dłużej pracował
Wybaczcie, że nie prześledziłam waszych postów, ale oczy mi się kleją

olandia 20 km to jeszcze nie tak źle, ja do szpitala który poleca mój gin mam prawie 50 km! Co prawda jeszcze nie podjełam decyzji czy zdecyduje sie tam rodzić, ale rozważam taką opcję. Zależy też ileczasu zajęło by ci dotarcie tam, bo czasem 20 km to kwestia dobrych 20 minut, a moja kuzynka mieszka w Warszawie i chociaż miała do szpitala kilka kilometrów, to obawiała sie że w godzinach szczytu podróż do szpitala może jej zająć nawet ok. godziny!

Cześć kochane stycznióweczki :)

Małgos_25 - witam serdecznie, mnie również mdłości męczą ale nie wymiotuję.

olandia - pewnie, poodpoczywaj troszkę, ja w piatek byłam z Nicole na wycieczce do Trójmiasta i wykończona wróciłam. Dodatkowo cała drogę do i z Trójmiasta miałam mdłości...

niusia87 - ja mieszkam poza miastem i mam do szpitala 17 km i się nie przejmuję bo droga taka, że w 10 minut jesteśmy na miejscu.

No to Kochana WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, no a przede wszystkim Zdrowego dzidziusia :) Fajnie - masz urodziny jak moja przyjaciółka.
Też właśnie się uskarżam na flegmę w gardle, nie wiem skąd się to paskudztwo bierze :( i mimo iż już się skończył ten paskudny pierwszy trymestr to nie czuję się wiele lepiej, słaba jestem jakby z papieru - nawet pobiegłam dzisiaj do przychodni i nic, wszystko w porządku ciśnienie i cukier OK. Nie rozumiem dlaczego taka slaba jestem.
bo organizm wykonuje teraz ogromna prace podtrzymojac przy zyciu dziecko i oddaja wszystkie potrzebne minerly na budowe narzadow dzidziusia ale to minie ja tez ciagle bym spala w 1 ciazy tak niemialam i mam nadzieje ze to szybko minie
Jakiegoś powera mam dzisiaj kochane :) Mieszkanie posprzątane, obiad ugotowany, pranie poprasowane, wczoraj wieczorem upiekłam ciasto z truskawkami ięc teraz kawusia i zajadam ciacho :)
ja od rana mialam pawera i sprzatalam a teraz czuje sie przezuta i wypluta i znow chce mi sie spac
gdynianka1 ja nie moge otworzyć tych zdjęć :(
ja tez nie :-(
Dziewczyny przykro mi, nie wiem jaka jest przyczyna :-(
Sprobuję wstawi chociaż jedno jeszcze razZobacz załącznik 256444
piekna fotka ja na moja musze czekac 3 tygodnie jeszcze :-/
Ja się dowiedziałam że będę Mamą z testu ciążowego 19 maja no i termin porodu mam na 22.01.2011.....
Już nie mogę się doczekać na tą chwilę mam mdłości i non stop uczucie przejedzenia :(
Wymieniłam już wszystkie kosmetyki
Mam nadzieje że szybko te dolegliwości mi znikną.... :)

witamy napewno znikna chociaz ja w 1 ciazy to mdlosci mialam od 12 tygodnia do 18 a teraz mam od poczatku ale juz powoli odpuszczaja za to zmeczenie ciagle niedaje o sobie zapomniec

reklama
olandia 20 km to jeszcze nie tak źle, ja do szpitala który poleca mój gin mam prawie 50 km! Co prawda jeszcze nie podjełam decyzji czy zdecyduje sie tam rodzić, ale rozważam taką opcję. Zależy też ileczasu zajęło by ci dotarcie tam, bo czasem 20 km to kwestia dobrych 20 minut, a moja kuzynka mieszka w Warszawie i chociaż miała do szpitala kilka kilometrów, to obawiała sie że w godzinach szczytu podróż do szpitala może jej zająć nawet ok. godziny!
to tak jak ja ja mam do szpitala ponad 40 km jest jeden blizej bo 30 km aleja che rodzic w tym samym co mala rodzilam ale jeszcze sie zastanowie bo ten blizej to odnowili i wogole wiec zobacze

Do góry