reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

I ja mówię dzień dobry:-)
dzis juz lepiej się czuję,wczoraj zdychałam totalnie...
u mnie wielkie przygotowania do imprezy nastolatków ,bo dzis ma 14 urodziny moja pasierbica.juz odebrałam tort ,jeszcze ciasto jej upiekę i coś musimy wymyśleć na wieczór ,bo ja nie wyrobie w tym hałasie...:no:

a jutro moje okrągłe urodzinki,rany ale jestem stara...:szok:

klaudoos -Ty dziewczyno się tak nie przemęczaj!
ja odpuściłam sprzątanie,nie moja impreza a 14 dziewczyna juz umie umyć podłogę i poodkurzać...

reklama
Witam
Ja oczywiście z łóżeczka się odzywam..
Któraś pisała o złych pomiarach główki i możliwościach wodogłowia - mi też babka tak mówiła ale 2 tyg później poszłam na kontrolę i wszystko w porządku - nie ma co się stresować od razu, też tak zareagowałam ale nie było warto, poczekaj na kolejne badania.

Dziewczyny Was też przy chodzeniu boli tam na dole?? Czuję jakby mi się rozpadała, rozciągła a dzidzia jest ułożona miednicowo czyli pupcią..

Co do prasowania - nie znoszę ale teraz na szczęście teściowa mnie wyręcza bo ja leżeć muszę - wreszcie jakiś pozytyw tej sytuacji ;)

My wróciliśmy z miasta, załapałam się na nowy stanik - w końcu :biggrin2:

Za niedługo jakiś obiad na szybko robimy, a wieczorkiem do teściowej i wracamy jutro

MartaPe mnie tez tak boli. Ale podobno normalne. Dziewczyny powiedzcie co ja jeszcze moge na to gardło. Płukałam wodą z solą, lekarz pozwolił mi chlorchinaldin 3 razy dziennie ale nie pomaga :(

Witam się :-)
:-)
Dzis od rana na pełnych obrotach, małe zakupki odnośnie pieczywa, potem zaliczylismy myjnie samochodową, a jeszcze 11 zniczy dokupić musielismy, bo tak skupowalismy po kilka:-)
Ledwo szybki obiadek zrobilismy i mąż znów do pracy na 14:00:-(
ale od jutra ma wolne do wt to wreszcie pobedziemy sobie razem, mają postój do 2 lub 3 listopada, także urlop sobie wybierze żeby płatne było, ale pracodawcy to najlepiej by było gdyby poszedł na bezpładny na 2 dni:-(
Weekend śliczny, normalnie wymarzona pogoda, oby utrzymała się ta aura do Wszystkich Swiętych, tymbardziej, że ja nie mam płaszcza zimowego ciązowego, dla mnie rewelka dosłownie :p
A zaraz wyjde do sklepu po jakieś wędliny, bo z mężem sie nie wyrobilismy już, wszędzie korki i kolejki na maxa :-(
joasiab - spróbuj wypłukać wodą przegotowaną z wodą utlenioną, na pół szklanki 10 kropel, mi pomagalo zawsze odkaża i zabija bakterie:-(
Udanego popołudnia :-)

Ostatnia edycja:
joasiab na to gardełko spróbuj płukanek woda utleniona ze zwykłą wodą w stosunku 50:50 albo płucz je naparem z szałwii, ja jak byłam młodsza to często chorowałam na anginy i takie płukanki mi pomagały.

Oj dziewczynki co wy macie z tymi gardełkami?
mi pomagał syrop z cebuli i tabletki "tymianek i podbiał prawoślazem" na ból gardła

A i tak musiałam się leczyć kilka dni z tego , jak chorowałam na gardło w 3 miesiącu ciąży 3 razy :-(

MartaPe mnie tez tak boli. Ale podobno normalne. Dziewczyny powiedzcie co ja jeszcze moge na to gardło. Płukałam wodą z solą, lekarz pozwolił mi chlorchinaldin 3 razy dziennie ale nie pomaga :(
a ja polecam tamtum verde z sprayu i w tabletkach- mi pomagalo. i smarowanie szyji-w okolicach gardla mascia rozgrzewajaca . jesli masz czerwone gardlo- nie pij goracego na rozgrzanie tylko letnie!! a wrecz zimne i lody!!

Na gardło polecam napar. Sok z jednej cytryny + 6 ząbków czosnku + 2 łyżeczki tymianku zalanego malutką ilością wody, + dwie łyżki miodu + 200 ml ciepłej przegotowanej wody. Pić łyżkę co jakieś 2 godziny. Pomaga.

reklama
Do góry