reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

claudia4you -- i jak to jest z wychowawczym?? mówiła ci cos w Zusie?? przysługuje Ci czy niee... bo ja własnie słyszałam ze trzeba pół roku przepracowac zeby przysługiwał ...

reklama
Wiki chwilkę patrzy na bajkę więc mam czas na bb :) Obiadek się gotuje :) Dzisiaj u nas pomidorowa i gulasz z żołądków drobiowych z ziemniaczkami i buraczkami :)

Mój mąż dzisiaj na spotkaniu z klientem więc później wróci :(

No ja juz powoli nastrajam się psychicznie na ten poró. Już bliżej niż dalej kochane :)
Kochana napisz mijak robisz te zolądki??? uwielbiam i moj tez..

wiesz co az dziwne .Ja osobiście dostaje przez całe L4 calusienką pensję (zwolnienie jest 100% płatne) a nawet troszkę więcej...

ticker.php
kurcze ja ani razu nie dostalam tyle co pensja- ale fakt w kwietniu bylam na zwolnieniu a od stycznia mialam podwyzke. wiec od zeszlego stycznia do tego 2010 biora srednia .. ale cholipka nie wiem jak to licza naprawde.. mam nadzieje ze macierzynski to juz nie srednia tylko 100% pensji;/

kurcze wycisnelam sok z mandarynek i grejpfruta w sokowirowce i zaraz mnie zgaga zabije!! ;/

Ostatnia edycja:
claudia4you -- i jak to jest z wychowawczym?? mówiła ci cos w Zusie?? przysługuje Ci czy niee... bo ja własnie słyszałam ze trzeba pół roku przepracowac zeby przysługiwał ...

nie wiem sama
Ale jak byłam w ZUS-ie w momencie likwidacji sklepu, to mówili że dostanę macierzyńskie - bo jestem tam zatrudniona od 23 marca i nadal czyli już pół roku minęło , więc chyba mi przysługuje

klaudoos - wszystkim się nie dogodzi, dla mnie lepiej jak licza średnią, bo tak jak pisałam kilka m-cy na pełen etat pracowałam, a u Ciebie lepiej 100%pensji bez wyciagania średniej, szczerze to ja nie wiem jak macierzynski liczą, ale którejs z Nas będzie lepiej :p gdyby mi płcili 100% pensji to dostawałabym 650zł :-( brutto:-( a tak mam więcej :-( i chociaz kredyt 800zł sciągaja nie trzeba nic dokladać :-)

claudia4you... wiem ze macierzynski dostaniesz... :) chodzi mi o wychowawczy... bo mozesz przez 2 lata miec urlop wychowaqwczy płatny bo mówiłas ze Twoj M niewiele zarabia.. moze byscie sie załapali na ten próg.. zadzwon do MOPSU w swoim miescie ..

Klaudoss ja najpierw dzuszę te żołądki z cebulką dosyć długo bo one długo się robią, potem przyprawiam i robię sos musztardowy. Pychotka :) Do tego ziemniaczki i buraczki PYCHA :)

A ja normalnie zarabiam około 2100 netto, odkąd jestem na zwolnieniu to miałam jakieś 2400 - 2650 bo mi premie doliczyli a teraz dostałam 2550 to o 100 zł mniej niż miesiąc temu.

Witam dziewczynki:-) Wpadłam tylko na chwilkę sprawdzic co u was słychac i was serdecznie pozdrowic. Po wyjściu ze szpitala porwała mnie do siebie na wieś moja ciocia, stwierdziła, ze u niej jest zdrowsze powietrze, i siedzę tam już prawie drugi tydzień, niestety odcięta od netu. dziś jestem tylko na chwilkę, bo przyjechałam zrobic kontrolne badania.
Gorąco was pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko:-)
CZESC!
dobrze wiem jak fajnie jest na takich wakacjach - ja pol roku bylam u tesciow w lesniczowce (by nie trafic do szpitala), od 2 dni jestem na swoim, ale teraz pisze z lap.tescia bo wpadlysmy z Maja robic z babcia kluski na obiadek :) Takze gdynianka1 odpoczywaj i zbieraj sily!! Nie wiadomo kiedy trafi sie nastepna taka okazja :) Jak bedziesz odbierac wyniki to zajrzyj do nas i napisz jak sie czujesz!!!!:-)

Mialam swoj biznes - swietnie prosperowal ale z czasem zamknelam - bo niestety pracownica, w ktora wlozylam wszystkie swoje sily odeszla tuz przed moim pierwszym porodem. Pracowalam do ostatnich dni, by obsluzyc wsztskie umowione klientki. Moj M. uznal na tydz. przed porodem, ze mam sobie odpuscic bo jak tak dalej pojdzie to nie bede miala czasu urodzic, albo bede rodzic midzy jedna a druga pania przychodzaca na zabieg :) W planach miala wrocic zaraz po urodzeniu corki, ale niestety panie nie szanowaly mojego czasu a ja karmilam piersia - generalnie nie wszytkie ale zaczelo sie to wszytko dziac kosztem malutkiej Majeczki i odpuscilam sobie... ciezko bylo!!!Teraz jestem drugi rok w domu i pracuje na czarno - nie dostajemy zadnych dodatkowych pieniedzy z mopsu czy zusu. Posiedze i odchowam drugie dziecko - i wracam ze swoja dzialalnoscia ponownie :):)

Ostatnia edycja:
Kochana mój sposób, nóżki w gorącej wodzie z solą - mi tylko to pomaga :-)

Włąśnie miałam dziś zamiar wypróbować:)

Fogia- trzymaj sie cieplutko. Moze jednak faktycznie jakaś dziewczyna, byłaby dla Ciebie dużą pomocą, a Ty odpoczęłabyś trochę psychicznie. Wiem są to koszta, ale tak jak pisze biala, mozna nawet znaleźć dziewczynę za 6-7 zł. Ja tez mam tak, że nie lubie prosić nikogo o pomoc, ale niestety to ma krótkie nogi. A potem chodzę sfrustrowana i zdarza mi się narzekać...Cóż taka chyba moja natura, ze lubię czuć niezależność...

Ewcia - 100 lat dla Ciebie, samych dobrych i cudownych chwil w życiu!!!!

Któraś z Was pisała o X- landerze, tez sie poważnie zastanawiam nad tym wóżkiem, świetnie się prowadzi. Tylko myśle jeszcze o 3 - kołowym, bo jest trochę lżejszy. Ale my chyba jednak kupimy sama spacerówkę, bo wózek głęboki dostaniemy od szwagierki.

Chcialam kupić dla Ali, taka książeczkę poduszeczkę z materiału i się przeraziłam, jakie są ceny. 8- stronicowa bajeczka kosztuje nawet 26 zł + koszt przesyłki 13 zł, wychodzi prawie 40 zł!!!!a sa i takie po 90 zł prawie!!! Szok!!!

Dwustronna książeczka interaktywna - stereo

Włąśnie miałam dziś zamiar wypróbować:)

Fogia- trzymaj sie cieplutko. Moze jednak faktycznie jakaś dziewczyna, byłaby dla Ciebie dużą pomocą, a Ty odpoczęłabyś trochę psychicznie. Wiem są to koszta, ale tak jak pisze biala, mozna nawet znaleźć dziewczynę za 6-7 zł. Ja tez mam tak, że nie lubie prosić nikogo o pomoc, ale niestety to ma krótkie nogi. A potem chodzę sfrustrowana i zdarza mi się narzekać...Cóż taka chyba moja natura, ze lubię czuć niezależność...

Ewcia - 100 lat dla Ciebie, samych dobrych i cudownych chwil w życiu!!!!

Któraś z Was pisała o X- landerze, tez sie poważnie zastanawiam nad tym wóżkiem, świetnie się prowadzi. Tylko myśle jeszcze o 3 - kołowym, bo jest trochę lżejszy. Ale my chyba jednak kupimy sama spacerówkę, bo wózek głęboki dostaniemy od szwagierki.

Chcialam kupić dla Ali, taka książeczkę poduszeczkę z materiału i się przeraziłam, jakie są ceny. 8- stronicowa bajeczka kosztuje nawet 26 zł + koszt przesyłki 13 zł, wychodzi prawie 40 zł!!!!a sa i takie po 90 zł prawie!!! Szok!!!

Dwustronna książeczka interaktywna - stereo

wypróbuj :-)
a jeżeli masz tylko sól do kąpieli to jak najbardziej, ja zawsze daję
i sama nie wiem czy dla relaksu sobie nie zrobię takiej solanki dzisiaj :-)
i rutinoscorbin jak będziesz brać jedną dziennie to pomoże - sama łykam jak gorzej się czuję

reklama
Do góry