reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

gabriella - ale synus rośnie :-) i dobrze :-) gratuluję udanej wizyty:-)

Dobranoc Kochane :-) mąż wrócił z pracy po 22ej, a jutro idzie na 6:00 do 22:00 bo chce dorobić i za kolegę idzie więc 16h bedzie na pełnych obrotach :-( podziwiam go! Jeszcze dzis wrocił i mnie wychwalił, że mieszkanie lsni, ale tez ochrzanił, że ostatni raz tak dużo naraz robie :p znikam spać do mężusia :-)

reklama
Hej Dziewczyny!!
Ja wczoraj mialam mega dola!!!Troszkę sobie nawet poplakałam i przeszlo prawie ,ale nie do końca.
Tysia - gratuluję udanej wizytki:),i ze wiesz ze na pewno królewna...i ze zdrowa-sporo urosła
Gabriella-Też gratuluję,Synuś zdrowy i rośnie chłopisko-super:) No dobrze ze chodzisz do dwóch ginków,czasem jest z tego pożytek.Mój tez jakiś niezdecydowany ale ja chodzę do jednego tylko,raz mi mówi ze mogę smarować (popękane naczynka )liotonem 1000,a na następnej wizycie ze lepiej nie...więc juz sama nie wiem...
Fogia-Co do baniek to nie wiem czy w ciązy można,Jak 3 tyg temu miałam zapalenie oskrzeli to też kaszel strasznie mi dokuczył,lekarz mi przepisał tabletki mucosolvan brałam tydzień i jak ręką odjął(sa bez recepty)

Witam z rana....nie mogę spać. zis miałam jechać zrobić glukozę ale wstałam i bylam tak głodna że musiałam zjeść śniadaniee....jutro już muszę iść bo w czwartek mam wizytę. Boję się, że nie wytrzymam tyle czasu bez jedzenia....ja mam 75 mg wiec 2 godziny!!!!!
madzia ja nie znam tego targu...gdzie to jest?I co tam można fajnego kupić? A co do śledzi to może wrzucisz przepis na odpowiedni wątek?:)
fogia biedactwo szczeka i szczeka. Na kaszel jako taki nic nie znalazłam ale na ból gardła znalazlam takie rzeczy:
1. DO PŁÓKANIA roztwór wodu oczyszczonej z wodą(łyżeczka na szklankę przegotowanej letniej wody)
2 SYROP Z CHRZANU (10 dag startego chrzanu przelej wrzątkiem po czym zalej połową szklanki letniej wody. Odstaw na pół godz. Przecedź, dodaj pół szklanki miodu i pij po 3 łyżeczki dziennie.
3. KISIEL Z SIEMIENIA do szklanki gotującej się wody dodaj łyżeczkę siemienia lnianego w ziarnach, gotuj minutę. Przykryj i odstaw na 12 godz. Podgrzej,przecedź, możesz dodać do smaku soku z malin. Cieply kisiel pij rano i wieczorem.
4. WIELKIE NAWILŻANIE (także na suchu kaszel) pij wodę min.niegaz, owocowe herbatki sok z czarnej porzeczki (mają dużo wit. C) Nawilżacz powietrza działa zbawiennie....
Przepisy z listopadowego M jak Mama:)

Hej dziewczynki

ja nockę miałam spokojną, dopiero nad ranem złapał mnie kaszel i tak męczył, że aż zwymiotowałam. :-( Teraz siedzę piję herbatkę i zaraz będę budzić Filipcia do przedszkola.

Rozmawiałam ze swoją mamą o tych bańkach ale powiedziała, że nieważne czy można ciężarnej czy nie można ona mi nie zrobi bo się boi. :szok: Tak więc po kłopocie bo przecież sama ich sobie nie postawię na plecach. :dry:

Dzwoniłam do przychodni ale moja rodzinna na sympozjum i nie będzie jej do końca tyg. A do drugiej która przyjmuje w przychodni nie pójdę za nic na świecie. :no:

Fogia-Co do baniek to nie wiem czy w ciązy można,Jak 3 tyg temu miałam zapalenie oskrzeli to też kaszel strasznie mi dokuczył,lekarz mi przepisał tabletki mucosolvan brałam tydzień i jak ręką odjął(sa bez recepty)
martusia dzięki. A powiedz mi jeszcze jaki miałaś kaszel, suchy czy wilgotny? Mi lekarka w tamtym tyg. przypisała jakieś tabletki i syropki ziołowe ale g...no mi pomagają. :confused:

madzia ja nie znam tego targu...gdzie to jest?I co tam można fajnego kupić? A co do śledzi to może wrzucisz przepis na odpowiedni wątek?:)

Ten targ jest koło Korony - o ile dobrze pamiętam to to jest przeniesione z dawnych Niskich Łąk - tam sprzedają przeważnie rzeczy z wystawek, ale jest też taki dość duży sklep z odzieżą używaną i kilka osób ma stoiska też z odzieżą używaną. Ja miałam zwiedzić ten sklep bo jeszcze w nim nie byłam a słyszałam że są ciekawe rzeczy ale jak kupiłam ten kosz to byłam tak nim zafascynowana, że zupełnie zapomniałam żeby tam zajrzeć:-D:-D:-D

A na śledzie jest przepis bardzo prosty - idziesz do sklepu i kupujesz "śledzie w sosie musztardowym" firmy Lisner:-D:-D:-D Kosztują trochę ponad 5 zł za takie małe pudełeczko, także według mnie są drogie ale mnie na śledzie nachodzi ochota średnio raz w tygodniu, więc mogę sobie pozwolić na taki rarytas na śniadanko;-)

cześć mamusie:-)
wczoraj nadrabiałam czytanie i tak mnie glowa rozbolała ze w sumie przez cały dzień juz nie funkcjonowałam.a jeszcze mój synek o 22 przypomniał sobie ze trzeba na dziś zrobic plakat do szkoly i bylo ''mamuniu ratuj''....i mamunia malowała do 23...
a dziś znów mam wizytę u prawnika i pol dnia w Warszawie.
Fogia biedulko ale Ty się męczysz,tylko jak Ty będziesz leżeć z tymi bankami na plecach?bo na brzuszek to juz raczej sie połozysz...duzo zdrówka Ci zyczę
Ribi ja jak wcześniej pisałam biorę polprazol i nie wiem co to zgaga
widzę dziewczynki ze juz ciuszki przebieracie a mi nie pozwalają jeszcze,bo przesądy!!!:szok:.chyba normalnie podniosę bunt:tak:
martusia mam nadzieję ze dołek zakopany i juz nie doskwiera:)
oj rosną nam nasze maleństwa kochane ,ja dopiero utro idę na USG.zobaczymy jak tam moja panna się rozwija:-)
miłego dzionka dla wszystkich,ja zbieram tyłek do warszawki
ticker.php

Ostatnia edycja:
Moja Anka się urodziła 54 ale prosta jak szydełko, ani jednej fałdeczki, ani krzywizny - w wózeczku wyglądała jak lala.
a mnie tak się podobały te skulone nóżki i rączki

A mój Tomcio mierzył aż 60 cm i ważył 3850, wielki chłop był:-) Do tego miał od razu wielgachne stopy! Pamietam, od razu jak mi go wyciagnęli i połozyli na brzuchu, to te stopy mi utkwiły w pamieci:szok:

Od razu zakladalam mu ciuszki na ponad 60 cm, te mniejsze byly za kuse:-)

Teraz ma 10 lat i jest najwyszy w klasie, rozmiar buta-40 a ciuchy kupuje na 158-164:szok:
ja pamiętam, że jak mi ją położyli na piersi to umilkła! przykleiła się jakby chciała do brzucha spowrotem :)

Moja Kaja szybko się wyprostowała i tak mi było żal że straciła ten "urok noworodka"
zrobiła się duża i duża jest właściwie nadal, rzadko kto wierzy że ma dopiero 19 miesięcy bo ma 12 kg prawie i ciuszki 92 cm są na styk

martusia dziękuję za "przepis na sledzie" :) muszę spróbować....ja wczoraj zerobilam z cebulalą i ogórkiem korniszonym...mniam:) a na ten targ muszę się wybrać....rozumiem, że tak jak świebodzki jest w niedzielę?

marta 70 kochana a ten polprazol to jest stricte na zgagę? Wiesz mi lekarz mówił o rennie....mam już dosyć...ostatnio manti spróbowałam i jest dobre bo takie bardziej miętowe. Niestety domowe sposoby już nie pomagają(oczywiście zależy od dnia)

Ja już powiesiłam pranie....pokłóciłam ssię z mężem ale mam nadzieję, że to początek przełomu więc proszę trzymać kciuki:)

Helo!!

Nadrobiłam wczorajsze zaległości, bo jak rano się odezwałam to potem już nic :baffled:
Ale przy tym remoncie chyba tak będzie... Najgorsze, że bez ubikacji teraz będę, muszę po schodach do teściów biegać - z drugiej str. dobrze, że w ogóle jest taka opcja:-D

zapomniałam co Wam chciałam napisać...

któraś pytała o "Język niemowląt" .. ja mam bo dostałam na maila, chętnie prześlę dalej:-)

Udanego dnia wszystkim życzę!!!

reklama
witam się i ja :-)
u nas nocka raczej przespana -z niewielką przerwą godzinną na "małą bezsenność".
Dzisiaj jakoś tak pochmurnie:/ nawet dzidzia w brzuszku śpiocha tylko od czasu do czasu sie obróci.

Dzisiaj planuje zrobić barszczyk czerwony na obiadek - ale najpierw musze dupencję z łóżka zrzucić :-D

Do góry