reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Ja też nie mam jeszcze doświadczenia pod tym względem, ale myśle że będziemy utrzymywac temp. ok 22 stopni, bo ja jestem zmarzluch i jak temperatura w domu jest poniżej 20 to już mi jest zimno, a przy maluszku myślę ze musi by cieplej, bo czesto sie przebiera, a nie chciała bym aby moja kruszynka wtedy marzła! Jednak mimo to nie jestem tez skłonna do przegrzewania i myślę że jak nas tylko śnieg za mocno nie zasypie i do wózka nie będziemy przymarzac to codzienny spacerek obowiązkowy- dla lepszego samopoczucia zarówno maluszka jak i mamusi:-D

reklama
Witam wszystkie:)dziewczyny wy obciazenie glukoza 50g robiłyscie na czczo bo wyczytałam ze to po lekkim sniadaniu sie robi i zdurniałam!!

a tak apropo robienia dzidzi i płci,u nas zrobione w srodku cyklu i myslałam ze chłopak bedzie a baba wyszła:)no chyba ze cos sie zmieni i wyjdzie chłopak hehe

wreszcie Was nadrobiłam, dużo tego było :-)
co do płci - u nas się zgadza i myślałam że będzie córeczka, bo przytulanko dwa dni przed owu :-)
gratuluję kolejnym mamusiom, które znają płeć.
przyszła_mama witamy z powrotem, gdynianka i inne chorowite mamy wracajcie do zdrowia.
ja też ciągle jakaś zakatarzona, chyba sobie kupię sól fizjologiczna do nosa bo jakiś zapchany mam.
póki co ten tydzień i przyszły pod znakiem dentysty.
wszystkie dziewczyny, które zaczynają szkołę rodzenia - powodzenia i widzę z doświadczenia że to super sprawa także na pewno będziecie zadowolone.
klaudios - ale Ci kolosik rośnie w brzuchu :-) gratulacje!
iwi - ja jestem z Rumi :-) a całe życie w Chyloni mieszkałam
co do dolegliwości bólowych między piersiami i brzuchem to ja chyba mam to co niektóre z Was (pisałam o tym kilka dni temu ale nikt mi nie odpisał :-( )
takie jakby napinanie, pieczenie, szczególnie jak się zginam, nieprzyjemne uczucie.
nadal nie umiem tego nazwać co to jest i z czym się to je.
miłego wieczorku Wam życzę, muszę być bardziej systematyczna w tym czytaniu i pisaniu bo raz na 3 dni to zdecydowanie za rzadko :happy2:

Witam wszystkie:)dziewczyny wy obciazenie glukoza 50g robiłyscie na czczo bo wyczytałam ze to po lekkim sniadaniu sie robi i zdurniałam
Mi też położna powiedziała, że mogę zrobić po lekkim śniadanku...
Ja tam zrobię na czczo bo nie chcę czasami drugi raz powtarzać, w ciąży z Magdą powtarzałam niestety...

Ja lubię temperaturę 18-19 stopni i tak też moje dzieci chowałam :) Do tego obowiązkowo codzienne spacery, chyba że wiało lub była duża wilgoć, mżawka, wtedy tylko wirusa można złapać na spacerze albo przewiać może maluszka :)
Jak miały zimne rączki to ubierałam im skarpetki, ponieważ zimne rączki nie znaczą o odczuwaniu temp przez dziecko, no ale zimne rączki to żadna przyjemność. Najlepiej jest sprawdzić karczek, gdy jest chłodny to dziecku jest faktycznie zimno, gdy jest gorący, spocony to znaczy że przegrzewamy dzieciaczka :)

joasienka - mi pomaga na zgagę mleko i herbatka miętowa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
joasienka1 --- jak zrozumiałam piecze cie w środku ciała..pod biustem... to mi sie wydaje ze to zgaga :/ a temu jak sie zginasz jest wieksze bo Ci sie cofa bardziej... wes manti albo cos innego do ssania na zgage... jesli pomoze to znaczy ze to to :)

U Nas w domku cieplo 24-25'C w zimę,ale to dlatego ze praca na świeżym powietrzu,więc jak sie człowiek cały dzień nawdycha to trzeba w cieple posiedziec.
Michał nam nie chorował,raz,dwa razy do roku(to druga to była 3-dniówka)Ale też nie przegrzewałam go siedział w samym pajacu albo w body i kaftaniku,jak chlodniej to lekki sweterek ,czy bluze....za to moja teściowa jak się nim miala opiekować to nie dość ze ukropw chalupie to jescze 3 warstwy na niego założyla zeby się nie zaziębił...masakra...dzieciak spocony byl az wlosy mokre,m jej zwracał uwagę...ale nie.....bo się zaziębi.Ach te przewrażliwione i nadopiekuńcze babcie:szok: Ja zawsze mu sprawdzalam czy łapki ma ciepłe i kark nie spocony.
teraz też mam coś kolo 20-22'C

Ja wróciłam ze spacerku i zakupków, kupiłam sobie dwie pary dresów takich po domu (używanych) i grube rajstopy pod spodnie :-)

a teraz czekam na mężulka aż wróci i zjemy obiadek

Hej dziewczynki

mam męża w domu do czwartku. :-)
Przed południem pojeździł ze mną po bankach, zrobiliśmy większe zakupy, ugotował nam obiad, a popołudniu pojedzie z nami do Filpkowego homeopaty i wymienić opony na zimowe.:-D:-D Delektuję się tą możliwością użycia liczby mnogiej. :-D:-D:-D

fogia - ja korzystałam z wielu metod naraz ale sama w nie nie wierzyłam za bardzo :)
a jednak podziałały. Będę prosić o rady. Mi tym razem w sumie było wszystko jedno ale wiem, że gdybyśmy się decydowali na trzecie to będę pragnęła córeczki, więc......:sorry2::-);-)

mnie mąz obudzil sms ze w kolejce skm stoi na jednym przystanku juz 15 min
uwielbiam skm :-D:-D:-D serio :-D:-D:-D:-D ale to pewnie dlatego, że nie muszę z niej korzystać codziennie i kojarzy mi się tylko z mile spędzanym czasem w trójmieście (miesiąc miodowy m.in.)

fogia korzystaj korzystaj :) hi hi hi to od nas dostajesz dyspense:p na czas pobytu M...
ja uciekam bawic sie z Tomkiem do zobaczenia wieczorkiem albo juz jutro z rana :) miłego wieczorku brzuchatki :)

reklama
Poczytałam co napisalyście o tej temperaturze i chyba bede utrzymywała taka jak do tej pory. Oczywiscie wiadomo jak dzidzia bedzie w pokoju to okno zamkniete, zeby nie byla w przeciagu ale nie chce przegrzewac dziecka bo potem bedzie chorowite. Mam nadzieje, ze to wyjdzie juz w praktyce jak regulować ta temperature.....

Do góry