reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
damqelle - super że wszystko ok u maluszka. Fajnie masz bo już doczekałaś się towarzystwa mieszanego a ja mam dwie dziewczynki i teraz tak bardzo pragnę chłopczyka. Mam wrażenie, że dla hecy będzie trzecia dziewczynka...

sic1982 - powinnaś trochę zwolnić kobieto. Mój mąż pracuje głownie po 12h/dobę i cały weekend odsypia zarwane i niedospane tygodnie a co tu dopiero mówić o przyszłej mamusi.

julka... - z całego serca gratuluję i serdecznie witam w naszym gronie.

Sonia - ale mi smaka narobiłaś, ślinka mi normalnie leci, szkoda, że jeszcze nie napotkałam truskawek u nas nigdzie :( Ale jutro coś upichcę koniecznie.

Tymczasem idę zrobić kaszkę manną bo dzieciaki mają ochotę.

Ewcia_822 Ja już kupiłam pierwsze, może nie super słodkie, ale i tak pyszne, zrobiłam z nimi tartę, ale jeszcze zostały więc znalazłam świetny przepis, naprawdę miło mi się robiło to ciacho, przepis rewelacyjnie moim zdaniem sporządzony, zobacz sobie:
Ciasto truskawkowe - Przepis

Sonia - bardzo ładnie opisane. Ja już jakiś czas temu zauważyłam że dobrze ukręcone ciasto jest puszyste i delikatne. Ostatnio z jabłkami coś takiego robiłam to cała blacha od razu poszła bo mój mąż to taki pochłaniacz wypieków jest :) Ja tam się cieszę, że mam dla kogo piec i gotować. Wychowałam moją rodzinkę na tradycjonalistów hihihi. Pieczemy ciasteczka maślane, ciasta, robię przetwory z tego co mi tam na dziełeczce wyrośnie a mam gruszki, jabłka, czereśnie, jeżyny i aronie.

Kolega chce robić w tym roku wino i ma zamiar czereśnie moje dorzucić. Będę musiała sobie długo poczekać aż tego winka skosztuję :)))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcia_822 ja też lubię gotować, może nie jestem jeszcze aż taką wprawioną gospodynią jak Ty :) , ale mam do tego 'rękę' ;-) zawsze jakiś przepis może mi się trafi od Ciebie w przerwach ciągłego nawijania o ciąży i bobaskach :-) chciałabym za parę lat tak mieszkać, albo mieć domek na działce aby mieć swoje owoce, warzywa, kwiaty :)

P.S. Czy wyswietla się mój Avatar?

Wyświetla się avatar :)
Ja już 10 lat na swoim jestem a w domu mama praktycznie wszystkiego mnie nauczyła. Ja to lubię być taką typową mamą i żonką. Lubię dbać o moją rodzinkę i nie mam potrzeby spełniania się zawodowo.
Bardzo dużo przepisów mam z netu ale jak tak czegoś szukam to niektóre z góry widać, że są spaprane i nic z tego nie wyjdzie więc trzeba uważać.

Nicole ma alergię pokarmową i staram się nie kupować półproduktów ani słodyczy czy gotowych wypieków tylko w większości sama wszystko robię. Ogólnie to unikamy wszelkich konserwantów, sztucznych barwników, jednym słowem chemii. Jedynie białą czekoladę jej czasami kupujemy :) No i w większości piekę drożdżowe słodkości bo proszek do pieczenia też nie jest u niej wskazany.

Też marzy mi się dom z ogródkiem bo na razie mieszkamy w bloku na wsi i mamy działkę z domkiem jakieś 150 m od bloku.

Akurat mam pod ręką stronę z której robię "drożdżówki- szneki z glancem", do lukru dałam aromat migdalowy a za innym razem rumowy, świetnie pachniały i smakowały...
http://www.goscinneprogi.pl/ku_drozdzowki.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
O świetnie, dzięki.
Właśnie drożdżowych nigdy nie robiłam, jakoś się bałam :-)
Też nie chciałabym używać proszku do pieczenia, kiedyś go nie było i jakoś ciasta się robiło.
Zapamiętałam jak Magda Gessler wyczuła w jakimś cieście proszek do pieczenia ;-) a Pani która je robiła, ze zdziwieniem odparła, że przecież nie da się inaczej, a Magda ''owszem da'' :-)

Hej dziewczynki - jak lubicie sobie osłodzić życie polecam słodką stronkę. Nieskromnie mówiąc moją :)
kawiarenka pod złotą pigwą
Niestety ostatnio zawiesiłam działanie gdyż odrzuca mnie od słodyczy
Soniu - ciasto drożdżowe jest najłatwiejsze na świecie, trzeba je tylko pokochać. Poświęcić mu trochę uwagi i ciepła gdyż drożdże kochają ciepło - a nie ma możliwości by nie wyszło. Pizza, bułeczki, zawijańce z warzywami i drożdżowe ciasto ze śliwkami - dzieciaki uwielbiają

wiajcie dziewczyny:-)
witam nowe mamy,juz jest nas na prawdę dużo:-)
ja się ciesze ze jutro wolne,troszke odpoczne,w pracy tyle sie dzieje ze szok.
Chciałam was zapytac czy któras była z was w sopocie i ma namiary na jakis fajny pensjonat lub cos w tym stylu,nie za drogie ale zeby byla łazienka,no i nie az tak daleko od mola,ja byłam w dwóch miejscach juz ale szukam czegos nowego,czegos własnie bliżej,ale nie ceny hotelowe:eek:

reklama
damqelle - bardzo sympatyczna stronka, na pewno skuszę się na coś pysznego.

KasiaWie - ja niestety nie pomogę Tobie. Również się cieszę z tego długiego weekendu. Misiek wróci o 4 rano z pracy i będzie tylko i wyłącznie dla nas aż do niedzieli. Superrrrr

Do góry