reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
hej dziewczyny u mnie wyszlo ze chyba cora bedzie jutro na 4d wiec bedzie wiadomo na 100% teraz sie denerwuje bo po badaniu krwawie ale lekarz mi kazal czekac do jutra chyba zebym mocno krwawil to mam mu dac znac denerwuje sie jak cholera

ja już w domku, niedawno wróciłam z miasta i czeka mnie troszkę roboty, poodkurzać, umyć podłogi itp...
zaraz się za to zabieram

a u mnie żurek zrobiony - pychotka:-)
właśnie dostałam całą masę ciuszków od mojej mamci... muszę przeglądnąć co ona tam nakupowała dla wnuczka:-)

a dzisiaj będę mieć faworki na deser - przychodzi do mnie listopadówka 2010:-D

cześć dziewczyny dawno sie nieodzywałam miałam duzo na głowie.

Ale od dziś jestem na L4 więc będę mieć wiecęj czasu na wszystko.
Teraz siedzę w domku z synkiem bo mi się pochorował juz drugi tydzień choruje.
Jutro do kontroli idziemy mam nadzieję że juz w porządku, bo już mu się w domu strasznie nudzi.

Ja obawiam się, że będę miała podwyższony wynik. Dostałam już skierowanie na to badanie ale do lekarza dopiero na 29-go więc jeszcze trochę poczekam z badaniem. Tylko, że ja jestem genetycznie obciążona cukrzycą i już przed ciążą miałam lekką nietolerancję glukozy, bo wyniki na czczo miałam powyżej 100 ale niby jeszcze w normie przedcukrzycowej. W zasadzie od początku ciąży zaopatrzyłam się w glukometr i mierzyłam od czasu do czasu na czczo. Zauważyłam jednak ostatnio, że mój cukier na czczo nie schodzi już poniżej 110. Po posiłkach mierzyłam na razie sporadycznie i mam ok 130-140 ale nie wiem czy po glukozie nie będzie to więcej. Jak naczytałam się ostatnio o możliwych powikłaniach dla dziecka przy cukrzycy to się przeraziłam i stwierdziłam, ze chyba już muszę się zmobilizować i zacząć stosować dietę bo ostatnio za dużą ochotę na słodkie mam. Mam nadzieję, że sama dieta wystarczy i obędzie się bez szpitala i insuliny.
nie martw sie na zapas... a moze bedzie wszystko ok.. ja postanowłam narazie sie nie martwic.. mniej jesc słodyczy i licze na to ze bedzie ok :)
Dzień Dobry :)

Napisałam mega posta i mi wcięło :(

Ja jadę o 10 do Krakowa do babci do szpitala.

Imprezką wczorajsza się super udała. Dzieciaki sie wyszalały, Wiki zadowolona a to najwazniejsze :)
te fikolandy dla dzieci to swietna sprawa.. my czesto chodzimy jak przydka pogoda.. a misiek to wychodzi padniety :)
To niepojete co sie dzieje w tym kraju... Ja rozumiem, ze z zarobkami bywa roznie, ale kurcze czy to naprawde tak ciezko na czas wyplacic pieniadze pracownikowi, zeby chociaz komfort psychiczny byl? ehhh...

To z innej beczki teraz , tak na rozweselenie, a propos tatusiow ;)
YouTube - Schlafen in der Nähe von Papa

swietny filmik hehe ale łózeczko to jakies solidne musi byc :)

u nas wpozadku wizyta z misiem u endokrynologa ok.. kolejna za poł roku:) ... własnie sobie spi.. ja dzis na obiadek robie kotleciki z piersi indyka.. do tego suróweczka ze słoiczka bo jakos mnie ochota naszła i ziemniaczki... a zupka buraczkowa z wczoraj :) prano juz wisi ... sprawy na miescie pozałatwiane:) a no i udało mi sie wpasc do kosmetyczki i fryzjera .. plany na popołudnie.. lenistwo.. tez miałam poprasowac ale chyba poczekam do jutra i poprasuje odrazu dzisiejsze pranie :D:Da byłam tez na ciuszkach ale nic ciekawego niebyło :(

Claudia4you - udanego sprzątania, moje pranko schnie na balkonie, sliczna pogoda, chce sie żyć, sprzatać, robić wszystko:)
monciaa - faworki mniam, ale mi smaka zrobiłaś:-)
_DOmi_ - no to dobrze wreszcie odpoczniesz, L4 w 7 m-cu to najwyższy czas:-)
Madlen80 - śmieszny filmik, hehe uśmiałam się
Joasiab - wiem coś o tym jak się post skasuje a człowiek ma akurat wene i wszystko opisze ładnie, powtórzyć trudno;-/
b_iała - najgorzej zacząć prasować :-) a potem się oderwać trudno :-)

Dzwoniłam do położnej ze szkoły rodzenia :-)
Zaczynam 20 października:-) bede w 30 tygodniu, pewnie będę miała już bardzo duży brzusio :-)

reklama
blondi -dokładnie tak zacząc najgorzej ja bardzo lubie prasowac .. teraz sporo prania.. bo z pogody chce jeszcze skorzystac...

Do góry