reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
hej dziewczyny u mnie wyszlo ze chyba cora bedzie jutro na 4d wiec bedzie wiadomo na 100% teraz sie denerwuje bo po badaniu krwawie ale lekarz mi kazal czekac do jutra chyba zebym mocno krwawil to mam mu dac znac denerwuje sie jak cholera

ja już w domku, niedawno wróciłam z miasta i czeka mnie troszkę roboty, poodkurzać, umyć podłogi itp...
zaraz się za to zabieram

a u mnie żurek zrobiony - pychotka:-)
właśnie dostałam całą masę ciuszków od mojej mamci... muszę przeglądnąć co ona tam nakupowała dla wnuczka:-)

a dzisiaj będę mieć faworki na deser - przychodzi do mnie listopadówka 2010:-D

cześć dziewczyny dawno sie nieodzywałam miałam duzo na głowie.

Ale od dziś jestem na L4 więc będę mieć wiecęj czasu na wszystko.
Teraz siedzę w domku z synkiem bo mi się pochorował juz drugi tydzień choruje.
Jutro do kontroli idziemy mam nadzieję że juz w porządku, bo już mu się w domu strasznie nudzi.

Ja obawiam się, że będę miała podwyższony wynik. Dostałam już skierowanie na to badanie ale do lekarza dopiero na 29-go więc jeszcze trochę poczekam z badaniem. Tylko, że ja jestem genetycznie obciążona cukrzycą i już przed ciążą miałam lekką nietolerancję glukozy, bo wyniki na czczo miałam powyżej 100 ale niby jeszcze w normie przedcukrzycowej. W zasadzie od początku ciąży zaopatrzyłam się w glukometr i mierzyłam od czasu do czasu na czczo. Zauważyłam jednak ostatnio, że mój cukier na czczo nie schodzi już poniżej 110. Po posiłkach mierzyłam na razie sporadycznie i mam ok 130-140 ale nie wiem czy po glukozie nie będzie to więcej. Jak naczytałam się ostatnio o możliwych powikłaniach dla dziecka przy cukrzycy to się przeraziłam i stwierdziłam, ze chyba już muszę się zmobilizować i zacząć stosować dietę bo ostatnio za dużą ochotę na słodkie mam. Mam nadzieję, że sama dieta wystarczy i obędzie się bez szpitala i insuliny.
nie martw sie na zapas... a moze bedzie wszystko ok.. ja postanowłam narazie sie nie martwic.. mniej jesc słodyczy i licze na to ze bedzie ok :)
Dzień Dobry :)

Napisałam mega posta i mi wcięło :(

Ja jadę o 10 do Krakowa do babci do szpitala.

Imprezką wczorajsza się super udała. Dzieciaki sie wyszalały, Wiki zadowolona a to najwazniejsze :)
te fikolandy dla dzieci to swietna sprawa.. my czesto chodzimy jak przydka pogoda.. a misiek to wychodzi padniety :)
To niepojete co sie dzieje w tym kraju... Ja rozumiem, ze z zarobkami bywa roznie, ale kurcze czy to naprawde tak ciezko na czas wyplacic pieniadze pracownikowi, zeby chociaz komfort psychiczny byl? ehhh...

To z innej beczki teraz , tak na rozweselenie, a propos tatusiow ;)
YouTube - Schlafen in der Nähe von Papa

swietny filmik hehe ale łózeczko to jakies solidne musi byc :)

u nas wpozadku wizyta z misiem u endokrynologa ok.. kolejna za poł roku:) ... własnie sobie spi.. ja dzis na obiadek robie kotleciki z piersi indyka.. do tego suróweczka ze słoiczka bo jakos mnie ochota naszła i ziemniaczki... a zupka buraczkowa z wczoraj :) prano juz wisi ... sprawy na miescie pozałatwiane:) a no i udało mi sie wpasc do kosmetyczki i fryzjera .. plany na popołudnie.. lenistwo.. tez miałam poprasowac ale chyba poczekam do jutra i poprasuje odrazu dzisiejsze pranie :D:Da byłam tez na ciuszkach ale nic ciekawego niebyło :(

Claudia4you - udanego sprzątania, moje pranko schnie na balkonie, sliczna pogoda, chce sie żyć, sprzatać, robić wszystko:)
monciaa - faworki mniam, ale mi smaka zrobiłaś:-)
_DOmi_ - no to dobrze wreszcie odpoczniesz, L4 w 7 m-cu to najwyższy czas:-)
Madlen80 - śmieszny filmik, hehe uśmiałam się
Joasiab - wiem coś o tym jak się post skasuje a człowiek ma akurat wene i wszystko opisze ładnie, powtórzyć trudno;-/
b_iała - najgorzej zacząć prasować :-) a potem się oderwać trudno :-)

Dzwoniłam do położnej ze szkoły rodzenia :-)
Zaczynam 20 października:-) bede w 30 tygodniu, pewnie będę miała już bardzo duży brzusio :-)

reklama
blondi -dokładnie tak zacząc najgorzej ja bardzo lubie prasowac .. teraz sporo prania.. bo z pogody chce jeszcze skorzystac...

Do góry