reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Carri ja jakies ksiazki , poradniki ciazowe mam , ale to z poprzedniej ciazy. :tak:Albumy dla dziecka tez mam , bo dostalam kiedys .
Malta gratuluje zakupu dzialki! To super sprawa :-)

reklama
Witam po przerwie:-) Wczoraj wróciliśmy z pl. Nie miałam dostępu do neta niestety. Nie wypoczęłam bo było dużo spraw do załatwienia. Pogoda na szczęście była w większości słoneczna. Tydzień temu w poniedziałek mieliśmy usg połówkowe:tak: Synek potwierdzony ponownie, tylko jeszcze nie wiemy co z imieniem, miał być Ignaś, ale może będzie Borys. W każdym razie wszystko było dobrze, mały ślicznie się ruszał i ważył już pół kilo;-) Ja będąc w pl przytyłam 3kg:zawstydzona/y: Kupiliśmy już wózeczek:-) Najpierw obejrzeliśmy go na żywo i zamówiliśmy, póki co jest w pl. Jesteśmy bardzo zadowoleni, jest taki jak chcieliśmy, łatwo się prowadzi. łatwo składa, wykonany z bardzo dobrych materiałów. Gondolka ma funkcje kołyski i nawet ma zainstalowaną muzyczkę w tej gondolce. Brzuszek mi wyskoczył już duży, mały coraz bardziej kopie i nawet jak rękę przyłożę, to dalej sobie fika;-)

Cześć dziewczyny! ala mam dziś urwanie głowy na własne życzenie..najpierw zaspałam do dentysty, nastawiłam sobie budzik i nie pamietam ile razy włączałam drzemkę...wczoraj wysłałam mojego po bułki, szukam portfela, przypomniało mi się ,że był w torebce, z którą byłam u gina przedwczoraj..no ale torebki nie było...w domu też..P.zadzwonil do gina o okazało się że ją zostawiłam...tak mnie pochłonęły zdjęcia usg, że zapomniałam..dzisiaj na obiad planuje zrobić gulasz, buraczki zasmażane i ziemniaczki...mięso dopiero rozmrażam, buraki sie gotują.. obiad to będzie chyba na kolacje...zmywara pierze, pranie wstawone,dziś jeszcze raczej postresuję psa, trzeba go wykąpać bo cuchnie niemiłosiernie od tych spacerów w deszczu i zabaw w błotku..mała dziś spokojna, nie mogłam zasnąć w nocy to też nie spała, także teraz odsypia :) milego dnia po mimo tej okropnej pogody..aha i dzięki za słowa wsparcia :*

biala-Ja już 9 dni bez słodkości:-) nic a nic nie zjadłam,no może przez ten okres ze trzy jabłka -owoce też musialam ograniczyć.Korci mnie jak nie wiem...ale nie tknę...wczoraj nawet synek chcial się ze mną dzielić batonikiem...ech.Pieczywo razowe bez domieszki mąki pszennej.(wszędzie widzę skaczący cukier)I zobaczymy jutro się okaże jak glukoza wyjdzie dobrze to znaczy ze przeginałam z ilością slodyczy,a jak źle to mam nietolerancję....
Okropne jest to bo śnilo mi się nawet dziś ze upiekłam sernik i jeszcze jedno moje ulubione ciacho zrobilam ze śliwkami w czekoladzie i się tak z M,delektowaliśmy...jak glukoza wyjdzie ok to na pewno je jutro zrobię.

Carri-udanej wizyty

Ja już po obiadku-ziemniaczki z kotletem z kurczaka i surówką z marchwi i jabłka.

martus ja tam wsuwam jak mam ochote.. niczego nie przeskocze.. licze ze wyniki bedą dobre zrobie je w przyszłym tyg bo za 2 mam byc u gin.... hmm w sumie niewiem czy to dobrze ze teraz tak ograniczasz a jak wynik bedzie git to zrobisz te ciacho .. bo przecierz jak cos jest z cukrem nie tak to tylko sobie zaszkodzisz... no chyba ze lekarz Ci tak kazał... tak duzo piszemy na forum ze moze o tym pisałas a ja przegapiłam... Jazynka witam na forum bo niełam chyba jakos okazji sie przywitac:)
ja juz sosik zrobiłam... lece prasowac bo samo sie niezrobi :) a szkoda:) do pozniej papa

hej laseczki :)
u nas pogoda paskudna zimno, wieje no i co jakis czas pada brrr.miska szaleje w domu a ja mam dosc, w nocy wstala po 1 30 i nie spala do 4 30. masakra myslalam, ze ja rozniose bo tak mi sie spac chcialo a na dodatek toska dawala w d bo zachcialo jej sie kopac. eh noc ogolnie udana hehe.obiadek zjedzony mniam barszczyk czerwony pycha, na szczescie nie musialam go robic bo szwagier zrobil hehe bo wczoraj mnie naszlo. na drugie placki ziemniaczane az poszlam do sklepu po winogronko i pozniej zjem sobie placuszki z winogronem mniam pychaaaaa

malta super, ze wam sie tak tanio udalo kupic dzialke :)

martus zebys sie pozniej nie rzucila na slodkie jak bedziesz miala taki post.

Ribi napady głodu są normalne, też czasem mam, ale wiadomo co za dużo to niezdrowo

Giovanessa to fajnie, że trzymasz formę

klaudoos
ruchliwy dzionek dzisiaj masz, uważaj na siebie przy tej pogodzie

joasiab pochwal się nową fryzurką :-)
Ja twardo swoja miotłę zapuszczam:-D

Ewcia ,masz zdolną córę - gratulacje

martuś zdrowiej nam

a co do pogody to szkoda gadać, cały czas leje, a moj bieda pracuje w takie ulewy ciężko.....

oj dziewczyny wiecie jak mnie macica boli?? normalnie jak chodze musze trzymac brzuch! poskarzylam sie mezowi, a on jak byl u lekarza po l4 na zoladkowa rozmawial z rodzinna, ona ponoc mowila mu ze teraz zaczna sie takie bole.. maly pewnie rosnie z dnia na dzien i rozpycha macice.. w ogole nic mi sie nie chce! porobilam przelewy z wyplaty i nic nie zostalo;/ bylam w millennium niby zalatwilam, ale nic na rachunku nie ruszylo- a mialo!! wrrrr... ide ogarnac kuchnie, jeszcze padl nam odkurzacz i nie odkurzane od piatku jest;/ ale dzis do sasiadki kolezanki ide pozyczyc..

reklama
biala-pisalam:)już.Przeginalam ze słodkim paczka delicji dwa pączki,ze 2 -3batony,kanapki z nutella na śniadanie i kolacje bo mi się chcialo,a to czekoladka parę cukierków,
do tego z pół kilo winogron i coś tam jeszcze a to śliwka a to banan,buzia mi się nie zamykala, to za dużo trochę jak na jeden dzień.No a tak dzień dnia to można przegiąć łatwo.Na czczo mam dobry cukier....65 (norma 55-108)lekarz kazal mi przystopować ze słodyczami bo to może przez to,herbatę pozwolił mi slodzić miodem i ograniczyć owoce.

Z synem na czczo też mialam 65,a po obciązeniu 87.Normalnie jadlam,a slodkie rzadko,bo nie mialam na nie takiego parcia jak teraz.No ale mogło się coś teraz przyplątać.

Do góry