reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej, dawno mnie nie było. u mnie średnio pochorowalismy się z mężem;/ jego przedwczoraj a mnie wczoraj złapało;/ leżelismy we dwoje;/ dziś już lepiej, mąż poszedł do pracy a ja jeszcze sie kuruje do jutra;/

reklama
Witajcie Dziewczynki:-)
Ja jeszcze pod kołderka siedze ale niedługo musze sie zabarc za siebie prysznic i do lekarza na 15-15.30. Szkoda ze moja ginka nie ma usg w gabinecie bo bym takto podejrzała bobaska dzisiaj a tak tradycyjne badanie....chociaz z tego i tak sie ciesze:-)

Glukoza wyszła mi ok:-)

Miłego dzionka dziewczynki:-)

Witam Was:)

Ja ostatnio, nie mam jakoś czasu posiedzieć na forum. Bo albo cos załatwiamy na mieście, albo czuje sie zmęczona i wole poleżeć, bo wieczorami brzuch mi twardnieje...Wczoraj byliśmy z M kupić mała wyprawkę, wybraliśmy sie do hurtowni, bo miało być taniej. Ja wymieniałam z listy co mi trzeba, a pani podawała, i okazało się, po powrocie do domu, ze jedna para śpiochów kosztowała 20 zł!!! Wkurzyłam się, bo miało być taniej. A cen nie było widać...i w ten sposób, przepłaciliśmy chyba z 60 zł:wściekła/y:No, ale trudno, mam tylko nadzieję, że mała trochę w tym pochodzi. I dobrze, ze więcej tych ubranek nie kupiłam...

Poza tym od tygodnia chodzę taka jakś nabuzowna, wszytsko mnie drażnie i wkurza, a najbardziej teściowie ostatnio...a potem niestety odbija się, to na relacjach z mężem:( Pewnie przez to brzuszek mi twardnieje:( W dodatku martwię się o małą, żeby jej nic nie było...

Biała - ślicznego masz synusia:)

Fogia- skarbie, uważaj na siebie.

Ewcia- na wsi to niezłe przypadki sie zdarzają z rodzicami, ale w mieści też, z tymże, tutaj ludzie sa bardziej anonimowi i mniej się to rzuca w oczy, ale najbardziej właśnie widać to w szkołach, jakie zainteresowanie wykazują rodzice własnymi dziećmi....Przykre:(
P.S. Zdolniacha, ta Twoja córcia:)

Ostatnia edycja:
I Ja się witam z Wami :)
Pogoda fatalna leje jak z cebra od wczorajszego wieczora.Aż się nic nie chce człowiekowi.
Smaka mi narobiłyście na pączusie-bo u mnie są takie rewelacyjne,a nie mogę słodyczy.Mąż jeszcze wczoraj dostał w podziękowaniu za naprawę wieży znajomej -6 pudełek wedlowskiego ptasiego mleczka....a Ja się mogę tylko oblizać:baffled:
Nawet mis wczoraj chodził i chodził,i chciał ...musiałam schować bo zjadł już Kinder pinguin w domu i w przedszkolu pączucha, ile mozna słodyczy-w końcu zęby ucierpią.Lecę obrać ziemniaki

fogia słonko po to tu jestesmy :)
martuś88 to jeszcze wiecej zdrówka dla Ciebie :)
aniwar przynajmniej posłuchasz serduszka :) ..

a co do rodziców to niestety tak jest kolezanka mówiła ze w przedszkolu do którego chodzi jej synek nauczycielka od angielskiego chciała dla dziecki zakupic ksiazeczki do nauki... i wiekszosc rodziców sie nie zgodziła tłumaczac: " ze i tak ich dzieci nie potrafią czytac to po co ta ksiazeczka" maskara jakas...
moniadziekuje :)
martusia29 eh ja musze jakies badania porobic w kierunku cukrzyc i własnie ograniczam swoje słodkosci ... a idzie mi jak krew z nosa:) dzis rano około 6 jak działalam w kuchni ( biały ser i dźem) to męzulek z sypialni mi smacznego zyczył taka dyskretna i cicha byłam....

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!
u mnie kolejny dzien chorowania.. postanowilam poczytac co sie dzialo na forum od wczoraj i jak tam wasze wizyty u lekarzy i wracam do lozka.. tez wczoraj mialam wizyte u gin i dowiedzialam sie ze mam duza macice jak na moj tydzien ;) i lekarz kazala mi lykac no-spe trzy razy dziennie i tak mnie to zastanawia po co? nie mam zadnych skurczy, nie napina mi sie brzuch.. Oczywiscie powinnam jej o to zapytac ale tak naprawde bylam malo przytomna przez to moje chorobsko a poza tym ona mi nic nie powiedziala tylko zapisala na karteczce i potem dopiero zobaczylam. teraz najblizsza wizyta juz za trzy tygodnie wiec ewentualnie dopytam chyba ze wy mi cos wyjasnicie w tym temacie:) pozdrawiam cieplutko!

Dzień dobry :biggrin2:

W sumie nie taki dobry, jak za oknem ciagle pada , jest zimno i pochmurno
Nieodzywałam sie troszke bo najpierw weekend mialam pod hasłem "urodzinki" a potem ta pogoda sprawiła ze ciagle lezałam i nie mialam sily na nic..
Dzidzia jako tak daje o sobie znac ale mąż jeszcze jej nie czuje, czekam z utesknieniem na ten dzien kiedy dzidzia da tacie przysłowiowego 'KOPA:laugh2:

Ehhh mam nadzieje że czesciej do Was bede zagladac bo nie chce miec wielkich zaległosci potem...a potem byc jakos w tyle

Nic ja powoli znikam na 13 mam lekarza , odezwe sie potem co i jak:-)
Poki co pozdrawiam Was cieplutko, zycze duzo usmiechu ..... No i zycze smacznego bo zapewne co niektorzy bede juz jesc pyszny obiadek

Na koniec prosze poglaskac od e -cioci brzuszek :-)

Acha mam pytanie czy planujecie kupic albo macie jakies ciazowe poradniki,
albo poradniki zwiazane z przyjsciem dziecka na swiat (pamietniki, ksiazki)

carri my dostalismy takie pamietniki do uzupełniania na chrzciny Tomcia wiec nie kupywałam a sama prowadze zwykły album od pierwszego USG i do tego albumu włozyłam kikut z pepowiny, opaske na rączke... i zdjecia.. jeszcze mam pudło do którego wkładam pierwszy smoczek.. kocyk w którym wyszedl z kliniki ... spioszk , czapeczke buciki w takie tam wazne dla mnie rzeczy .. troche dałam ciała bo chciałam kupic gazete z dnia urodizn Tomka no ale w nowy rok niewydają gazet a 2 stycznia zapomniałam powiedziec dla M zeby kupił teraz juz napewno kupie :)

reklama
Cześć Kobietki.

Ale dzisiaj super dzionek:-) Wyszło słońce i pranie może się suszyć na powietrzu.
A teraz muszę sie Wam pochwalić że złapaliśmy z moim M super okazję - kupiliśmy działkę, taką ogrodniczo-rekreacyjną:happy:

Tak bardzo się cieszę bo już od roku szukamy takiej działeczki a ona ...znalazła nas:-)

Mój M spotkał parę dni temu kolegę a on ni stąd ni z owąd pyta czy nie chcemy działki? Myślałam że oszaleje z radości.
Cena rewelacyjna- 1000zł:szok: :-)To bardzo mało bo u nas takie ogródki chodzą od 3000zł w górę.

Co prawda jest zachwaszczona i zaniedbana ale to nic. Poradzimy sobie chociaż trzeba włożyć duzo chęci, pracy no i na pewno pieniążków też trochę.
A teraz jak będzie ,maleństwo to w ogóle extra, będę miała gdzie chodzić na spacerki.
Działka ma 3 ary i jest około 1,5 km od naszego domu.

Ale się cieszę i już nie mogę się doczekać wiosny, no ale najpierw stycznia oczywiście:-):-)

Do góry