reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

hej dziewczyny u nas tez ciagle pada... szaro za oknem i nic sie niechce robic.... nawet oznajmiłam dla M z rana ze tylko pomidorowa bedzie na obiad bo mi sie niechce nic robic :) wogole najlepiej zwineła bym sie w kłebek i poszła spac.. Tysia naprawde nie masz o co sie martwic jeszcze sie obruci :) a swoją drogą cesarka nie jest taka straszna... narazie uciekam bo Tomcio chce sie "babić:":)

reklama
czesc kochane stycznioweczki.. ja zaraz ide sniadanko jesc, kurcze ale od 2 dni chodze glodna;/ wczoraj nawet kolacje o 20 zjadlam, a zawsze jem owoca lub jogurt ok 18 zeby tak nie tyc;/ pol nocy nie spalam bo brzuch mnie boli- macica sie rozciaga na maxa.. zadna pozycja mi nie pasi;/ zaraz jem ubieram sie jade do millennium zrobic halo bo dzialaja mi na nerwy, pozniej na poczte bo sprzedalam moj phone, moze zajade do cukierni bo czegos dobrego mi sie chce! 3majcie sie kochane!

czesc kochane stycznioweczki.. ja zaraz ide sniadanko jesc, kurcze ale od 2 dni chodze glodna;/ wczoraj nawet kolacje o 20 zjadlam, a zawsze jem owoca lub jogurt ok 18 zeby tak nie tyc;/ pol nocy nie spalam bo brzuch mnie boli- macica sie rozciaga na maxa.. zadna pozycja mi nie pasi;/ zaraz jem ubieram sie jade do millennium zrobic halo bo dzialaja mi na nerwy, pozniej na poczte bo sprzedalam moj phone, moze zajade do cukierni bo czegos dobrego mi sie chce! 3majcie sie kochane!

klaudoos - jak już będziesz w tej cukierni to kup mi pączusia :-) i prześlij meilem...najlepiej priorytetem :-) mi się z domu w taką pogodę nie chce wychodzić ...

Witam :-)
U nas nie pada poki co, ale pewnie w ciagu dnia sie to zmieni.
Ja tez chcialam paczka, ale maz przyniosl mi rano swieza chalke i wlasnie z maslem ja sobie zjadlam :-)
Ale mi sie nic nie chce... A synek oglada swoje ksiazeczki i opowiada cos sobie "po swojemu" caly czas... Slodziak ;-)

Witajcie kochane :)

U nas tez pada za oknem :( Nie nawidzę takiej pogody, brrrrrrr

Klaudooss narobiłas mi smaka czymś dobrym, ale ja niestety...dieta bez słodyczy :( Lekarz zabronił :(

A ja dzisiaj dziewczynki ide obciąć włosy. Miałam zapuszczać, ale już mnie denerwuję taka głupia długość więc znowu ścinam na krótko :)
Idę posprzątać po śniadaniu i znowu zabawy z Wiki, ale za to mój mąż ma wolne w piątek i w poniedziałek więc posiedzi z nami :) Yupi

joasiab - ja też zapuszczam :) Na razie sięgają ramion i jest ok :) Nie denerwują mnie jeszcze :)
A ja musiałam dziewczyny do szkoły zaprowadzić a tak u nas brzydko, że nie chce się nosa spod kołdry wystawić...
Wczoraj zrobiłam na obiad zupkę grzybową i nie przeszła za bardzo... Wogóle u mnie nie za bardzo grzyby przechodzą...
Dzisiaj cycki kurczęce z serem i cebulą, takie placuszki porobię. Już byłam rano w sklepiku po ser i cebulę, bo ostatnio Nicole ciągle na syropie z cebuli i skończyła mi się...

Byłam wczoraj na wywiadówce, jestem dumna z Nicole bo została wybrana jako dziecko uzdolnione na zajęcia matematyczno-przyrodnicze, program na 3 lata refinansowany z UE. Poza tym dopisałam ją na zajęcia dodatkowe z pisania i czytania bo manualnie jest wg mnie trochę słaba, nauczycielka ucieszyła się. Czasami rodzice rezolutnych dzieci obrażają się, kiedy powie im nauczyciel, że dziecko sobie nie radzi w czymś innym a ja sama wiem, że Nicole bazgrze jak kura pazurem :)))
Nicole oczywiście obraziła się, że będzie chodziła ze słabszymi dziećmi na zajęcia z pisania, ale za to ucieszyła się bardzo, że zgodziłam się na zajęcia przyrodnicze :) Taka nagroda :)
Magda za to manualnie jest bardzo dobra, ale słabo się wypowiada, zresztą ja to wiem doskonale... hahaha... Zapisana jest do logopedy bo mówi bezdźwięcznie. Postanowiłam już dawno, że Magda będzie dwa razy do zerówki chodziła, musi się otworzyć na innych ludzi :) Taka mała, cicha psotnica :) Nauczycielka śmiała się, że Magda lubi czasami coś popsuć innym dzieciom i się śmieje uciekając :)
Takim oto sposobem Nicole dołożyłam 4 godziny zajęć tygodniowo a Magda ma logopedę raz w tygodniu 20 minut i to w czasie zajęć :)

A dzisiaj rano w szatni zerówki wybuchła wojna!!!
Jak wiecie mieszkam w PGR-ach no i różne elementy tutaj się pokazują...
Wczoraj rodzice uzgodnili, że składka taka klasowa na potrzebne dodatkowe rzeczy będzie wynosiła 5 pln i do tego 1.5 na papier szkoła bierze i 2 na herbatę. Wyszło 8.50 na miesiąc no i znalazły się 2 elementy, którym to jest wogóle niepotrzebne a nawet nie były na wywiadówce i nie wiedzą na co to ma być przeznaczone... Zawsze z tego kupuje się paczki na Gwiazdkę, soki na jakieś imprezy klasowe, słodycze np. na dzien kobiet czy dzień chłopaka :)
Ciekawa jestem, co z tego wyniknie... bo szły szturmem za nauczycielką do klasy awanturować się...

W 1 klasie też jedna matka się buntowała, że 7 pln to za dużo na miesiąc to nauczycielka jej powiedziała, że może się w takim razie wyrzec paczki papierosów dziennie i jej wystarczy na dziecko.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcia oj wiem jak to wsi jest;-), pochodze z malej wioski /tyle ze nadmorskiej, wiec moze az tak baaardzo zacofana nie jest, bo jakis kontakt z turystami jest:-D/ i moje kolezanki nauczycielki nie raz opowiadaly, ze do niektorych rodzicow nic nie dociera, nie mozna sie z nimi dogadac i jesli zdarzylo sie ze zglosily rodzicom , ze dziecko potrzebuje pomocy /np wlasnie logopedy/ to rodzice taka awanture robili ze hej! Szkoda gadac...

ewcia - u nas też są rodzice którym żal 2 zł na herbatę dla dziecka a na flachę gorzały to nie szkoda. Nic tu nie zmienimy - trzeba o swoje dbać. choć zastanawiam się jak tam przygotowania do komuni w tych rodzinach - bo tu trzeba i pieniędzy i czasu poświęcić, a z tego co widzę to wielu rodziców nie bardzo się przykłada. Dobrze że dostrzegasz słabe punkty swoich dzieci. Też nie zależy mi by moje dzieci były wybitne i zamiast zapisywać je na skrzypce, tańce - to staram się pomagać im w tym z czym sobie nie radzą. Tymek jest słaby z ortografi - więc kupiłam książkę i piszemy dyktanda. Anka ma złą wymowę i chodzi do logopedy, codziennie trzeba ćwiczyć. Wczoraj też była pierwszy raz na zajęciach z pływania, bo taka chudzina że boję się o jej kręgosłup. nie muszą być wybitne - zależy mi na tym by były zdrowe i czerpały przyjemność z nauki, by szkoła nie była przyczyną stresu.

ewcia - u nas też są rodzice którym żal 2 zł na herbatę dla dziecka a na flachę gorzały to nie szkoda. Nic tu nie zmienimy - trzeba o swoje dbać. choć zastanawiam się jak tam przygotowania do komuni w tych rodzinach - bo tu trzeba i pieniędzy i czasu poświęcić, a z tego co widzę to wielu rodziców nie bardzo się przykłada. Dobrze że dostrzegasz słabe punkty swoich dzieci. Też nie zależy mi by moje dzieci były wybitne i zamiast zapisywać je na skrzypce, tańce - to staram się pomagać im w tym z czym sobie nie radzą. Tymek jest słaby z ortografi - więc kupiłam książkę i piszemy dyktanda. Anka ma złą wymowę i chodzi do logopedy, codziennie trzeba ćwiczyć. Wczoraj też była pierwszy raz na zajęciach z pływania, bo taka chudzina że boję się o jej kręgosłup. nie muszą być wybitne - zależy mi na tym by były zdrowe i czerpały przyjemność z nauki, by szkoła nie była przyczyną stresu.

...aż miło się Ciebie czyta :)

reklama
Hej dziewczynki
ze mną znośnie, ale najlepiej się czuję jak niczego nie jem. :dry: Ugotowałam sobie wczoraj cienkiej zupki, ale po jedzeniu jednak boli....

Ewcia oj i ja znam takie sytuacje, ale z drugiej strony - nauczycielki pracującej na wsi. Szkoda dzieci, ja zawsze powtarzam że w niektórych przypadkach to załatwianie problemów wychowawczych z dziećmi trzeba zaczynać od przylania ich rodzicom.

Fogia ojej mam nadzieje, ze nie bedziesz miala juz takich atakow:no: Wspolczuje przezyc! Dobrze, ze z dzidzia wszystko ok!
fogia uważaj dziewczyno na siebie. Pewnnie stres zrobił swoje i pojawiły się rzeczy o których nie mialaś pojęcia (wrzody). Ale wszystko będzie dobrze tylko się nie denerwuj.
fogia kochaniutka uwazaj na siebie... eh jak naj mniej stresów.. tylko dobrze tak pisac a zycie swoje... mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.. dobrze ze rodzice tak szybko i sprawnie zareagowali... taki mały test przed porodem ci wyszedł..
Fogia współczuję przeżyć. Mam nadzieję, że to nic powaznego, i że nocne ataki się nie powtórzą.
fogia- oby sie to już nie powtórzylo,dobrze ze dzidzia ok no i sprawne dziadkowe pogotowie domowe:)przećwiczone już macie:)
fogia- kochana musisz sie w jakis sposob odstresowac!!! za duzo masz na glowie! najwazniejsze ze z malenstwem ok, dbaj o siebie i informuje nas co i jak.. 3mamy kciuki
fogia uwazaj na siebie. Trzymam kciuki zebys teraz miala juz tylko smae lepsze dni niz ostatnio:-)
Fogia - moja droga, uważaj na siebie, wiem że stresu nie da się uniknąć ale on tak źle wpływa na ciebie i maluszka. Wyrwij się gdzieś, odpocznij, zafunduj sobie chwile relaksu...
fogia to dobrze, ze wszystko z dzidziula dobrze. dziadkowie dobrze sie spisali wiec wiesz, ze jak cos to mozesz liczyc na ich sprawna reakcje. trzymaj sie kochana i dbaj o siebie i sprobuj mniej sie stresowac wiem latwo sie mowi ale postaraj sie slonce.
Fogia - życzę Ci żeby ta noc była dla ciebie spokojna!!!
Fogia kochana trzymaj się :)
Fogia - współczuję takich przeżyć :-/ głowa go góry i do przodu!!! Postaraj się pić sobie melisę jak masz gorsze dni, duzo stresu itp, zawsze trochę Cię uspokoi :-)

wiecie co dziewczynki moje kochane, nawet nie wiecie jak mi się ciepło na sercu zrobiło czytając te wszystkie dobre słowa. Dziękuję Wam bardzo mocno za wszystkie słowa otuchy i dobre rady. Cieszę się, że Was mam.

dziewczynki właśnie dzwonił mój mąż z info, że kończy nam się umowa z dostawcą internetu. Będziemy szukać nowego więc może mnie nie być na BB przez jakiś czas. Zaraz wyruszam z tatem na miasto zorientować się w ofertach.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry