reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dziewczyny z gotowych ciast polecam sernik dr Oetcera "Sernik toffi" jest mega, mega, mega i fajny bo taki mokry. Łatwy do zrobienia i naprawdę smaczny. Do tej pory moje popisowe ciasto....:) A od dziś kopiec kreta:) Umiem też piec muffinki oczywiście z gotowców:)

reklama
Gotowe babeczki cytrynowe też są pychotka :-) napisalam się przepisow i mi się nie zapisalo wrrr SPRÓBUJĘ JESZCZE RAZ MOZE SIĘ JUŻ ZAPISZE.

JA TO Z PUDEŁEK JAK MAM LENIA I MI SIĘ NIE CHCE PIEC.

Ostatnia edycja:
A to ja nie tylko z gotowców
, ale jakiś czas temu złożyłam 3 przepisy w jeden i upiekłam pysznego murzynka :-) trzeba to powtórzyć :-)

ale polecam piernik z gotowców, mniam

Ale tutaj dziewczyny o cistach opowiadacie...mniam..mniam....ja tez takie gotowe potrafie robic te z pudełek:-) bo kucharka to ze mnie kiepska;-)

Wszystko ostatnio jak na zlośc mi się układa...mam w przyszłym tygodniu zrobić badania i glukozę min.tak się okazalo ze mąż bierze auto i od pon wraca w czw po poł.a badania robią do czwartku rana....myślalam ze szwagier mnie podrzuci bo mam 6 km do ośrodka.....ale on miał wypadek(nie ze swojej winy) w sobote i auto nie nadaje się do jazdy i tu klops.i tak sie zastanawiam czy jak bym w ten czwartek zrobila badania to 10dni do wizyty będzie czy to się n ie stanie nic???bo tak to nie mam jak w przyszlym tygodniu.jeszcze ta glukozai muszę tam sterczeć 2 godziny.a samochodu zrobić nie można bo tamten co spowodował ten wypadek w szpitalu i coś tam ma z miednicą i noga.wiec,będą szwagra wzywać na komendę i się przeciągnie to wszystko....więc nie wiem kiedy wstawią do mechanika auto.

Wszystko ostatnio jak na zlośc mi się układa...mam w przyszłym tygodniu zrobić badania i glukozę min.tak się okazalo ze mąż bierze auto i od pon wraca w czw po poł.a badania robią do czwartku rana....myślalam ze szwagier mnie podrzuci bo mam 6 km do ośrodka.....ale on miał wypadek(nie ze swojej winy) w sobote i auto nie nadaje się do jazdy i tu klops.i tak sie zastanawiam czy jak bym w ten czwartek zrobila badania to 10dni do wizyty będzie czy to się n ie stanie nic???bo tak to nie mam jak w przyszlym tygodniu.jeszcze ta glukozai muszę tam sterczeć 2 godziny.a samochodu zrobić nie można bo tamten co spowodował ten wypadek w szpitalu i coś tam ma z miednicą i noga.wiec,będą szwagra wzywać na komendę i się przeciągnie to wszystko....więc nie wiem kiedy wstawią do mechanika auto.

Ja już bym zrobiła badania. Morfologia i mocz są ważne 1 miesiąc.

Hej girls
ciężki dzień dzisiaj miałam, jak dla mnie przesadnie aktywny i psychicznie obciążający również. Dobrze, że to już wieczór, Filipek obejrzy bajkę i pakujemy się oboje do łóżka.

lub z takiej gazetki "ciasta domowe" polecam tą gazetkę - przepisy są podane na szklanki i naprawdę wychodzą wyśmienite.
jak na szklanki to coś dla mnie. Nienawidzę tych wszystkich gramów i mililitrów.

Byłam dzisiaj w Lidlu zobaczyć te śpiworki dla maluszków i wiecie co... są strasznie cienkie. Więc ostatecznie nie kupiłam, ale za to zrobiliśmy dzisiaj z małżonem wędrówkę po hurtowniach dziecięcych :-)
mi te śpiworki też nie odpowiadają, przede wszystkim dlatego że dziecko nie ma niczego na łapki. Mamy kombinezonik który od razu zakrywa rączki dziecku.

W lidlu kupiłam rajstopki dla obu moich chłopaków (dla młodszego też rozmiar 62 - coś tam), dla niunia jeszcze komplecik ze śpioszkami.

A mi jakoś nie pod drodze do tego Lidla. Wika zażyła antybiotyk i mam nadzieję, że będzie skuteczny. Oby jej przeszło. Ja ide się położyć bo po całym dniu z Wiki padam :) Ona jest tak energiczna i ciągle wymyśla nowe zabawy, że czasami ciężko za nią nadążyć :)

DOBREJ NOCY

reklama
Monciaa-No może tak zrobię i po kłopocie będzie.Bałabym się turlać sama autob usem po tej glukozie....jeszcze nie wiem jak rozkład...bo nie korzystalam ze dwa lata.A u nas przeważnie każdy ma auto.Jak mi wyjdzie za duża ta glukoza to psychicznie się nastawię na karową.Bo wizytę mam 11 października.
Tak mi się wydaje ze jak dłużej bym nie jadła słodkiego tym może lepiej ta glukoza za tydzień by wyszła ,a nie teraz w czw.
Ale słyszalam ze niezależnie od tego czy nie jem teraz slodyczy,to jak dostanę glukozę -i jeśli mam nietolerancję na nią to i tak mi wyjdzie za dużo i tak.Normalnie aż się boję jechać zrobić.....takiego cykora mam jak bym szła na maturę....ech

Do góry