reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

noo to się naprawiło :) Właśnie wróciłam z lidla i kupiłam te malutkie rajtuzki - kupiłam dwie paczki ( po dwie pary w jednej) bo to nie są jakieś grube - więc by na wiosnę były. Mam zaufanie do lidla i zawsze kupuję tam rajtuzy i skarpety dzieciom. Ance też wziełam takie rózowe mięciutkie skarpetki.I sobie :) Teraz się najadłam i muszę wrócić też do prasowania. Narobiłyście mi smaka na ten kopiec kreta :) Kiedyś też robiłam z mandarynkami. Z takich ciast paczkowych lubię też krówkę - ale to na taką małą blaszkę. Jak mam ochotę na dobre ciasto to korzystam z przepisów siostry Anastazji , lub z takiej gazetki "ciasta domowe" polecam tą gazetkę - przepisy są podane na szklanki i naprawdę wychodzą wyśmienite. Ja już mam dużo takich sprawdzonych, wypróbowanych i jak muszę jakieś niezawodne upiec - zawsze sięgam po moje gazetki

reklama
Hej dziewczynki. Widziałam, że dzisiaj do południa miałyście problemy z pisaniem na bb więc posty się powtarzały. Mam nadzieję, że się nie obraziłyście, bo pokasowałam te powtórzone :)

joasiab - dopisałam Cię do listy:)

Ciągle powtarzam, aby pisać do mnie to Was podopisuję :) Staram się czytać wszystkie Wasze posty i wyłapywać wszelkie zmiany, ale czasami coś mi umknie a już wogóle ciężko mi kogoś dopisać jak nie napisze do mnie na priv :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Własnie byłam w Lidlu bo mi króca w piątek dwa razy skasowli paragon z karty po 180 zł i niby po 24 godz miało mi się to wrócić do teraz nie mam kasy na koncie, wkurzona jestem. Też widziałam te rajtuzji, ale nie wiem jaki rozmiar kupić - i kiedy się dziecku je zakłada, jak ma ile? Może mi doradzisz no i jeszcze nie wiem co będę mieć bo nie miałam połówkowego.
sic- rajtuzki można wkładać dzieciątku już od 62 rozmiaru, choć myślę że takiemu maluszkowi to najwygodniej będzie w ciepłych kombinezonikach, ale rajtuzy też się przydają, chociażby w domu, nóżkami pofikać. A już takie na 72 to na pewno, pod spodnie i sukienki - to już będzie wiosna-lato, i nóżkami podłogi froterować - w rajtuzach wygodniej niż w śpiochach. Te z lidla są bardzo miłe i nie mają mocnej gumy - zresztą dla nas też kupuję z tej firmy i jesteśmy zadowoleni. Takie żółte i błękitne to uniwersalne i dla chłopczyka i dziewczynki. Patrzyłam też za tymi śpiworkami, ale u nas nie było

Ostatnia edycja:
Ja już zrobiłam zupkę więc czeka na mężusia obiadek a poza tym kopiec kreta już się chłodzi w lodówce:)
damquell robiłaś kopiec z mandarynkami i jak wyszedł?
Ja widziałam , że jest kopiec kreta z truskawkami ale póki co niee robilam.
Ja ciast raczej nie potrafię robić,ale kopiec łatwy i chyba nie można go zepsuć:) Ale lubię też karpatkę...mam taki przepis krakersy + krem karpatka + krakersy i całość polać taką gotową polewą np. czekoladową (są takie w opakowaniach, że się wsadza do gorącej wody i polewa gotowa) Polecam:)

Robiłam zmandarynkami - ale nie ze sklepu, tylko mam taki przepis. Osobiście wolę z bananami, no i te skórki z mandarynek obierać, ech... Ale ciasto na karpatkę (parzone) też jest banalnie proste - można z niego zrobić nie tylko karpatkę ale i ptysie i eklery i pączki francuskie. Mamy specjalny temat ku temu więc na kulinarnym zapodam przepis na najprostsze ciasto na świecie,na krakersach :) 10 minut roboty a dzieci uwielbiają :)

hej coś mialam problem z netem:(
co do kremow to ja z miesiąc temu sama robilam ptysie-pierwszy raz i mi wyszły.....super:)kremu na karpatkę akurat nie miałam,ale z bitą śmietaną i polewą czekoladową rewelacja:)
Ja kopiec też kiedyś robilam,ale z bananami i dawno.Dobre to ciasto....Ribi jak zaczniesz piec od tych najprostszych.....wcale nie trudne,,,i wychodzą to.....możesz złapać ciastowego bakcyla:),jak babka,murzynek,szarlotka.
Ja miałam kiedyś taki okres z pół roku ze albo spalone albo zakalec....później przestalam piec....i znów zaczęlam:)wrzucę jakieś przepisiki.W wakacje to największe wzięcie u Mnie miał biszkopt plus gotowy krem śmietankowy plus owoce zalane galaretką i sernik na zimno.pycha
Dziewczyny co zrobić zeby sernik się nie rozlaził był puszysty,a jednocześnie jak się kawalek weżmie w rękę zeby bylo czuć ze się trzyma ciacha kawał???kaszę manna dawałam,i trochę ziemniaków i sernix...z różnym skutkiem.

reklama
Byłam dzisiaj w Lidlu zobaczyć te śpiworki dla maluszków i wiecie co... są strasznie cienkie. Więc ostatecznie nie kupiłam, ale za to zrobiliśmy dzisiaj z małżonem wędrówkę po hurtowniach dziecięcych :-)

Do góry