reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Hej Kobietki, a ja już po badaniu cukru:-)

Ani się nie wyrzygałam a i tak źle nie było...co prawda nie jest ta glukoza smaczna ale da się przeżyć na szczęście .

Modliłam się tylko żeby wynik był dobry bo w przeciwnym razie trzeba zrobić jeszcze raz z obciążeniem 75 glukozą...a fuj!

Na szczęście cukier jest ok- 119mg/dl-tak mam napisane, chociaz nie bardzo orientuję się w jednostkach a szukac w necie mi się nie chce co to jest to "dl".
W kazdym bądź razie pielęgniarka powiedziała że jest dobrze:-)

to fajnie, ciesz się że masz to już za sobą i że wyniki są dobre :-D

reklama
Hej dziewczyny:)

Witam nowa mamusie:)

Damqelle - piękne obrazy:)

Jeśli chodzi o zdjęcia ślubne, to ja mam miłe wspomnienia:) Nasz fotograf cały czas nam robił fotki, nawet zapomniałam, że on jest na sali, ale cały czas gdzieś się kręcił i robił nam zdjęcia:) Siedział do 3 nad ranem:) Ale filmu z wesela nie mamy, bo juz nie starczyło nam pieniążków, ale nie żałujemy... Dał nam fotograf mnóstwo zdjęć i powiedział, że może z nich zrobic taki krótki pokaz z podkładem muzycznym:)

Sic- dobrze, ze odpoczęliśmy i koniecznie wrzuć jakieś fotki:)

U nas piękna dziś pogoda:) Pójdę na spacer:)

damqelle - a namalowałabyś portret? Ze ślubnego zdjęcia? Mój by chciał do sypialni, ale nie taki jak zdjęcie tylko taki, jaki byś widziała... Chodzi tylko, że byś musiała zobaczyć jakieś zdjęcie żeby go namalować. Kiedyś chcieliśmy jak byliśmy piękni i młodzi, żeby kuzyn namalował nam akt, ale do dzisiaj nic nie wskóraliśmy... Może po nowym roku, jak się odbijemy, to byśmy się dogadały?
Ewcia - o ile czas pozwoli , możemy o tym pomyśleć.
A powiedz mi - bo skoro z mężem zajmujecie się oprawą fotograficzną to może znasz jakiś program do ramek - czasem robię zdjęcia dzieciakom i takie ramki, słoneczka, serduszka dymki - do wklejania by mi się przydało, a nie wiem gdzie tego szukać

a ja dzis wizyte mam u lekarza na 18.45. ciekawe jak badania mi wyszły i co szlychac u dzidzi czy wszystko ok;/
korzystam z ekstra pogody i wrzuciłam ciuszki dzieciece do prania te z wiekszym rozmiarem.
Mnie cos wczoraj natchneło i ogladałam zdjecia ze swojego wesele powspominac mimo ze dopiero miesiac i 10 dni minelo hehe

Hej Kobietki, a ja już po badaniu cukru:-)

Ani się nie wyrzygałam a i tak źle nie było...co prawda nie jest ta glukoza smaczna ale da się przeżyć na szczęście .

Modliłam się tylko żeby wynik był dobry bo w przeciwnym razie trzeba zrobić jeszcze raz z obciążeniem 75 glukozą...a fuj!

Na szczęście cukier jest ok- 119mg/dl-tak mam napisane, chociaz nie bardzo orientuję się w jednostkach a szukac w necie mi się nie chce co to jest to "dl".
W kazdym bądź razie pielęgniarka powiedziała że jest dobrze:-)

Ja miałam 121 mg/dl i też jest prawidłowe, ale sama nie wiem co to jest dl...:-)

a ja dzis wizyte mam u lekarza na 18.45. ciekawe jak badania mi wyszły i co szlychac u dzidzi czy wszystko ok;/
korzystam z ekstra pogody i wrzuciłam ciuszki dzieciece do prania te z wiekszym rozmiarem.
Mnie cos wczoraj natchneło i ogladałam zdjecia ze swojego wesele powspominac mimo ze dopiero miesiac i 10 dni minelo hehe

Coś jest z tymi wspomnieniami :-) Ja też w tym tygodniu oglądałam płytki ze swojego wesela i normalnie grochy mi leciały z oczu :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja pracuję na photoshopie i jestem zadowolona :) Mąż na corel paint shop pro photo x2 i bardzo go chwali, ale ja nie mogę się przestawić z photoshopa... A ponoć jest bardzo fajny, ma duzo ładniejsze sepie i bezbłędnie robi korektę za jednym kliknięciem a ja w photoshopie muszę każde zdjęcie retuszować kropka po kropce... Kończy się na tym, że po mojej korekcie Adi wrzuca fotki do swojego programu i jak je zrobi to twarze są takie ładne, matowe. Chyba zresztą ten drugi program jest prostszy :)

Ale pędzicie :) A my z Wiki bawimy się. Muszę jej jakoś czas zająć aby się nie nudziła :)

co do ślubnych zdjęć, to ja tez mam super wspomnienia. Mamy fotoreportaż aż od chwil w domu po zabawe na sali, i zdjęcia ze studia i do tego kaerzysta nagrywał do rana zarówno w wesele jak i poprawiny :) Super pamiątka :)

Potem na roczek Wiki robilismy jej sesję zdjęciową w profesjonalnym studio, taki prezent od nas a pamiątka SUPER :)

Kurcze ale mi się oczy zamykają.

Ja obciążenie glukoza mam zrobić na następna wizytę a mam ją 20 października :) A teraz musze myśleć co kupić mojej Wiki na urodzinki 4 :) Bo ma za tydzień :)

nie na prv tylkona watek kulinarny- ja tez chce;)
witam sie ogolnie! zaraz idziemy z m do lidla na zakupy jutro robie mini imprezke u znajomych, ale w zwiazku z tym ze slonica ledwo chodzi nie bedzie dzwigac zakupow;)
wczoraj dzwonila kolezanki siostra ze z pod Poznania wyjechaly juz do mnei 3 mega kartony ciuszków i weekend mam odebrac je od jej siostry- czyli mojej psiapsioly;) moj maz spytal gdzie bedziemy to trzymac? podobno full ciuszkpow do 2, 3 roku zycia jakies kurteczki dresiki itp, juz si edoczekac nie moge jak bede ogladac;)

Napiszę przepis w wątku kulinarnym jeszcze dzisiaj - na pewno :-)

reklama

monciaa
już wiem: mg/dl należy czytać "miligram na decylitr" czyli u mnie 119 miligramów cukru jest (chyba...) w decylitrze krwi???? Decylitr jest równy 1/10 litra.
No to tyle wyszukałam:-)

No i są normy, a więc nasze wyniki się mieszczą w normie, i to najwazniejsze:-)

Życzę wszystkim Ciężarówkom dobrych wyników cukru po glukozie:-)
:-)

Do góry