reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witam was w końcu po dłuższej przerwie. Nie mogłam do was pisać bo miałam problem z oczami. Dokładnie to sprawa wygląda tak że ja mam dużą wadę wzroku (-4,0) na oboje oczu i już od jakichś 3 lat noszę soczewki, więc wszystko jest ok i nawet nie zauważam tej mojej wady. Jednak ostatnimi czasy oczy zaczęły mnie jakoś dziwnie piec a że w domu nie mam już żadnej pary okularów to męczyłam się z tymi soczewkami. Tak długo się z nimi męczyłam że wczoraj wylądowałam na pogotowiu bo już nic nie widziałam a oczy cały czas piekły i łzawiły. Na szczęście okulistka była w miarę kumata przepisała mi całą reklamówkę leków i dzisiaj jak wstałam było lepiej, jeszcze czuję taki dyskomfort w oczach ale jest o niebo lepiej niż wczoraj. Niestety muszę sobie zrobić na jakiś czas przerwę z soczewkami więc teraz chodzę na wyczucie po domu a pisze do was przylepiona do monitora :). Podpytałam trochę tę okulistykę i okazało się że przyczyną tego stanu może być poniekąd ciąża, bo w ciąży czasami pojawia się nietolerancja na soczewki.

witam mamuski :)

molago mowisz, ze jednak corka no to gratulacje :)

fogia to wyszalalas sie jednym slowem na weselu :) no niestety tak to juz bywa w rodzinie nic im nigdy nie pasuje.

sic no to powodzenia w biciu rekordu :)

julka to ty masz taka wade wzroku jak moja maz.

Hej dziewczynki
ja już po weselichu. Nie byłam w stanie dłużej wysiedzieć więc jak tylko zebrało Filipka na spanie to zapakowałam go do samochodu i myknęłam do rodziców. W sumie impreza udana, młody zamęczał mnie co chwilę - "mamusiu zatańc ze mną" :sorry2:No i jak miałam odmówić syniowi? Tego efektem są nogi jak banie, które przestały się mieścić w buty o rozmiarze 41. :sorry2::sorry2:
Trochę rodzina mnie wnerwiła, a właściwie ich reakcja na informację, że będzie drugi synek i komentarze typu "no szkoda". :crazy::crazy: Powiedzcie mi skąd biorą się te opinie, że koniecznie trzeba mieć córeczki albo chociaż parkę. Kiedyś upierano się przy synach, teraz przy córkach, czy to nie wszystko jedno do cholery??? A jak ktoś ma 4 synów albo 4 córki to naprawdę trzeba go żałować????? Nie rozumiem ludzi.......

Gratuluję córeczki (też będę miała). Nie przejmuj się rodziną. A jak się pytają co będzie to najlepiej odpowiadaj "dziecko" i już. Pozdrawiam

A poza tym hormony mi biją na maxa. Wczoraj w gazecie m jak mama zobaczyłam zdjęcie dzidziusia (może miała kilka dni) na brzuszku u mamy i jak głupia zaczęłam ryczeć bo było takie cudo :) Ale pogoda piękna więc dziś znów porządna dawka tlenu przed kolejnym tygodniem pracy. Miłej niedzieli mamusie.

fogia spokojnie tak to bywa z rodziną, najważniejsze żebyściw wy się cieszyli:)

Ja właśnie wstałam. Dziś chciałabym trochę odpocząć po wczorajszym maratonie sprzątania. Mój mąż wczoraj sprzątał samochód i prał tapicerkę wrócił do domu o 21 więc cały dzionek byliśmy osobno.
Trochę się martwię, bo moja dzidzia trochę mniej ruchliwa. Chyba też się czuje zmęczona jak matka wczoraj tak sprzątała.

Życzę miłego dnia i sic trzymam kciuki za bicie rekordu:)

Hej, my już w domku :-)
Było nawet fajnie. Małe dało mi popalić, może temu, ze dawno nie spało w nowym miejscu i dlatego tak kopało :-0

Witamy nową mamusię i życzymy powodzenia

A także Sic powodzenia w biciu rekordu ;-)

Jestem zmęczona - spaliśmy kilka godzin zaledwie więc się położę na chwilę i odeśpię

Dzień Dobry :) My juz po śniadanku :)

Blondi ja nie będę jeździła na koniu, chcociaz uwielbiam :) Tym razem córeczka i mój mąż się zadowola konną jazdą :)

Potem obiadek i czyste leniuchowanie :)

fogia - może tak ludzie mówią bo wydaje im się że marzeniem wszystkich mam jest parka. Zresztą ludzie zwłaszcza w w rodzinie gadają byle co - żeby tylko coś powiedzieć ;)

tak u nas jednak CORECZAK BEDZIE......

co do LISTY i inych spraw to przemyslalam i widze ze macie Ewe odpowiedzialna za Forum Styczniowe wiec ja juz sie nie ebde wrtacac do listy bo to bez sensu.....Nagle sie zrobilo duzo osob ktore cche zadzic i poprawiac to i owo na forum.....np. tak jak na naszej liscie na poaczatku sa Aniolki....wiedl. mnie to zle wyglda powinny byc na koncu......i to ze lista za bardzo kolorowa.....wiec ROBCIE po Swojejmu a swoja dorga to liste to nie tak prosto zrobic na 100 dziewczny.....wiec znajdzice sobie inna do robienia listy

coz....to juz nie moj watek..;(

udanch tygodni ciazy....

reklama
MOlaGo nie obrażaj się, poprostu dawno Cię nie było a dziewczyny dopytują się o listę i miejsce na niej. Znalazła się chętna która podjęła się zrobienia listy i ją robi regularnie, bo pojawiają się coraz to nowe stycznióweczki i nowe informacje o naszych maluszkasz.
Oczywiście chcemy żebyś nadal z nami była i uczestniczyła w forum.
Gratuluję córci:)
Pozdrawiam

Do góry