reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Katka - nic sie nie przejmuj bo dzieci w różnym czasie zaczynają mówić więcej. Moja coś tam mówi ale szału nie ma. Może z 20 zrozumiałych słów, za to dużo gestów naśladuje praktycznie wszystko co u kogoś podpatrzy.Wg pani psycholog dziecko 1,5 roczne powinno mówić 9 słów. I ważniejsze jest to że dziecko kuma co do niego móimy a słowa dojdą później

reklama
Znalazłam kabel, nie ma rewelacji bo zdjęcia z telefonu:) brązowy nasz pokój zielony nadi nie mam tylko zdjęc kuchni P050912_1102[02].jpgP050912_1102.jpgP050912_1102[01].jpgP080912_1549[01].jpgP080912_1550.jpgP080912_1550[01].jpgP050912_1103.jpg

HELO, jeżeli chodzi o Misia to ledwo otworzy oczy to mówi "ziobka" (żłobka)
nawet w weekend mu się przypomina:-D
a na moje pytanie - jak było w żłobku odpowiada - "ziobku" :-D:sorry:
poznaje cyfrę 8 i mówi i cyfrę 6 i tez mówi , zna ze 100słów , ale są dzieci które jak tu widać umieją więcej a są takie co umieją mniej reguły nie ma

katka się nie przejmuj popatrz jaka jest rozbieżność w rozwoju, to normalne , jedne dzieci szybciej chodzą , inne mówią ale to nie znaczy że są gorsze czy mniej zdolne :tak:
mój się w wakacje rozkręcił dopiero albo już
i tak za jakiś czas nasze dzieci będą umieć i czytać i mówić i liczyć ...

ja umiałam czytać książki mając 5 lat a w szkole np miałam kłopoty z matmą , luzik
każdego to czeka, ciesz się że zdrowa :tak:
mieszkanko super wygląda

Ostatnia edycja:
Moja Zuzia też mało mówi kurcze a że dziecko takie małe umie juz liczyć do 10 to jestem w szoku:p

Ten tran muszę kupić w aptece w końcu.
A co do kurczaków to moja mała je zazwyczaj mięso drobiowe albo kurka albo indyk to co tzreba to ograniczyć żeby hormonów za dużo nie było???

A ile razy dziennie dajecie mleko modyfikowane dzieciaczkom.
Moja pije rano i wieczorem i tez nie wiem czy jej pomału tego nie ograniczyć

kasiamala- ja sie nie orientuje z tym kurczakiem, nam lekarka tak powiedziała...ale chyba z kazdym dzieckiem jest inaczej:)

a co do mleka to moja Nadia jak jadła samo bebiko to jadła po południu do spania i na kolacje a w nocy budziła sie na jedzenie nawet z reką na sercu mówiąc 10 razy, ludzie z którymi na ten temat rozmawiałam byli w szoku, za przeproszeniem draznil mnie juuz ten temat jak to moja tesciowa mnie pouczała jej słowami
"to jest wasze lenistwo, ze nie chcecie sie przemęczyc pare nocy i oduczyc ją w koncu tego jedzenia w nocy, wam po prostu juz na rękę do niej wstawac"

No..id....tka!
Każde dziecko jest chyba inne? do kazdego sie inaczej podchodzi tak? niektóre dziecki zaraz po urodzeniu przesypiają całą noc a niektyóre do 4 roku w stają.... nie ma regóły... ale tak jak moja tesciowa mądra mowi....chore to jest dla mnie....

ile razy próbowaliśmy i sytuacja wyglądała tak oszukiwalismy ją wodą... a za 5 minut spowrotem pobudka...i jak nie dostała mleka to podnosiła sie w łóżeczku i wstawała na nogi i nas wołała "am am am"

MOje dziecko to mały kiełbaśnik cały czas kiełbasa i kiełbasa... musze jej kupic cos na apetyt bo mało je w dzien za to nadrabia w nocy...

a z tym jej jedzeniem, alergią na to mleko to wyszło ze po prostu za dużo go jadła i organizm jakby to powiedziec go juz nie za bardzo trawił? nie wiem inaczej jak to napisac i miała non toper biegunke...

lece papa bo jade do miasta:)

Dobrze zrozumiałam że Twoja Nadia jadła 10 razy w nocy? czy tylko sie budziła ale dostawała mniej? a teraz ile razy wstaje. Jak dalej je w nocy to nie kupuj nic na apetyt bo będzie więcej nadrabiać jeszcze w nocy. Ja też bym nie była głodna jakbym w nocy zjadła swoją porcje żywieniową :)

Tak Ariska dobrze zrozumiałas jadła 10 razy praktycznie co godzine po 120 ml. Wiem zabawne i dziwne.... tak własnie wycwaniło sie moje dziecko heh...jkiedys próbowałam kasze manna jej dac ale jak tylko moja nadia czuła ze gęste wypluwała... i darła sie dopuki swojego nie dostała bebika... a mamusia sie wycwaniła bardziej i na początku po troszku zaczełam jej podawac lekko zagęszczoną potem stopniowo więcej kaszki ale i tak muszę conajmniej 2 łyzeczki modyfikowanego na jedno jedzenie dodac bo ona musi "czuć" swoje mleko xd:) i z 10 razy zeszlismy do 1-2... wysypka zeszła, biegunki nie ma, tylko przez d3wa miesiące musimy podawac jej zyrtec... Dobra laski zbieram sie jadę do miasta zamówic meble bo u nas w bleck red withe nie mają tego zestawu kuchennego junona i jade załatwic wpłące zaliczke i sprowadzą tak jak kiedys robilismy z łózkiem... papa:)

mój pluł mlekiem modyfikowanym, karmiłam piersią ale musiałam odstawić, mały tyle zjadał że ledwo stałam na nogach :sorry:
a jak chciałam mu to zastąpić mlekiem modyfikowanym to nie było szans....
butlę też z dnia na dzień odstawił , dawałam mu kaszkę aby miał witaminki jakiekolwiek ale pewnego razu i z tego zrezygnował
odpuściłam , nic na siłę, ale nie musiałam go oduczać :-))

Katka - to mieliście przeboje. 10 razy w nocy to ja bym chyba jak zombie chodziła ;) i głupie gadanie że wam jest wygodnie wstawać do dziecka ciekawe komu by było wygodnie wstawać tyle razy. No fakt mała była przebiałkowana dobrze że w pore zareagowaliście i udało się ograniczyć:-D moja wogóle nie je MM od 8 miesiąca życia. Je kaszki gęste łyżeczką to tyle dobrze i jogurty pitne i w tej postaci ma mleko

reklama
No z tym jedzeniem 10 razy w nocy szok współczuje ja moją jak miała 8 miesięcy oduczyłam nocnego jedzenia. Ale było prosto wystarczyły 3 noce i już problemu nie było.

Ale fakt każde dziecko jest inne.

Do góry