reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Pytanie mam do was z czego piją wasze dzieci???

Moja mała od chyba 8 miesięcy pije jedynie przez słomkę.
Pierw piła przez zwykłe jednorazowe słomki ale trochę to było uciążliwe bo trzeba było jej kubek trzymać.

znalazłam na szczęście super bidon polskiej firmy AKUKU wolny od BPA który jest w przystępnej cenie i od tej pory to jej ukochany kubek
a0202.jpg

Ale zastanawiam się kiedy powinna zacząć pić z normalnego kubka

reklama
Ja jakieś 5 lat temu za remon łazienki płaciłam ok 10 tyś zł - była wymiana rur, zkucie i położenie płytek, biały montaż, junkers, grzejniki, baterie... Teraz też się nastawiam na podobną sumę, choć pewnie będzie drożej przez to, że chcemy założyć prysznic.

U nas Wojtuś pije ze zwykłego kubka, chyba, ze idziemy gdzieś do kościoła czy ogólnie w trasę, to bierzemy niekapek, bo jest bardziej pewny;)

Nulini: Zeby cie nie skłamac za mieszkanie zapłaciliśmy mało bo 55 tys, ale do tego momentu co jestesmy teraz remont wyniósł nas 30 tys... Nie licząc roboty bo robimy sami... a gdzie jeszcze wykonczenia i najwazniejsze umeblowanie, wyposarzenie....następne 20 pewnie....:(

Odnosnie picia z kubków czy przez słomki to najzdrowiej dla dzieci, a własciwie dla ich ząbków jest picie przez słomkę, bo wtedy picie wpada prosto do gardła i omija ząbki i myslę, ze lepiej pracuje buzia jak sie ssie, a to ułatwia mowę.

ja na razie nie uczę Michała picia z kubka, czasem sam kombinuje i się chce napić, wtedy mu daję, a tak to kocha swój niekapek z MAM i bidon z rurką ma dodatkowo:-)
zaczynam mu coraz częściej dawać sztućce aby sobie próbował celować do buzi, oczywiście pon moim nadzorem

Co tam u Was? ja to z 3 tygodnie nie pisałam.....

reklama
Michał pije z MAM z twardym ustnikiem, miękkiego już dawno nie ma...
zgryzał go i zjadał tą gumę...:sorry:
tamten ma na noc, jak się czasem przebudzi to pije wodę , w dzień na spacery to głównie z rurką :tak:

teraz mój łobuz spi

Ulkan jak się czujesz, :-)??

katka, gratki , fajnie że prawko już masz za sobą i remoncik widzę idzie pełną para, a za mieszkanie dałaś grosze, gdybyśmy mieli taką okazję też byśmy brali...
remont remontem, kosztuje dużo, ale nie tyle co nowe odpicowane mieszkanie, u nas M3 tak z 120 tys i to takie w średnim stanie, nie wiem jak u was

Do góry