reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Witam, ja mam w sobotę przeprowadzkę, nie będę mieć internetu przez jakiś czas...:-(
tak więc może mnie troszkę nie być

Michał ma nowe słowa
niema, kółko, nic,
sadza misie na nocniku i mówi ssiiiii :tak:

naajgorsze, że rowerek nam się złamał, nadaje się na śmietnik , a lato się dopiero zaczęło
chyba nie był dany od serca, tak samo jak wózek, w którym złamał się stelaż, a te rzeczy były od jednej osoby:-:)wściekła/y:

oj ja mam z rowerkiem podobnie tylko mi kółko odpada i co chwila trzeba je wkładać z powrotem.
Ale Zuźka jest taka że woli pchać rowerek niż na nim jeździć

Witam.
klaudziunia powodzenia w przeprowadzcce!! i odezwij sie jak sie juz urzadzisz :)
U nas mielismy szczepionki te ost przypominajace, wczoraj przezylismy masakre, bo Gabrysia plakala wieczorem nieustajaco, bez przerwy przez godz, myslalam ze to krzyk mozgowy. Zadzwonilam na pogotowie, kazali przyjechac, i w momencie jak jechalismy Gabrysia sie uspokoila, i zasypiala, wiec sie wrocilismy. Dziewczyny gdyby to byl krzyk mozgowy to ona by plakala nawet w aucie tak??? przerazilam sie tym wczoraj. Musze uciekac juz bo idziemy na dwor i Gabrysia juz sie domaga zeby isc. Pozdrowionka

Nikola my tez wczoraj bylismy na szczepieniu i wieczorem tez Alusia płakała. zaczęło sie przy kapieli. potem pytałam sie jej czy ja boli nózka i mówiła że tak, wiec dałam jej IBUM na noc i sie uspokoiła. Dzisiaj rano tez troszke ciepła była i dostała kolejny raz IBUM. Rano nie chciała jej sniadanka i dopiero o 11 zjadła kanapeczkę.

Biedne dzieciaczki:-( mam nadzieję że u "szczepionkowców" juz wszystko gra i się dobrze czują
mój potworek śpinka, ja pakuję co się da..

nie wiem kiedy dam radę się odezwać , bo nie będę mieć internetu przez jakiś czas, nie wiem jak długo

więc na razie się żegnam i wszystkiego dobrego dla maluszków

My tez wczoraj mielismy szczepienie, Oj płakała biedna ale kupiłam jej ten zel altacet junior chyba i jej smarowałam bo tak polecała babka z osrodka.

I nareszcie dziewczyny łazienka juz na wykończeniu, jeszcze tylko płytki, jak Kamil przyjedzie z delegacji bo w niedziele jedzie to bd kładł i bedziemy kupywac w nomi bo tam super ceny sa:)
a zdjęcia aktualne wam wstawie jak bd w domku, bo bd dopiero w pobniedziałek poniewaz pracuje w wekkendy:)
Pozdrawiam:)

Tośka miała skojarzoną, płakała dosłownie moment i przez resztę dnia zachowywała się, jak gdyby nigdy nic. Profilaktycznie dałam jej w południe Nurofen i na noc, żeby się nie obudziła z bólu, ale nawet nie kulała i nie płakała, nie bolała ją nóżka :)

nikola1811, mylisz "krzyk mózgowy" z "krzykiem nieutulonym". Krzyk mózgowy to objaw poważnych zaburzeń ze strony ośrodkowego układu nerwowego, więc nie sądzę, żeby zagrażał Gabrysi.

Krzyk mózgowy jest mylony przez przeciwników szczepień z tzw. nieutulonym (niekontrolowanym, nieustającym) płaczem - płaczem trwającym ponad 3 godziny, występującym w dniu szczepienia albo dniu następnym. Niekontrolowany płacz występuje jako powikłanie poszczepienne u niemowląt, pojawiające się przeważnie 6–18 godzin po szczepieniu. Zazwyczaj nie jest związany z uszkodzeniem układu nerwowego czy innymi zaburzeniami neurologicznymi. Wystąpienie nieustającego płaczu jest wskazaniem do poinformowania o tym lekarza przy kolejnych szczepieniach i zachowania wtedy szczególnej ostrożności, nie jest bezwzględnym przeciwwskazaniem do kolejnych szczepień.

W odróżnieniu od niekontrolowanego płaczu - krzyk (płacz) mózgowy jako objaw poważnych zaburzeń ośrodkowego układu nerwowego nie występuje samoistnie, lecz towarzyszą mu inne objawy neurologiczne i objawy choroby podstawowej, wskazujące na zagrożenie życia i zdrowia, będące przesłanką do hospitalizacji w oddziale intensywnej terapii medycznej.

reklama
Przepraszam że dołączyłam dopiero teraz ale jestem nowa i spodobało mi się że jest forum akurat ze stycznia 2011 :)

Mam nadzieję że mogę do was dołączyć :)

Mam pytanko wasze dziedziczki jedzą już same obiadki??? tzn posługują się sztućcami ????

Do góry