reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

aniwar to jest grupa wparcia part 2
Dwa lata temu chodziłam na part 1 :tak:
a że zeobili 2 to zadzwonili i zapytali czy jestem chętna , póki nie pracuję to mi się to przyda .

Nikola dużo zdrówka dla gabi

reklama
Klaudia, to wrzucajcie zdjęcia ze spotkanka:tak: a co ozn skrót BB?
Nicola, dużo zdrówka dla córci, oby szybko wyzdrowiała. Maciuś też zawsze zasypia u siebie ale jak czasem się rozbudzi w nocy i płacze to jak nie chce mi się stać nad jego łóżeczkiem to zabieram go do nas do łóżka i śpi pięknie do rana.

Jutro mamy szczepienie, już się stresuję.

Ostatnia edycja:
Blondi ja tez sie stresowalam bardzo. Gabryska miala takie powiklania ze byla strasznie, okropnie rozdrazniona, malo spala i nie miala apetytu, a po tygodniu wszystko minelo. W miedzy czasie miala katar wiec sie rozchorowala i bierze antybiotyk, wiec widzisz po szczepieniu troche byla oslabiona i zlapala infekcje, ale nie grozna na szczescie. sciskam kciuki.
A gabulek jeszcze troche pokasluje ale jest lepiej, antybiotyk dobry, nawet kupki po nim robi normalne (poprzednio mimo oslony kupki byly czestrze i brzydkie). Pozatym cos sie ostanio rozgadala i taka sie fajna zrobila :)
Gabrysia rowniez z nami spi, jak sie obudzi w nocy, widac ze jest jej to potrzebne bo zawsze przytula sie do mnie lub do meza i jak probojemy sie troche od niej odsunac to ta sie budzi lub zaczyna plakac, musi czuc bliskosc :) Ja nie narzekam narazie, bo wiecie co sluchalam roznych rzeczy zeby nie nosic, nie bujac, nie spac razem w lozku, to robic tamto i przez to wszystko nabawilam sie depresji poporodowej, bo bylam taka przerazona ze nawet nie przytulalam wlasnego dziecka bo balam sie ze juz sie nauczy! Wszystko w granicach rozsadku.
Milego dnia

Witam, foteczek mało, nie miałam baterii w aparacie, popatrzę na te co są i wrzucę

BB oznacza Bielsko Biała:tak:

Zajrzę potem jak dam radę, my od 6 na nogach, mały tak ostatnio wstaje, pomimo że mąż nastawia budzik na 7:sorry::-D

Cześć dziewczynki :)

Wrócę tylko na sekundę do tematu raczkowania - w grudniu robilismy Nicole badania w kierunku wykrycia dysleksji i pani pedagog uswiadomiła mi, że naprzemienne ruchy podczas raczkowania, czyli lewa ręka i prawa noga oraz prawa ręka i lewa noga sa bardzo ważne dla rozwoju mózgu :) Lepiej nawet jak dziecko długo raczkuje.
A jeszcze z ciekawostek podpowiem Wam, że jak chcecie aby dziecko dobrze zapamiętywało przekazywane przez Was wiadomości czy jakieś nowe nauki to mówiąc do nich głaszczcie je po głowie w miejscu od środka głowy do czoła :)
Kobieta z dużym doświadczeniem i ogromną wiedzą... dużo się od niej nauczyłam podczas tych badań :)

U nas po staremu, ciągle coś do zrobienia. Dzisiaj zwróciłam uwagę ile czasu zajmuje mi obrobienie mojej trzódki wieczorem i wyszły 2 godziny... Sama kolacja trwa 45 minut, do tego kąpanie, smarowanie itp... Zanim usną to jeszcze 3 razy przylecą dac buziaka, albo pić, albo konbinują bo jutro na później do szkoły to może by mogły ze mną pobyć i tak schodzi cały wieczór na te moje gzuby...

Tycjan na razie chodzi przy meblach. Bardzo lubi chodzić z krzesłami bo mamy panele a krzesła mają podklejone takie filcowe zabezpieczenia aby mi podłogi nie rysowały i łatwo się mu z nimi chodzi po domu. Lubi też chodzić z krzesłem obrotowym i swoim fotelem do karmienia. Z pchaczem chodzi na kolanach...
Zaczął ściągać nam wszystko z szafek, biurka, stołu... Ja się przystosowałam od razu ale męża to muszę pilnować bo nie pamięta czasami że ma małego ciekawskiego w domu. Grzebie mi też przy pokrętłach od platki. Kótko mówiąc jak nie śpi to ciągle go trzeba pilnować :)
Dziewczyny się buntują bo robi im w pokoju straszny jubel. Zamykają mu drzwi przed nosem i ten wtedy wyje jak syrena....
No i podgląda ludzi w WC przez otwory wentylacyjne w drzwiach. Kładzie głowę a dupsko wypina do góry i podgląda. Wyczaiłam, że ma widok na nogi osoby siedzącej na klozecie...
Jest nam wesoło :)

Cześc ja na szybko:)
Widzę duzo sie tu dzieje, nie wiem co sie dzieje Nadusi chyba bede musiała jej porobic jakies badania czy robaków nie ma, nie dość ze śpi mi w dzien tylko raz własnie teraz usnie o 10 pośpi do 12 jak jest lepiej to do 1 a potem juz do wieczora nie spi i kładzie sie dopiero 11, 12 a najlepsze ze zanim sie położy to sie godzine wierci siedzi wstaje kładzie sie wstaje siedzi i tak na okrągło...

wczoraj drapałam ściane w kuchni u nas i cos mido oka wpadło ropieje mi..chyba zadzwonie do okulisty!:(

Ja też na szybko
ewcia fajne nowości napisałaś, dziękuję za ciekawe informacje

byliśmy na warsztacie dla mam, kobiet...
jestem padnieta
Misio śpi, a ja zabieram się za obiadek

katka, lepiej zadzwoń do okulisty , nigdy nie wiadomo........

reklama
katka, no nie ciekawie z tym okiem, lepiej zadzwoń do lekarza. Mój Maciuś budzi się rano międzu 8-9 i ma tylko jedną drzemkę w ciągu dnia 13:30 do 15:00 ale też różnie to bywa czasem krótsza czasem dłuższa i wieczorem zasypia dopiero około 21. Wydaje mi się że teraz nasze dzieci wolą się bawić niż spać;-)

evcia, z tego co opisujesz to masz amagedon:) ale super że sobie radzisz:) i dzieki za rady, sama często Maciusia masuje po główce:tak: i raczkował też długo :)

Po szczepieniu wszystko dobrze bynajmniej na razie:tak: dzieki za wsparcie:tak:

Do góry