reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Misiek od kilku tygodni już biega;-) wszędzie go pełno.

A ja dzisiaj po wizycie u dermatologa, ale tym razem ze sobą, mam azs. Dostałam maść i mam nadzieję, że skóra na twarzy wróci do normalności, bo jak na razie to az mi wstyd wychodzić na spacery.

Witaj Michaela98

reklama
Hej, mój mały zaczął chodzić 3 tyg przed urodzinkami, teraz powoli zaczyna biegać , wszystko z szaf mi wyciąga, chodzi i co w jego zasięgu wyrzuca, łobuz jeden:)

Hejka.
Gabis ma kaszel od niedzieli, nie wiem czy to wynik czwartkowych szczepionek czy ja zbiera. Nie chce za bardzo z nia wychodzic na dwor bo obawiam sie powiklan po tych szczepionek :/ Ogolnie od momentu szczepienia jest rozdrazniona i gorzej spi (narazie z zebami jest spokoj). A wlasnie co do usypiania, wasze dzieci same zasypiaja???
Michaela98 witaj!

Pozdrtowionka

Nikola zdrówka dla Gabrysi:-)
Co do usypiania to od dwóch dni mój syn stał się bardzo samodzielny i kiedy chce mu się lulkać gramoli się do swojego łóżeczka (a za nim nasz pies), kładzie się, powierci i zasypia. A pies mu w nogach leży. Zdarza się też od jakiegoś czasu, że w trakcie zabawy zasypia, np z głową na pojemniku na klocki, siedząc na podłodze itd.

Czesc dziewczynki

Michaela98 -witam nową forumowiczkę, zapraszam do pisania z nami :)

aniwar = ale macie fajnie, udanego wieczoru, troszkę zazdroszczę...
Ostatnio w ferie się cieszyłam bo dziewczyn nie było prawie 2 tygodnie ale Tyc i tak był z nami i nawet trochę gorzej niż z dziewczynami było, bo się nudził bez nich i był ciągle przy mnie...

gdynianka - Tycjan też marudzi przy przebieraniu, praktycznie udaje mi się tylko zdjąc pampersa, obmyć dupsko i szybko na siłę już czystego pampersa mu ubieram. Reszta to już jest na siedząco u mnie na kolanach... Nie znosi leżeć. Dobrze, że masz takiego samodzielnego synka, przy dzidzi będzie Ci trochę lżej :)

Co do zasypiania to Tycjan zawsze jak go kładę to zapłacze, jest bardzo zawiedziony chyba że idzie spać chociaż jest bardzo zmęczony. Czasami idę jeszcze mu dać pić i wtedy już zasypia.

Martwi mnie, że Tycjan jeszcze nie chodzi... wiem że ma czas, ale jakoś źle się czuję z myślą, że odstaje w tyle...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewcia ty się absolutnie tym nie martw, że Tycjanek nie chodzi:-) naprawdę ma na to czas, a im dłużej raczkuje tym lepiej dla jego kręgosłupa i mięśni (sama powtarzałam to sobie jak mantrę, bo przecież Misiek jako najstarszy wśród naszych dzieci zaczął chodzić bardzo późno).
Hmmm no samodzielny to on jest w zasypianiu i brojeniu;-) bo tak w ogóle to taka mamy przylepka i strasznie zazdrosny o mnie jest, nawet mój M nie może się do mnie przytulić, bo od razu wrzask. Choć dzisiaj dostałam od młodego lanie;-), bo wyciskałam M syfka na plecach i ten zajęczał, a Misiek podleciał do mnie i sprzedał mi klapsa, szok. Nie wiedziałam jak zareagować, bo szczerze to mi się tylko śmiać chciało

Bartus w dzien zasypia na rekach ale po kapieli czyli na noc zasypia sam i w nocy jak mu sie zdarzy obudzic to tez go nie lulam.
Wlasnie musze sie nauczyc usypiac go w dzien samemu tylko nie wiem jak sie do tego zabrac bo wiczorem jak jest ciemno wlacze mu projektor i patrzy na sufit i 5 minut i spi a wdzien nie bedzie widac co jest na suficie...

Ewcia dokladnie Ty sie nie przjmuj tym ze Tycjan jeszcze nie chodzi. Tak jak pisze Gdynianka to dobrze ze raczkuje bo to dobrze dla jego kregoslupa....jeszcze go dogonic nie bedziesz mogla a to ze nie chodzi to wcale nie znaczy ze odstaje w tyle.

reklama
aniwar, on sam zasypia, wyczuwam moment zmęczenia i kładę, dzisiaj nie spał w dzień, w ogóle nie był śpiący ani trochę
wieczorem padł w 5 sekund
kładę go , czasem muszę kilka razy zajrzeć, ale jak ma szczebelki wyciągnięte to mi wychodzi i go odkładam tak aż zaśnie
musi być zmęczony , bo jak nie jest to się nie daje...
wieczorem najpóźniej o 21 go kładę

nikola to typowy NOP zdarzają się często, ale jeżeli zauważysz coś niepokojącego to idź do lekarza, chociaż oni się nie przyznają że to po szczepionce..
zależy jaki lekarz

Ewcia mój też jeszcze nie chodzi, spoko mają czas widocznie na to
a może jest z tych ostrożniejszych:tak:

Do góry