reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza, jak narazie mała śpi ale wczoraj też o tej porze ładnie spała. Ja właściwie też jem wszystko (poza grzybami i fasolką)) i piję gazowane chociaż staram się unikać.
Uciekam się kładę bo muszę mieć jakby co siły, o! i znów prawie 23,00 ja to chyba wcześniej nie potrafię się położyć

reklama
U was już zęby a u nas cisza;) Wojtek tak sie obśliniał, że już się wydawało, że pierwsze zęby na dniach, a tu nawet dziąsełek nie ma rozpulchnionych. Coś mi mówi, że sobie jeszcze poczekamy;) Ja kompletnie nie mam na nic czasu - wróciłam do pracy (dobrze ze część rzeczy mogę robić z domu), ale dosłownie z niczym nie wyrabiam.Mam wyrzuty sumienia, że Wojetk jest taki trochę odstawiony na bok, bo już nie mam dla niego już tyle czasu, ani cierpliwości - patrzę tylko na to, żeby go uśpić. Wstyd - co ze mnie za matka...

Witam się z mamami:-)
Ulkan ja też mam czasami wyrzut sumienia, bo często wsadzam Miśka do kojca, albo trochę mnie złości, że za krótko spał... po prostu nie zawsze ma się tyle siły i cierpliwości.
W piątek dostałam ze skarbówki wezwanie, niby zataiłam jakieś dochody?! ciekawe jakie... Jutro tam pojadę i wyjaśnię sprawę, ale jestem mega zdenerwowana.
Dziś mykam do MOPS-u powalczyć o coś dla Miśka, ciekawe czy się uda.
A Misiek kończy dzisiaj 8 miesięcy...ja piernikam, jeszcze tylko cztery miesiące i będzie rok. Szok

Dziękujemy za życzonka.

Dominiczku wszystkiego najlepszego z okazji siedmiu miesięcy od ciotki Ali z Gdyni;-) Jumabe a dla ciebie gratulacje za synka:-)

Nogi mi uszami wychodzą... w MOPS-e babeczka bardzo fajna, nie mam się martwić pieniążki dostanę tylko niecałą kwotę z uwagi na moje dotychczasowe dochody (za wysokie hehehe). Ale podpowiedziała mi, że mogę starać się w Urzędzie Miasta o dodatek mieszkaniowy (?!) oraz (pomimo,że pani w UM wcześniej poinformowała mnie, że nie mogę się starać) świadczenie w wys. 400zł jako dodatek w okresie url wychowawczego do zasiłku rodzinnego. Babeczka z MOPS-u powiedziała, że nie mam sugerować się tym co mi tam jakaś pani w okienku mówi, bo to nie ona przydziela świadczenia.Więc pojechaliśmy z Miśkiem do UM, postaliśmy w dwóch kolejkach do dwóch różnych stanowisk, otrzymaliśmy kilka formularzy do wypełnienia i... czeka nas mozolne zbieranie dokumentów do tych wniosków hihihi, ale najważniejsze, że jest szansa na pieniążki.
A jutro do Urzędu Skarbowego wyjaśnić niejasności w rozliczeniu rocznym

reklama
Do góry