reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczen 2011

mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie lepsza, jak narazie mała śpi ale wczoraj też o tej porze ładnie spała. Ja właściwie też jem wszystko (poza grzybami i fasolką)) i piję gazowane chociaż staram się unikać.
Uciekam się kładę bo muszę mieć jakby co siły, o! i znów prawie 23,00 ja to chyba wcześniej nie potrafię się położyć

reklama
U was już zęby a u nas cisza;) Wojtek tak sie obśliniał, że już się wydawało, że pierwsze zęby na dniach, a tu nawet dziąsełek nie ma rozpulchnionych. Coś mi mówi, że sobie jeszcze poczekamy;) Ja kompletnie nie mam na nic czasu - wróciłam do pracy (dobrze ze część rzeczy mogę robić z domu), ale dosłownie z niczym nie wyrabiam.Mam wyrzuty sumienia, że Wojetk jest taki trochę odstawiony na bok, bo już nie mam dla niego już tyle czasu, ani cierpliwości - patrzę tylko na to, żeby go uśpić. Wstyd - co ze mnie za matka...

Witam się z mamami:-)
Ulkan ja też mam czasami wyrzut sumienia, bo często wsadzam Miśka do kojca, albo trochę mnie złości, że za krótko spał... po prostu nie zawsze ma się tyle siły i cierpliwości.
W piątek dostałam ze skarbówki wezwanie, niby zataiłam jakieś dochody?! ciekawe jakie... Jutro tam pojadę i wyjaśnię sprawę, ale jestem mega zdenerwowana.
Dziś mykam do MOPS-u powalczyć o coś dla Miśka, ciekawe czy się uda.
A Misiek kończy dzisiaj 8 miesięcy...ja piernikam, jeszcze tylko cztery miesiące i będzie rok. Szok

Dziękujemy za życzonka.

Dominiczku wszystkiego najlepszego z okazji siedmiu miesięcy od ciotki Ali z Gdyni;-) Jumabe a dla ciebie gratulacje za synka:-)

Nogi mi uszami wychodzą... w MOPS-e babeczka bardzo fajna, nie mam się martwić pieniążki dostanę tylko niecałą kwotę z uwagi na moje dotychczasowe dochody (za wysokie hehehe). Ale podpowiedziała mi, że mogę starać się w Urzędzie Miasta o dodatek mieszkaniowy (?!) oraz (pomimo,że pani w UM wcześniej poinformowała mnie, że nie mogę się starać) świadczenie w wys. 400zł jako dodatek w okresie url wychowawczego do zasiłku rodzinnego. Babeczka z MOPS-u powiedziała, że nie mam sugerować się tym co mi tam jakaś pani w okienku mówi, bo to nie ona przydziela świadczenia.Więc pojechaliśmy z Miśkiem do UM, postaliśmy w dwóch kolejkach do dwóch różnych stanowisk, otrzymaliśmy kilka formularzy do wypełnienia i... czeka nas mozolne zbieranie dokumentów do tych wniosków hihihi, ale najważniejsze, że jest szansa na pieniążki.
A jutro do Urzędu Skarbowego wyjaśnić niejasności w rozliczeniu rocznym

reklama
Do góry