reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witajcie,
Piszecie o zgadze, to jest chyba dolegliwość, której boję się najbardziej.
Kończę trzeci miesiąc i powiem Wam że ciąża póki co nie dała mi się we znaki. Oprócz senności i wrażliwego węchu nic mnie nie dotknęło.
Dziś np szłam do pracy i stwierdziłam że strasznie śmierdzi biedronkami :-)
Aż się sama do siebie uśmiałam.
Jutro z mężem idziemy na usg, już się nie może doczekać aż zobaczy Ludzika jak mu macha, póki co widział tylko fotkę.
Miłego dla Mamusie, a przyjmiecie mnie do grupy zamkniętej?
Pozdrawiam

reklama
witam :)

widze, ze zgaga zaczyna lapac nas wszystkie pomalutku. moja kolezanka w ciazy na zgage pila kefir. mnie czasem lapie pod wieczor no i ostatnio zaczelam wymiotowac co jakis czas a na poczatku mnie nie meczylo.

joasiab moze cos jest z ta zgaga bo moja corka jak sie urodzila miala bujna czarna czuprynke

dzień dobry brzuchatki :)

Karlita ja myślałam jeszcze o czyms takim do spania, ale znając Piotrka to ucieknie z niego :)
KANAPA, SOFA, ROZKŁADANA, DLA DZIECI 168 łóżko (1119017444) - Aukcje internetowe Allegro

moja Gabi też by uciekała ;) heheh :)

Hej girls
u mnie nudy. Za to ogromna radość bo nareszcie chłodniej!!!!:-D:-D

zmykam na dr housa.

o tak :) chłodniej - wczoraj odżyłam na maxa :)

Fogia daj znać jak będziesz u rodziców to wyskoczymy z dzieciakami na spacer :)

A ja zaprawiałam malinki na zimę :)

o malinki ale pyszności!!

a badania to na razie miałam hiv, tokso, hbs, hcv, vdrl, glukoza, tsh no i co miesiąc mocz i morfologia, niestety wszystko prywatnie i za wszystko muszę sporo płacić, ale zdrówko kruszynki najważniejsze:-)

ładna lista badań ;)
ja też chodzę prywatnie na badania do luxmedu bo tak do przychodni nie mam bezpośredniego dojazdu ...

a tak z innej beczki, to wszystkie początkowe objawy ciąży mi przeszły no i już się bardzo cieszyłam, ale za to od dwóch dni co chwilę męczy mnie straszliwa zgaga, czy któraś z was też tak ma? macie jakieś sprawdzone sposoby na to?

kefir, migdały i żelki (takie zwykłę owocowe) :) to mi pomagało :)
z Gabi miałam chyba tylko z 5 razy zgagę i mam nadzieję że i teraz mi się poszczęści bo toooo straszna dolegliwość ....

Helołłłł
girls mam pytanie. Czy Wam też jest nieustannie gorąco???? Nawet w chłodniejsze dni????
Byłam dziś rano na badaniach, temp. na dworze 21 stopni, czułam na skórze chłodny wiaterek ale i tak było mi kosmicznie duszno i gorąco.
To chyba mój mały lokator mnie tak grzeje.......

mi aż tak gorąco nie jest np dzisiaj w nocy zmarzłam :szok: teraz w e upały spałam pod poszewką ale w nocy musiałam sobie wyciągnąć lekką kołderkę ;)

właśnie wcinam śniadanko :) biorę się za gotowanie zupy i lecę z małą na dwór niech się wyszaleje to moze ładnie pośpi popołudniu :) bo muszę siąść do papierów :)

Szew dopiero można założyć kiedy jest się w 16tc. Jeszcze troche musze wytrzymać. Jest lepiej. Po kroplówkach szyjka się wydłużyła i rozwarcie jest na 4cm.;(

Kochana trzymaj się, staraj się nas informować na bieżąco bo się martwimy o Ciebie
best11_%28www.e-gify.pl%29.gif

Helołłłł
girls mam pytanie. Czy Wam też jest nieustannie gorąco???? Nawet w chłodniejsze dni????
Byłam dziś rano na badaniach, temp. na dworze 21 stopni, czułam na skórze chłodny wiaterek ale i tak było mi kosmicznie duszno i gorąco.
To chyba mój mały lokator mnie tak grzeje.......

Pisałyście o tyłozgięciu, u mnie też był ten problem i pewnie dlatego brzuch tak bardzo bolał jak Filipek w nim rósł. Natomiast po porodzie sprawa poszła w zapomnienie, teraz już wszystko jest ok.

Co do zgagi. Przy pierworodnym męczyła mnie masakrycznie i nie pomagały żadne naturalne sposoby. Gin kazał mi brać tabletki (chyba Reni), takie ogólno dostępne w aptekach, często reklamowane w tv.
Mi też jest wiecznie ciepło, w sumie u mnie to norma, nawet wczoraj wieczorem się odkrywałam pomimo że na dworze było zimno a okna pootwierane

A ja powiem Dzień Dobry :)

Idę pod prysznic i robić śniadanko :)

Ja w ciąży z Wiki też miałam okropną zgagę całą ciążę i zażywałam rennie bo nic nie pomagało a Wiki jak się urodziła to miała włosy dł 5 cm :) podobno jak się ma zgagę to dzieciaki będą miały bujne czuprynki :)

Ja nawet jeszcze nie wiem co to zgaga
best12_%28www.e-gify.pl%29.gif
, zobaczymy potem co będzie.
wstałam dzisiaj później , bo mam na 14 do pracy , och i teraz idę się umyć i zrobić sobie śniadanko.

Mam nadzieję, że jeszcze tylko dziś i jutro będę w pracy i że uda się z tym L4
zlosc20_%28www.e-gify.pl%29.gif

hej dziewczyny:)

Mam nadzieje, że dzionek zapowiada Wam się miło i znacznie chłodniej niż zwykle:)

Ja się coś fatalnie czuje od paru dni...mam nadziej, że szybko mi przejdzie...jeszcze coś dzieci mi po nocach fatalnie sypiają i dopiero jestem padnięta...
Teraz zmykam sie położe puki nic niemusze robić i chyba sobie z synkiem jakąś fajną bajke zobaczymy;)

przyszła mama ciesze się, że napisałaś...po tak czekałyśmy na jakieś wieści od Ciebie...a wiadomo w głowie juz sto tysięcy mysli...Ale najważniejsze teraz, ze szyjka się wydłużyła to już duży sukces:)!!!!! To jeszcze dokładnie ile musisz w tym szpitalu wytrzymać do założenia szwu??? oby tylko szybko i bez komplikacji zleciał ten czas:)!!!!!

]

Dziewczyny kurcze coś parę osób nie pisze dawno, ciekawe co z nimi MolaGo , takajednakobitka......itd

miejmy nadzieje, że u nich wszystko ok tylko zabiegane i nie mają czasu:)

dziękuje wam kochane za tyle sposobów walczenia ze zgagą, zaczne od żelek, bo najsmaczniejsze, a ja łakomczuch jestem straszliwy;-) miłego dnia wszystkim życzę:) ja lecę do pracy

Witam mamuśki:)

Mnie też już dopadła zgaga- wczoraj wieczorem, a akurat byliśmy w kinie na Shreku, myślałam, że wyjdę już z sali- tak mnie męczyło, przez to nawet nie mogłam skupić się na bajce. Ale słyszłam, że kefir pomaga i po powrocie wypiłam, nie powiem coś pomogło:) ALe więcej już nie chcę....

A jeśli chodzi o USG, ja już nie pamiętam ile razy miałam robione, bo chyba Was wszystkie przebiłam w ilości. U mnie jest ciążą zagrożona i średnio co 2 tyg. miałam robione, żeby sprawdzić czy z dzidzią wszystko w porządku. A jak byłam w szpitalu, to co tydzień. W końcu zapytałam lekarza czy to wskazane, powiedzieli mi, że średnio do 30 min. można wykonywać i nie stwarza to zagrożenia. No, a my mamy robione po kilka min. Przez to mam juz sporo zdjęć, ale na tych początkowych oczywiście mało widać.

Przyszła mama- dobrze, że się odezwałaś:) I że jest lepiej.

A ja dziś na obiadek robię zapiekankę warzywną. I znowu mąż nie będzie pocieszony- bo bez mięsa- hihihi ;-)

reklama
Witam :))
Dziewczyny piszecie że sie tak źle czujecie w ciąży i ze się martwicie... ja tez tak miałam do 13tyg, żadnej przyjemności z ciąży pomyślałam, a potem jak ręką odjął, od 3 tyg czuje sie rewelacyjnie, takze poczekajcie jeszcze troszku... tylko siusianie w nocy i czasem mi słabo ale da sie z tym zyc:tak:

A jesli o ogólny strach chodzi to Was rozumiem, ale wiekszości z Was ma porobione wszystkie bdania i wyszły Wam dobrze, zacznicie mysleć pozytywnie, ja się staram tak robić i świat wydaje sie naprawdę różowy...

Kolejny temat jaki podjęłyscie to zgaga, nigdy jej nie miałam, ale podobno będziemy ja miały od koleżanki wiem że rewelacyjny jest sok jedniodniowy z kiszonej kapusty ( można samemu odcisnąć) lub z ogórków kiszonych ale nie za słonych. W taka pogodę bardzo smaczny:-)

Biorę się za obiadek bo mąż o 14tej wróci i muszę się wyrobić, dziś jest juz duszno ciekawe co będzie w piętek ponad 30st w cieniu znów ma być:tak: nie lubie bo mi słabo wtedy ale trzeba jakoś sobie radzić:tak:

Wszystkiego dobrego Kochane, jak najmniej słonka Wam życze ;-)

Do góry