reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Myślę, że tamta lista w osobnym wątku jest najbardziej przejrzysta i czytelna.
Dziś czawartek i u nas we wrocku zapowiadają 36 stopni,ale możliwe burze. Przy tej okazji zdecydowałam wziąć dwa dni urlopu więc dla mnie już początek wekendu.
Zaczęłam brać Lacibiosfeminę, bo chcę zacząć chodzić na basen a lekarz zalecił branie jakiś "zakwaszaczy".
A właśnie mam trochę więcej energii i przy tej okazji stwierdziłam, że znowu się zapiszę na taniec brzucha :) czy któraś z was tańczyła albo tańczy? W sierpniu idę do gina zzapytam czy mogę, w necie piszą że raczej nie ma żadnych przeciwskazań(nie można tylko robić niektórych figur np. shimmy.
Macie jakieś pomysły na bycie aktywnymi w ciąży?

reklama
Witam Was
Ja dopiero wstałam.

Życzę wszystkim , które mają dzisiaj badania dobrych wyników :-)
Ja do pracy na 14 dopiero i zaraz będę trochę w domu ogarniać - potem siebie

Przyszła mama trzymamy mocno kciuki
ja przed wczoraj robiłam badania moczu są ok ale nerka pobolewa w środę mam usg nerki
w pon mam wizytę u gina a za 4 tyg usg już nie mogę się doczekać może poznamy płeć

co do aktywności w ciązy to my chodzimy na basen z 2 dzieci to niezły wysilek
a tak to nic poza tym nie mam w planach

Cześć Dziewczyny:-D

Mam nadzieje, ze te okropne upały jakos dzielnie znosicie;-):tak: Ja ledwo co z domu wychodze, a jak już gdzieś z dzieciaczkami jedziemy sie popluskać to dopiero o 16godz.:dry: juz czasem ta moja niedyspozycja mnie przytłacza:sorry2:

Ja równiez jestem zdania, ze kompletnie niema takiej potrzeby byśmy tutaj zaśmiecały wątek naszymi listami bo i tak to ani czytelne nie jest i myśle, ze też no troszke daremne ;-):tak: Mamy odpowiedni wątek więc poczekamy na Molale i ona wszystko ładnie uzupełni:tak:Tylko powysyłajcie jej dane... i troszke cierpliwości i bedzie jak powinno być;-)

Powiedzcie mi czy Wy też odczuwacie od 13tc bóle w podbrzuszu???? Bo niewiem czy się martwić, że to po tej biopsji czy może macica się rozciąga??? Kurcze te bóle są często bardzo silne i takie tępe. Może macie coś podobnego???

Wogóle u nas ostatnio tyle dobrego sie wydarzyłoi:-) Bo dzwonili po 2 dniach po tej biopsji, że narazie jest ok ale musimy czekac jeszcze 3tygodni na pełne wyniki ale wstępne są dobre:-D Tak się ucieszyłam, że łzy to ciurkiem mi poleciały jak lekarka to mówiła:-D:-D No ale stres jeszcze jest i to ooooogromny ale będzie dobrze;-) Do tego mężuś mój dostal podwyżke i premie w pracy no i mają mu umowe o rok przedłużyć i się strasznie cieszymy:-D No jakoś te stresy nam chyba los wynagradza hihi;-):-D

przyszla_mamaa oj to ja juz kciukaski mam zaciśnięte i czekamy na relacje jak było;-):-D

mona-zalew bobrze, że badania moczu dobrze wyszły:tak: I mam nadzieje, że po usg nerki sie dowiesz skąd te bóle. Ale najgorsze takie czekanie w niepewności. ALE TRZYMAM MOCNO KCIUKI BY WSZYŚCIUTKO DOBRZE BYŁO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja wcinam śniadanko i niestety muszę wychodzić na te upały - chociaż mi to nie na rękę. Ale do pracy jakoś trzeba dojść, a tu taki skwar.

Chciałabym już wrzesień , żeby chłodniej było troszkę

Oj to faktycznie w takie upały to tylko meczarnia, a jak sie jeszcze w ciązy jest to już całkiem...Mi też się już chlodniejsze dni marzą:-D Ale dobrze, że z brzusiami końcówke ciąży bedziemy w zimie chodzić bo w te upały bym nie chciała:no: Jak widze, te dziewczyny już z dużymi brzuchami jak sie męczą to aż im współczuje... bo lato to sie w tym roku naprawde trafiło upalne:dry:

reklama
Niby fajnie w zimie chodzić z brzuchami ale za to będziemy musiały się ubierać ciepło i jak się tutaj dopiąc w płaszczu, bo ja raczej nie mam zamiaru kupować specjalnie na ciążę płaszcza, szkoda kasy. No i mam nadzieję że stopy mi nie popuchną bo jakie buty założyć :)

Do góry