reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

monia-t GRATULACJE!!!!! musicie to opić....najlepiej Karmi:)

moniaivoy u nas też Maćka kupki nie pachną fiolkami ale raczej są bezwonne:)

reklama
Moniaivoy - zaczekaj z tym czyszczeniem łóżka, jeszcze ci je nie raz Ala posika, obrzyga a potem przylepi do niego ciastko, łapy z czekolady i poleje soczkiem ;)
Monia-T - gratulacje!!! O stałą pracę teraz trudno a pieniądze zawsze się przydadzą :)

u nas paznokietki obcina mąż podczas karmienia, mała zajęta jest cycem i nawet nie tego nie zauważa, cała akcja przebiega bardzo szybko.

dziwny ten dzisiejszy dzień, najchętniej juz położylabym się spać, w dzień też przy karmieniu podsypiałam troszkę. A jeszcze kąpiel przed nami i znów jedzonko...

Monia fajnie że męzowi się udało, teraz ciężko z pracą wiec tymbardziej gratuluję :-)

Co za dzień - skończyłam wmuszać w Wojtka smectę, ale czeka nas jeszcze roztwór z probiotyków. Mam nadzieje że to pomoże;) Poza tym smutno mi bo mąz jutro musi jechac na uczelnię;( A sobota miała być dla NAS

Hej dziewczyny. Moja mała nakarmiona a mąż usypia bo mam masę prasowania. Natala dziś miała ciężkie gazy i dwie bardzo żadkie kupy, może to przez kefir który wczoraj wypiłam. Ale teraz śpi jak aniołek zobaczę co przyniesie noc. Powiedzcie mi coś. Koleżanki męża z pracy mówią aby nie szczepić na rota ani te inne dodatkowe szczepienia bo ich dzieci pomimo szczepień przechodziły choroby. Co o tym myślicie. Ja uważam że warto zaszczepić bo pewnie przechodzenie choroby jest łagodniejsze.
Aha. Już się cieszyłam że mała ma ładny pępek i można ją na luzie kąpać a tu wyszła szczepionka na ramieniu ta co ją dawali w drugiej dobie życia. Dobrze że położna zwróciła na to uwagę bo bym nawet nie wiedziała że coś takiego dopiero teraz wychodzi, i nie wolno tego moczyć. Pozdrawiam

kate oczywiście że dziecko może przechodzić te choroby ale lżej. Np. przy rotawirusie (ja nie szczepię) będzie biegunka ale dziecko nie zostanie doprowadzone do tego stanu że trzeba będzie do szpitala kłaść-odwodnienie. Jeśli chodzi o pneumo i medinokoki to dzieko może zachorować,ale np. już zapalenia opon mózgowych nie będzie miało. Ja na pneumo i nedinokoki (nie wiem jak dokładnie sie pisze) napewno szczepię, bo te choroby mogą sie zakończyć uszkodzeniem mózgu albo nawet zgonem więc tutaj uważam, że nie warto oszczedzać. A rotawirusa raczej nie, ale nadal myślę.

NIE WIEM CZY PISAŁAM ALE MÓJ SYNEK MA DZIŚ MIESIĘCZNICĘ:) ale ten czas leci....:)

Ostatnia edycja:
Ja tak jak Ribi - mój lekarz powiedział mi (w zaufaniu) że rota nie warto bo jak na grypę jest wiele szczepów.
Kurcze - poćwiczyłam brzuszki i teraz kręgosłup mi pada :( Na szczęście mój dzielny syn mi pomaga, ha.. ha... jak tak będzie małą rozpieszczał to potem na randki będzie ją musiał zabierać ze sobą, bo ona już patrzy na niego jak w obrazek :)

damquell fajny i przystojny chłopak to się patrzy:)

Widzę, że u Was ostra motywacja ćwiczeń...chyba większość z was robi brzuszki....ja poki co jeszcze nie mogę:) jeszcze laba:)

witajcie,
Maja ma ostatnio dni marudzenia:) więc nie czytam was na bieżąco....
Ribi- to nasze maleństwa z tego samego dnia są:) też dzisiaj świętujemy pierwszy miesiąc.
Ja już też rwe się do ćwiczeń, na brzuch nie mogę patrzeć jak rano wstaję jest nawet nawet ale cokolwiek zjem to już wywalony:)

reklama
gratulacje miesiecznic!

monia-t - super ze M dostał prace!

kashya - dziekuje za info

my na rota szczepilismy ale tak jak Ribi i damqelle pisza ... jest duzo szczepów.. tylko przebieg moze byc słabszy..

ja uciekam do łózka. jakos nie mam chec siedziec..:/dobranoc wszystkim

Do góry