reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

My po karmieniu:)
Moniaivoy-Maja tez przez sen a to zamruczy a to się zasmieje,a to czasem tak do płaczu( jak by jej ktos cycosia chciał zabrać jak je)- wtedy Ją poglaszcze po głowce powiem coś, i usmiech od ucha do ucha przez sen ,mlaszcze -smieszne te Nasze dzieciaczki

reklama
to chyba u dzieciaczkow normalne moja tez tak czasem ma. u nas w ogole z temp przerabane jkaloryfer wylaczony a w pokoju cieplo jak diabli. dzis czeka na pierwszy spacer a snieg sypie i sypie dobrze, ze przychodnia blisko.

Moniaivoy - mówiłam już że śliczny avatarek?
Marysieńka też czasem w nocy coś postęka, pomlaska, zapłacze nagle przez sen - ale po chwili już jest OK. Zresztą to dziecko w nocy śpi jak zabite - wszystkie czynności wykonuje przez sen, nawet najstraszniejsze kupsko w majtach nie jest w stanie jej w spaniu przeszkodzić. No i przez to dzisiaj się obudziłam w nocy zalana mlekiem po pachy, piersi jędrne i krągłe jak po wszczepieniu implantów; ale niestety - ktoś to musi zjeść. Albo zacznę w nocy odciągać? Bo kurcze kiedyś rodzinę w tym mleku utopię.. A waćpanna łaskawie pociumka, pociumka i dalej chrapie. Za to w dzień się muszę chować po kątach by mnie nie pożarła żywcem. Ot, taki mamy harmonogram;)

Co do ubierania - u nas najlepiej sprawdzają się... rajtuzy. Bo ta moja buła ciągle gdzieś "idzie". W łóżeczku już się potrafi na dupce przetransportować z jednego końca na drugi. I potem w tych śpiochach leży taka zamotana - albo dwie nogi w jednej nogawicy, albo gdzieś po środku. Więc kochamy body i rajtuzy z lidla - można nóżkami fikać do woli. No, już popisałam... moje dziecko plecki bolą od leżenia ;)

Witam, na jutro zamówiłam wizytę pediatry w domu, bo Misiek zaczął kichać i lekko kaszleć, a do tego trochę spada mu poziom glukozy. Nie gorączkuje, ale wolę dmuchać na zimne. Do tego pojawiła mu się ciemieniucha i od wczoraj z nią walczymy, wyczytałam, że 15 minut przed kąpielą trzeba naoliwić mu główkę, nałożyć bawełnianą czapkę i przed kąpielą wyczesać główkę. Po śnie włoski na ciemieniusze śmierdzą mu jak stare skarpety, czy to normalne? Może znacie inne metody?

ja sie witam.
mamy sajgon Tomek ma zły dzien i Kuba tez.. postaram sie napisac cos wiecej jak tylko usną

joasienka-- ja juz dzis zakupiłam 3 kieszonki dla Tomka.. bo mnie nerw wzią jak zasikał znów łózko... moze w kolorowych bedzie mu lepiej.. i wkoncu jak poczuje ze jak sie sika to mokro.. to zacznie wołac( bo wołac na siku umie) na stronie www.krainapieluszek.pl są do kupienia wkłady zawsze sucho to Twoja niunia nie bedzie czuła ze ma mokro ja zakupiłam 10 z myslą o Kubie ale najpierw zobacze jak na Tomku działają.. dodam ze mam spory zapas malutkich jednorazówek to tez chce to zuzyc

i ja sie witam....az sie boje ale my chyba znowu dzis mamy dzien glodomorra....ile jeszcze....w nocy pobutka co 2 godziny....co sie dzieje z moim dzieckiem...nadrabia stracone dni.

i ja sie witam....az sie boje ale my chyba znowu dzis mamy dzien glodomorra....ile jeszcze....w nocy pobutka co 2 godziny....co sie dzieje z moim dzieckiem...nadrabia stracone dni.
Moja mała też tak często ma, więc nie jesteś sama :-) U nas noc spokojna poranek też. Zobaczymy po 12 bo wtedy się rozkręca. Mam nadzieję że skok się już skończył. Dziś ma do mnie przyjść ekipa z pracy na 5 minut ale już mam nerwa bo ich dużo jest. Ale na szczęście na 5 minut. Mam nadzieję że mała będzie wtedy spała. Najlepiej bym nikogo nie wpuszczała do domu bo wtedy spokój :-) Miłego dnia życzę. Idę ogarnąć chatę. Mój mąż teraz śpi w salonie i przez to codzienne składanie i ścielenie łóżka pełno kurzu jest. :wściekła/y:

Ja stosowałam hamonogram przy Piotrusiu, dawałam cyca co 3 godziny, kapałam o stałej porze, jedzonko tez o stalej porze i co, szlag to wszystko wziął, bo teraz Piotrek ani nie je, ani nie śpi dobrze w nocy tylko zasypia o względnie stałej porze, więc teraz przy Ali jest wszystko na odwrót. Spi gdziekolwiek ja sie połozy (oprócz łóżeczka), je jak tylko zawoła i kapie się jak sie obudzi mniej więcej między o 19.30-20.30. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
Do góry