reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

blondi ja mam smoczki lovi i raczej nie chce ich ciumkać....Nie czytaj na necie tylko poczekaj na wizytę, nie ma co sie nakręcać....w końcu Maciuś to silny chłopak dlatego tak wysoko podnosi główkę:)

gogi my staramy sie kąpać o stałej porze ok 19 ale np. dzis zrobiliśmy to wcześniej bo o 18 Maciuś właśnie postanowił iść spać więc przetrzymaaliśmy go do 18.30 i wykąpaliśmy. Nieraz kąpiemy ok 20.
Robiłaś już USG bioderek? Gdzie sie zapisujesz? Podobno państwowo nie ma szans się dostać...czeka się chyba m-c albo dwa.

blondi a od 20 do 22 to co Maciuś robi? Bo my się kąpiemy i idziemy jeść i zasypiamy....aktywność mamy przed kąpielą:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Z tymi smoczkami to tak, jak ze wszystkim - każde dziecko jest inne. Nicole miała NUKa, Madzia miała Aventa, od początku ładnie go trzymała w buzi. Tycjan ma bardzo rzadko smoka, ale mamy z Tommee Tippee.
Obudził się o 18 - cycuś, zmiana pampersa praktycznie na siłę bo spał i mruczał zły, że mu przeszkadzam, cycuś na chwilę i śpi dalej... Kiedy ja go wykąpię, po tych 3 dniach jego szaleństw aż boję się go budzić na kąpiel. Już zrobiłam mężowi kanapki na nockę bo się spodziewałam szaleństw wieczorem a ten pimpul dalej śpi. No to babkę upiekłam nawet, pranie mam zrobione, aż dziwnie się czuję że jestem dzisiaj taka WOLNA :)))

Ribi panstwowo zapomnij, my byliśmy u Michajłowa na Gajowickiej, ponoć najlepszy we wro ortopeda dziecięcy. Jak chcesz namiary to daj znać. Ala ma dysplazję tak jak się spodziewałam i nosi poduszkę frejki. Mam nadzieję, że szybko jej się poprawi.

Claudia super, że jesteś blisko Miśka, na pewno mu się poprawi. A jak z karmieniem, przystawiałaś małego???

gogi prześlij mi namiary na niego. Jutro zadzwonię i sie umówię. Ile czekaliście na wizytę?

dziewczyny w co wasze dzieciaczki są ubrane w domu? Ja zakładam body z dlugim rękawkiem i jeszcze na to pajaca z długim rękawkiem i się zastanawiam czy nie za lekko. Dodam, że temp w domu 20 stopni....

Ostatnia edycja:
joasienka -dziekuje:) za informacje:) jeszcze odezwe sie za kilka dni zeby sie dowiedziec jak wam idzie..
A Ja juz chyba zwariuję zaczyna mnie drapać w gardle i męczyc kaszel ....a w niedzielę Chrzest Malutkiej..... i jak ja się powstrzymam od kasłania:(Czasem jak Mnie zacznie męczyć to kaszle i kaszle i az odruch wymiotny siię uaktywnia:(Porazka po tym lekarzu ,wtedy nie kasłałam chociaz ,,,,,,,,,,,,,,,,i dom pełen gości:( a ja będę kasłać jak jakaś gruźliczka......
Wtedy pomógł mi mucosolvan ale nie wiem czy przy piersi mozna:(więc nie kupiłam......jutro idziemy na szczepienie,więc podpytam doktorke....oby do niedzieli przeszło.
moze niech Ci pediatra przepisze BIOPAROX mi pediatra przepisała i pomógł momentalne.. przenika do mleka ale nie wpływa na dziecko

u nas juz dzieci spia.. męzulek pojechał spowrotem do pracy ... a ja chyba zaraz ide wziasc kapiel i do łozka bo padam na nosek:)

blondi ja mam smoczki lovi i raczej nie chce ich ciumkać....Nie czytaj na necie tylko poczekaj na wizytę, nie ma co sie nakręcać....w końcu Maciuś to silny chłopak dlatego tak wysoko podnosi główkę:)

gogi my staramy sie kąpać o stałej porze ok 19 ale np. dzis zrobiliśmy to wcześniej bo o 18 Maciuś właśnie postanowił iść spać więc przetrzymaaliśmy go do 18.30 i wykąpaliśmy. Nieraz kąpiemy ok 20.
Robiłaś już USG bioderek? Gdzie sie zapisujesz? Podobno państwowo nie ma szans się dostać...czeka się chyba m-c albo dwa.

blondi a od 20 do 22 to co Maciuś robi? Bo my się kąpiemy i idziemy jeść i zasypiamy....aktywność mamy przed kąpielą:)

dokładnie :) karmimy się około 2h zprzerwami na bekniecia i zmiane pieluszki... właśnie teraz go karmię i piszę:)

Ribi - temperature mam 21st zwyczaj na kąpiel podkręcam grzanie do 23st, ubieram tak jak Ty body i pajac, po kapieli skarpety zakładam, to czasem tylko body i spodnie zależy
jaka w dzień tempe sie utrzymuje:)

Ostatnia edycja:
reklama
gogi

dziewczyny w co wasze dzieciaczki są ubrane w domu? Ja zakładam body z dlugim rękawkiem i jeszcze na to pajaca z długim rękawkiem i się zastanawiam czy nie za lekko. Dodam, że temp w domu 20 stopni....

Ribi ja zwykle ubieram body z krotkim rekawem pod pajaca... Albo body z dlugim rekawem a na to takie spiochy bez rekawow, zapinane na barkach. w kazdym razie raczej nigdy nie zakladam dwoch dlugich rekawow na siebie.
U nas temperatura w pokoju ok 21-22 stopnie, staram sie jak najwiecej wietrzyc, zeby do 20 stopni schodzilo.

Do góry