reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

A Ja juz chyba zwariuję zaczyna mnie drapać w gardle i męczyc kaszel ....a w niedzielę Chrzest Malutkiej..... i jak ja się powstrzymam od kasłania:(Czasem jak Mnie zacznie męczyć to kaszle i kaszle i az odruch wymiotny siię uaktywnia:(Porazka po tym lekarzu ,wtedy nie kasłałam chociaz ,,,,,,,,,,,,,,,,i dom pełen gości:( a ja będę kasłać jak jakaś gruźliczka......
Wtedy pomógł mi mucosolvan ale nie wiem czy przy piersi mozna:(więc nie kupiłam......jutro idziemy na szczepienie,więc podpytam doktorke....oby do niedzieli przeszło.

reklama
hej. poczytalam co u was, tosianda spi, miska baje oglada i chodzi po pokoju i mruczy pod nosem :-). dzisiaj ma lepszy dzien, wyszlysmy do sklepu i adasko zostal z mala bo spala ja zapomnialam tel i okazalo sie, ze obudzila sie zaraz po tymjak wyszlam. dal rade ale stwierdzil, ze bez tel juz sie nie ruszam hehe. zamowilam chuste na allegro i czekam i bedziemy sie motac. mam tylko nadzieje, ze u nas sie sprawdzi

martusia mam nadzieje, ze do chrzcin wydobrzejesz i nie rozchorujesz sie na imen.

ariska trzymam kciuki, zebyscie jak najszybciej wyszly do domku.

monia-t moj narazie omija przewijanie dalekim lukiem, jak twierdzi musi troche czasu minac zanim zacznie przebierac hehe.

Mój dzisiaj jest grzeczny, właśnie znowu śpi. Nie chcę zapeszać bo może wieczorem da mi czadu... Póki co dzień wygląda dzisiaj tak :
7-9 czuwanie, cycek, kupka itp.
9-12 spanko
12-karmienie ok 10 minut
12.10-13.40 spanko
13.40 - 15.30 karmienie, kupka, czuwanie, karmienie
15.30 - do teraz śpi
Oby poprzednie dni były skokami
Dodam, że dzisiaj nie jadł jeszcze z butli :) Mało tego o 15.30 najadł się i sam wypluł pierś...

Umówiłam dzisiaj Tycjanka na USG stawów biodrowych, u nas prywatnie 50 pln kosztuje, spodziewałam się w sumie że będzie drożej bo teraz wszystko takie drogie... Mamy termin na 8 marca.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a mój mąż do przwijania, przebierania, kąpania pierwszy :) więc chociaz tyle może pomóc...nawet się oferuje ze w nocy bedzie wstawal ale po co jak piersi nie da....

a mój maciek dalej przy piersi....spac spi po 5 minut i takim sposobem jestem uziemiona juz nie wiem o co mu chodzi i co mam robic

Malutk_a, Biala mój tez zazdrośnik, ciagle chodzi z pieluszka tetrową i dyda smoczka. Najgorsze sa momenty gdy karmie Piotrusia a Ala ryczy. Z kolei jak karmie Alę to Piotrus tez coś chce ode mnie i ciągnie mnie za rekę.
Ariska fajnie że juz niedlugo wychodzicie z Miśką

U mnie dzionek kazdego dnia wyglada inaczej, ja juz nawet nie patrze na zegarek kiedy Ala się budzi, kiedy je. Daje jej cycka zawsze kiedy chce, w nocy ładnie spi z 2 pobudkami bardziej na pocumkanie cycka niz na jedzenie, chociaz ona z reguły je bardzo krótko, nawet nie 10 min.

reklama
Ribi - daj czas Maćkowi, mój miał tak samo, teraz też zdarzy się dzień, że ciągle przy piersi wisi, potrafi od 10tej rano do 22ej nie zmrózyc oka na dłużej niż kwadrans.... każdy dzień niesie zmiany napewno będzie coraz lepiej:) Może nadal potrzebuje dużo przytulenia, miłości albo może ma wzmożony odruch ssania, próbuj dawać mu smoka poki nie jest za późno, mój Maciek smoka nie chce za żadne skarby, płacze już na sam widok smoka:( wiec tylko moja pierś go może uspokoić:) takie slodziaki mamy :)

Dziś Maciuś ma dobry dzień, je mniej i więcej śpi, już trzecią drzemkę sobie urządził, najpier pojadł potem odbicie i polożyłam sobie go na brzuszku i zasnąl wiec odłożyłam do łózka, dzięki takim sposobom dzis ugotowałam obiad, sprzątnęłam i mam czas na forum:)

Do góry