reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Witajcie:)
Podczytuje Was Kochane od rana ale napisać nie mam kiedy, a to Maciuś je, a to odbijamy, a to prasowanie, gotowanie... nie daje rady:(
Teraz szwagier wpadł więc zajrze potem:)

reklama
hej dziewczyny
prosze napiszcie w jaki sposób nosicie na rękach swoje pociechy

dokładnie chodzi mi o to czy nosicie dzieci pionowo czy tylko w pozycji poziomej

elfa75, nie wiem ile ma twoje malenstwo, ale ja mojego adasia nosilam praktycznie od poczatku troche tak, troche tak. tzn poki glowki nie trzymal ( ale trzymal szybko) to pionowo, tylko tak przez ramie, jak do odbicia, ale on uwielbial w tej pozycji

hej dziewczyny :-)
ja normalnie wysiadam przy misce. dzisiaj normalnie do szalu nas doprowadza. w ogole nie slucha, znow zaczela sikac w majtki i normalnie szalu mozna przy niej dostac. juz nie wiem co mam robic bo nerwy wysiadaja :no:. za to tosianda albo spi ale tylko na brzuszku bo na plecach od razu sie budzi albo na cycu wisi wiec chociaz z nia jest spokoj.

joasienka ja tez sie nad tym zastanawiam bo w czwartek idziemy na kontrole do pediatry a jeszcze sie nie werandowalismy a na polu zimno jak diabli.

aniwar dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo. wazne, ze szybko zareagowalas.

hej dziewczyny
prosze napiszcie w jaki sposób nosicie na rękach swoje pociechy

dokładnie chodzi mi o to czy nosicie dzieci pionowo czy tylko w pozycji poziomej

tak i tak

:) uwielbia w pionie głowke mu podtrzymuje i pupke i podziwia świat bo kręci głową na prawo i lewo:)
na leżąco coraz rzadziej bo coraz mniej lubi:)
za to karmimy się na leżąco bo mały tak woli:) leży obok mnie i główke przekręca do mnie, a ja bokiem leże i klikam z Wami tak jak teraz :)

a my nie mozemy sie karmic na lezaco:/ bo poglebiaja sie przez to kolki... mamy zakaz od pediatry... no ale co sie nie robi dla bobaska..

My już po wizycie pediatry. Całe szczęście okazało się, że wszystko ok i tylko ja spanikowałam. Osłuchowo nic nie ma, gardło czyste. Dostaliśmy tabletki na wzmocnienie i kropelki do nosa zamiast wody morskiej. Za tydzień idziemy na szczepienie.

Co do noszenia, to my nosimy się i poziomo i pionowo (przodem do mnie i tyłem).

reklama
no dzieki za odpowiedzi.. ja sie troche zmartwiłam bo nosze małą pionowo przodem do mnie i tyłem do mnie juz prawie od samego początku, ale tata mnie wystraszył, ze moge uszkodzic jej kręgosłup no i jak poszperałam w necie to faktycznie piszą, ze pionowo można dzieci nosic dopiero od ukonczenia 3 miesiąca

p.s. mamy chustowe mam prośbe, dajcie linka jaka chuste kupiłyście lub jaka polecacie

Ostatnia edycja:
Do góry