reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Hejka. Ja dziś po nocy z małą nawet dobrze. Wystraszyła mnie bo bekła sobie na leżąco jak stara baba i sama się wystraszyła aż mi się zaczeła krztusić. Dziś znów spacer. Ale mam doła bo nie ma szans abym sama dała radę sprowadzić wózek po schodach i nie wiem co ja zrobię jak będę chciała wyjść na spacer bez męża. Normalnie siedzi mi to w głowie i nie wiem co wykombinować. Przecież nie mogę z małą wychodzić tylko w wekendy. Na szczęście od poniedziałku mrozy więc mam kilka dni na kombinowanie. Albo będę wychodzić na schody i czekać na okazję aż ktoś pomoże. Uciekam coś porobić póki śpi. Pozdrawiam

A jaki masz wózek? Bo ja się też bardzo obawiałam spacerów. Mieszkam na 4 piętrze bez windy. Wychodząc spuszczam wózek po stopniach, a na górę go wciągam. Nie trwa to jakoś bardzo długo i nie jest bardzo ciężko. Myśle, że to dzięki temu, że wózek ma duże koła i "miękkie zawieszenie".

Witam, my zaraz idziemy na spacerek, jest lekki mrozik ale przynajmniej nie wieje. Nocka dziś bajeczna, Ala zasnęła o 22, obudziła sie o 4, pomarudziła trochę, zasnęła i spała jeszcze do 7:30.

Blondi dlaczego nie można zilonej herbaty i salami?

gogi - podobno nie powinno się po 14tej wychodzić na spacery, ale wiadomo kazdy robi jak mu wygodniej;)
No własnie nie wiem czemu nie wolno ale tak wyczytałam na necie i odrazu tu napisalam, żebyście potwierdziły lub zaprzeczyły...

Blondi na necie piszą różne rzeczy i myślę, że dużo głupot też. Wiadomo, herbata zielona zawiera kofeinę jak zresztą czarna i czerwona, ale myślę że z umiarem można wszystko. Ja na przykład piję też kawę, a tez niby nie powinno się pić, bo też jest kofeina. A co do salami to napisali chociaż z jakiego względu nie powinno się jej jeść?

Blondi a dlaczego nie powinno sie po 14 wychodzic? To chyba moga tylko zrobic mamy co nie maja dwojki lub wiecej dzieci bo moj syn konczy szkole o 15:25 i w domu jestesmy po 16 wiec Ja codziennie wychodze po 14 i wracam po 16. I jak musze to rano po 8 tez wychodze bo ktos musi go tez zaprowadzic jak maz pracuje.Ale ciekawa jestem dlaczego?I kto tak powiedzial.

pewnie po 14 nie mozna wychodzić bo juz spada temp. powietrza.ale jak trzeba wyjśc to nic sie nie poradzi..
a my juz po wielu trudach spakowani do wyjazdu.wózek Julki za nic nie chciał wejśc do bagaznika:tak:po wielu przepakowywaniach jakoś wlazł,stwierdziłąm ze na wakacje to trzeba jakiegos busa wypozyczyć:)bo 2 dorosłych i 3 dzieci za nic się nie spakuje do autka:-)
co do raczek to Julka tez ma często zimne łapki,ale kark ma zawsze ciepły:)

ticker.php

A jaki masz wózek? Bo ja się też bardzo obawiałam spacerów. Mieszkam na 4 piętrze bez windy. Wychodząc spuszczam wózek po stopniach, a na górę go wciągam. Nie trwa to jakoś bardzo długo i nie jest bardzo ciężko. Myśle, że to dzięki temu, że wózek ma duże koła i "miękkie zawieszenie".

Ja mam wariora z tako i jest spoko. Mam problem aby go właśnie już z klatki na dwór spuścic po podjeździe bo jest stromy. Ale już chyba wiem co jest przyczyną. Po prostu po cesarce mam jeszcze osłabione mięśnie brzucha i jak je napinam to ich nie czuję a za to boli i już mam blokadę i nie daję rady. Ale będę testować małymi kroczkami.
Dziś miałam sporo gości ale mała na razie zasneła, jutro też kilka osób będzie. Najgorsze że jak przychodza to nic nie mogę zrobić :-).
Dziewczyny a czy jecie koperek taki zielony bo mam ochotę na zupę koperkową. Mój mąż poszedł z listą na zakupy. I napisałam mu aby kupił dwie kajzerki a on kupił dwa koperki :-)

witajcie,
my już po wizytach, cały dzień praktycznie goście ale fajnie bo czas najwyższy że dziadkowie zobaczyli wnuczkę a ciocie siostrzenicę :-)
Alusia dostała super karuzelkę i matę edukacyjną i ubranka i ogólnie wszyscy zachwyceni :-)
sesje zdjęciowe zrobione, a Ala mało towarzyska bo jadła i spała i dała tylko sobie fotki z dziadkami i ciociami porobić.
wczoraj doszedł nam tez leżaczek z fp, jest super.
u nas Ala ma często zimne rączki i nóżki, ale słyszałam, że to mija po pierwszym miesiącu życia, my też karczek sprawdzamy, w domu Ala nosi kaftanik/body i śpioszki i skarpetki, a kocykiem przykrywam tylko jak śpi. w nocy mamy 18-19 stopni a w dzień ok 20-21.
spadam wstawić zmywarkę i zrobić coś do jedzenia.

reklama
Hej dziewczyny dawno mnie nie było...jestesmy na feriach u mojego k rodziców... i nie zabardzo mam kiedy wejsc...

to straszne dopiero teraz przeczytalam co u mony...nie mogę w to uwierzyc...4 miesiiące zuzolek był silny i wszystko wskazywało na to ze wkoncu z tego wyjdzie....kurde... dlaczego tak musi byc....ohhh :(( Przykro mi strasznie...

u mnie wszystko ok...Nie za bardzo mam teraz czas na forum...moja Nadusia daje popalic...we wtorek za tydzien idziemy na szczepienie...ohh boje sie jak mała będzie płakacc....nie lubie tego...
coraz bardziej podobna jest do taty...babcia czyli mama mojego K jest zadowolona z wnusi z dziadziem...

ehhh moja mama juz jej nie widzi tydzien takze jak zobaczy ją za tydzien dopiero bo jeszcze tyle tu bedziemy to jej nie pozna...kruszynka zmienia sie z dnia na dzien, jest piękna...;)

Wózek już przyszedł.... jednak nie zrezygnował Moj k z niego...ale przyszedł na nastepny dzien bo facet jak moj k do niego dzwonił zapewnij ze do piątku wozek napewno będzie...
mała wozi sie juz w swojej pięknej fuuurce...:D

a teraz śpiocha...tatus tez spi...odpoczywa troszeczkę więc ja na chwilkę zaglądam do was;)

Pozdrawiam....kurde jak będę miała więcej czasu to opiszę swoją historie:)

Do góry