reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

gogi - jutro mam wizytę. W poniedziałek byłam to mi gin powiedział, że czop odchodzi i 3 cm rozwarcia miałam i że tak ma być. Jakoś w czwartek już było czysto, widocznie cały czop odszedł. Wczoraj znowu jakieś różowe śluziki a dzisiaj takie z krwią... weź tu bądź mądry...

To jutro pewnie się okaże że masz już 6cm :)

reklama
Claudia a co Ci powiedziała pediatra jak okazało się że Michaś mało przybrał. Mówiła jaka może być przyczyna.

nie , mówiła tylko że mały będzie teraz pod kontrolą i sprawdzi go w przyszły poniedziałek, że mam go częściej podstawiać do piersi i
pilnować żeby jadł

Modlicha Was pozdrawia, we wtorek chyba wychodzi ze szpitala

Co do tel to ja nie odbieram od znajomych - wiedzą że jak coś się zacznie to dam im znać smsem, jeśli chodzi o najbliższych to jak zaczynają temat "jak się czujesz, kiedy rodzisz, itp." to im odpowiadam że nie rozmawiam na te tematy i albo zmienią albo się rozłączam.. trochę to nie miłe z mojej strony ale już mam dosyć, jestem wykończona tą ciążą. Zgadzałam się na 40tygodni a nie 41;-)

hej,
u mnie fałszywy alarm. Dzwoniłam do położnej i zalecila ciepły prysznic po którym bóle przeszły:)więc czekam dalej...
Ewcia: ja też mam ochotę tak odpowiadać;)zwłaszcza mojej siostrze, której pasowało zebym urodziła na weekend bo by przyjechała, i nie kryła rozczarowania!
psia kość co to koncert życzeń:)

Dziewczyny mam pytanie. Jak któraś leżała z was w szpitalu to ubierała od razu koszulę czy piżamę czy mogę sobie ubrać getry i koszulkę. Bo sama zgłupiałam i nie wiem. Mam w sumie tylko trzy koszule do karmienia i nie wiem czy mogę ją ubrać jak już mnie wpiszą do szpitala i w niej chodzić, czy czasem taka koszula nie przeszkadza w badaniach, poradźcie jak wy robicie. :zawstydzona/y:

Kate to zależy od badania, na samolocie lepiej w koszuli a tak jak tylko ktg to chyba obojętnie w czym będziesz. Załóż co Ci wygodne, jak masz tylko 3 koszule to lepiej zostaw sobie je na poród i po porodzie, a teraz wskocz w cokolwiek.

A ja dzisiaj zauważyłam u siebie taką żółta galaretkę w ilości 1,5cmx 1,5cm. :) Myślę, że to mógł być czop, chociaż ten niby powinien być zabarwiony krwią.... Sama już nie wiem...

mi wystarczyły 2 koszule, jedną miałam na poród i po porodzie, jak się ledwo ruszałam, a w nocy założyłam świeżą bo już byłam w majtkach jednorazowych i nie pobrudziłam jej krwią

na samych badaniach przed porodem byłam już przebrana w koszulę bo mi kazali

a dzień wcześniej miałam KTG to normalne ciuchy miałam na sobie

Dzięki. Mi chodziło o to właśnie, jak przyjdę do szpitala już się położyć (a nie wiem czy tego samego dnia będą mi wywoływać) czy już wtedy każą ubierać się w koszule czy piżamy. Ale pewnie tak bo dziś na ktg widziałam jedną mamusię jak śmigała z brzuchem po schodach i też była już w koszuli :-)

reklama
Dzięki. Mi chodziło o to właśnie, jak przyjdę do szpitala już się położyć (a nie wiem czy tego samego dnia będą mi wywoływać) czy już wtedy każą ubierać się w koszule czy piżamy. Ale pewnie tak bo dziś na ktg widziałam jedną mamusię jak śmigała z brzuchem po schodach i też była już w koszuli :-)

wiesz co
ja w piątek się tylko zgłosiłam na badania i miałam je w normalnych ciuchach

a w sobotę to już się zgłosiłam na porodówkę gotowa do porodu, to co innego, bo było wiadomo, że zostaję w szpitalu

Do góry