reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

jest jeszcze któraś?

jak leżałam jakieś 20 min, to żadnego skurczu nie czułam, jak wstaję to brzuch twardnieje, zaczął mi odchodzić krwisty śluz
jestem śpiąca jak cholera...
co ja do cholery mam robić?

Ostatnia edycja:
reklama
krwisty sluz to pewnie czop- ale to moze byc nawet pare dni przed porodem. Ja bym na Twoim miejscu szla spac zeby nabrac sil- bo moze sie w nocy zaczac. Mysle, ze do szpitala nie ma co bo tylko sie umeczysz a to moze jeszcze potrwac. Ale wiem ze w Polsce maja inne zasady niz w Angli wiec to tylko moje prywatne zdanie. Mnie odszedl o 2 w nocy a rano mialam dopiero 2 cm. Jak mozesz spac to spij:-)

Mialam to samo napisac tylko chcialam wiedziec czy ma Monia skurcze.Bo jesli nie to wiesz ze czop tu juz nie jednej odchodzil wczesniej i podbarwiony ale po podbarwionym niby szybciej sie rozkreca niz zoltym samym wiec jesli mozesz to kladz sie a piszesz ze jestes spiaca bo moze rqano cie zlapac albo w nocy a moze za dwa dni wiec oszczedzaj sily ile mozesz.Ja sie dzisiaj pytalam upoloznej to mi kazala z regularnymi co 3 minuty przyjechac ale ja nie wiem czy bede na takie czekac bo mam dosc daleko do szpitala mysle ze jak juz bede miala co 5 to wsiade w taksowke i pojade.

to samo mówi mój mąż.
no właśnie jak leżę to nie mam skurczy, a jak wstanę i chodzę, to w sumie cały czas jest twardy brzuch.
Poza twardnieniami jak innych skurczy nie wyczuwam, ale takie na ktg zapisywały się na 100%

----------
ja się tylko boję - pewnie głupio - że jak mnie obudzą skurcze, to już będzie akcja w pełni :(
na dojazd potrzebujemy w nocy jakieś 20 min.
torba gotowa, tylko się ogarnąć i można jechać, więc max 40 min.

Ostatnia edycja:
Taki twardy brzuch przy chodzeniu to mialam juz tydzien przed wywolaniem- a w dniu wywolania okazalo sie ze zadnych oznak porodu. Ale mysle ze jak jestes ospala i masz krwawy sluz to cos niedlugo ruszy- wypoczywaj poki mozesz

Widzisz tak samo mialam wczoraj co 7 minut w pewnym momencie a jak sie polozylam to nic i spalam spokojnie a dzisiaj juz w porownaniu do wczoraj cisza.To poloz sie spac a najwyzej rano sobie skurcze rozchodzisz.No wiem ze to trudne bo sie nakrecamy takimi sytuacjami no ale Ja po tym jak obserwuej dziewczyny to nie wiem czy jest sens jechac ip.

tak zrobię, idę spać i pewnie się z wami rano przywitam :-)

jeszcze jak na złość Natalia - jak zwykle o tej porze - szaleje, i to jeszcze bardziej utrudnia jakąkolwiek obserwację.

Zmykam, Dobrej nocki i dzięki :-)

reklama
Ja taz Ci zycze zebys sie wyspala a jutro do dziela:)
Milych snow wszystkim
Joasia caly wieczor marudzi i jesc chce co godzine- oby teraz sie uspokoila i dalo sie spac.

Do góry