reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
Ribi najwazniejsze , ze z Maciusiem wszystko dobrze, a wyjdzie kiedy bedzie jego czas :)

Farbka widocznie synek jeszcze potrzebuje pobyc w brzuszku. A brakiem rozwarcia sie nie martw, zrobi sie w swoim czasie ;)
Ja od dwoch tygodni mam szyjke miekka i chodze z rozwarciem 1.5 cm i nic sie nie rusza, nawet skurczy nie mam ;) Wiec to nic nie znaczy ;)

Claudia pisałam Ci że moja Ania nosiła szynę Koszli, nic strasznego, do przeżycia, ale póki nie pojedziesz na usg to pielu**** szeroko, tak żeby mały miał nóżki (tzn tą część udową) pod kątem prostym do tułowia. Dobra jest do tego pielucha flanelowa, bo jest nieco sztywniejsza niż tetrowa. No i tak jak czytałaś często układaj go na brzuszku. A jak już będzie miał Michaś zrobione usg, to się dowiesz czy pieluchowanie wystarczy czy będzie trzeba jednak zastosować szynę. To zależy od stopnia tej dysplazji...

a powiedz jak dawałaś małą spać?
mój śpi na boczku, ale to chyba źle?
długo nosiła tą szynę?

mamy kolejne maleństwo:-)

no dziewczyny - jeszcze 10 dni stycznia wam zostało. Rany, jak ten czas leci - moja Rysia już ma dwa tygodnie. Ja dziś mam taki daremny dzień, snuję się jak cień, ciąg le chce mi się spać, a dzieciaki od rana na kompie, Tymek nawet nie zdążył z piżamy wyskoczyć :( Próbowałam wiązać tą chustę - nie jest to tak skomplikowane jak wygląda.
Ariska - mi lekarka powiedziała że można już po tygodniu wychodzić. Ale pogoda jest taka wstrętna że raczej nie wychodzę. Wietrzymy pokój i tyle.
Tonia - Lila ma powalające te włosy. Za rok będziesz warkocze zaplatać. Super :))))
Ribi - to nas nabrałaś. Ale nie martw się - Maciek w końcu wyjdzie, innej drogi nie ma ;)

hej Dziewczyny!
musze Wam powiedziec ze kompletnie nie mam czasu zajrzec na forum :( Caly czas jest cos do zrobienia przy malutkiej. Chociaz teraz i tak jest lepiej niz na samym poczatku kiedy to mala caly czas byla przy cycu.. Takze niestety nie jestem na biezaco z tym co u Was. Zagladam czasami na goraca zeby podpatrzec jak nam idzie rozpakowywanie.
Trzymajcie sie cieplo swiezo upieczone mamusie oraz te co jeszcze w dwupaku. Odpoczywajcie i korzystajcie z nudy i wolnego czasu bo potem o to ciezko ;)

Witajcie!!:happy2:

troszku was nadrobiłam, teraz jak mam męża w domu, to rzadziej zaglądam, ale on przynajmniej czuje się lepiej po tym antybiotyku, gorączki nie ma, tylko strasznie kaszle..

ribi - fajnie, że byłaś u lekarza i wiesz, że z Maciusiem wszystko w porządku.. ale wiem, że najchętniej to byś go już przywitała z tej strony:-D

ribi no wiesz co takiego psikusa robic :-D a ja myslalam, ze ty juz do rozpakunku a tu maly jeszcze siedzi chyba mu dobrze u mamusi w brzuszku

reklama
Giovanessa, Julka - kolejne mamusie :-)
monciaa - kochana, wracaj do sił!

wreszcie uporaliśmy się z przemeblowaniem, chociaż nie mogę się przyzwyczaić do nowego układu...
teraz tylko posprzątać wszystko i ubrać łóżeczko...
... kupić naklejki na ścianę...
... Jeszcze chcę zamówić półkę nad komodę, żeby tam mieć pod ręką najbardziej potrzebne rzeczy...
... przygotować do spakowania ciuszki dla Natalki na wyjście ze szpitala :)
Walduś ma

Co do kontroli ZUS to wychodzi na to, że w Krakowie mają zwyczaj kontrolować ciężarne

Do góry