reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam!!:happy2:

jakiś ten dzień był dziwny, spałam po południu i zamiast się lepiej czuć, to wszystko mnie wkurzało, z moim niepotrzebnie się pokłóciłam, ale już jest dobrze...
teraz jak jest w domu to mam mniej czasu na bb, teraz śpimy osobno, wzięłam lapka do sypialni i nadrobię co u Was..

przeraziła mnie wiadomość od Fogii - mam nadzieję, że to tylko chwilowy problem z tym oddychaniem:no: ..ciężko coś napisać, jak się nie wie dokładnie o co chodzi, ale wierzę, że wszystko będzie dobrze, musi być!!!:tak:

Fogia - trzymaj się dzielnie, jestem z Wami!!!

reklama
Dobry wieczór :-)
Wczorajsza Nocka nie przespana , najpierw nie umialam zasnac, a jak mi sie w koncu udało to sie budziłam prawie co godzina a to za ciepło mi było a to do ubikacji mnie ciagło a to miałam głupie sny ze maz z inna kobieta a to ze poród mi sie zaczyna itd:baffled:...Wstałam o 10 ale buzia przez cały dzien mi sie otwierała...
Dzis chyba poraz pierwszy czułam skurcze , taki ból jak na miesiaczke czyli okolice podbrzusza ale bezbolesne ....ciekawa jestem czy sie powtórza i czy to jest to??
Poza tym dzionek jakos mi zlecial....

Mam do was pytanie dziewczyny mam niewielka narosl na rece wyglada jak kurzajka powiedzcie mi czy jak juz poczekałam tyle to poczekac az urodze i isc wtedy do dermatologa?? Czy jak , bardzo mnie to irytuje i niezmiernie wkurza ...

Nadrobiłam zaległosci zaraz co nieco poodpisuje , i pojde chyba spac ....Mam nadzieje ze dzis zasne o niebo lepiej niz wczoraj

Kate1980 nie bój sie szpitala bedzie dobrze, w sumie łatwo sie mowi osobie ktora nigdy w szpitalu nie była, ale nie jest strasznie....najwazniejsze jest pozytywne nastawienie
Mam wrazenie ze ty bedziesz nastepna, ten nawał pokarmu - moze cos oznaczac ??
a co do znaku koziorozca to nie moze byc ?? Koziorozce sa urocze wiem cos o tym :tak:

Modlicha dzieki za linka i za wyjasnienie, u mnie biorytm zerowy przypada dzis, 20 mam 1 czyli tez mogłoby sie cos ruszyc a kolejna zerówka przypada 3 lutego...
Zdrówka zycze dla meza , zeby sie nie zaraziła ....uwazaj na siebie:-)

Ewcia a ty ciagle walczysz a juz myslalam ze jestes na :blink:

Gdynianka ty juz miesiecznego synusia masza my ciagle w dwupaku ehhh
A co do psiaka .... madrego masz pupila:-)

Catelin jak to moj lekarz mówi jest czas na robienie dzieci i jest czas na ich przychodzenie na swiat....spokojnie i ty sie doczekasz !

Ribi masz racje i ja tez staram sie podejsc pozytywnie do calego porodu bo dobrego nastawienie jest najwazniejsze a co do bólu no cóz mam nadzieje ze da sie go bedzie wytrzymac Ty ciagle te winko pijesz ...nie upij sie tylko :)

Gosia27 tez bedzie mi brakowac tej troskliwosci jaka maz mnie teraz obdarowuje, pomaga i wogole.... Ostatnio mu powiedziałam ze z tego powodu moglabym chodzic w ciazy tak długo jak słonica :)

Claudia gratuluje pierwszej samodzielnej kapieli, oj nie wiem czy ja bym sobie poradzila

Martus trzym sie !!!!

Monia-t ja tez ostatnio zaczełam meza namawiac na pizze, bo pozniej jak urodze i zaczne karmic to z pizza chyba trzeba sie bedzie pozegnac ...

Eevcia zycze przespanej nocki

Fogia jestesmy z Toba , Antos sobie zapewne poradzi !!!

No nic zmykam spac dobrej nocy zycze kazdej z Was obysmy sie tak nie pocily jak ostatnio i jakos sie wyspaly
Do jutra , mam nadzieje ze beda same dobre wiesci

papapa

Do mnie przyjechala mama i od rana do wieczora dziala w kuchni:-). Ale teraz to ja juz kompletnie nie mam czasu na nic. W kazdym razie u nas wszystko ok.
swietnie! ..fajnie miec przy sobie mame

Styla mojemu Tomciowi tez ropieje oczko. Położna kazała przemywać solą fizjologiczną ale jutro mamy powiedzieć lekarzowi.

U mnie położna była 2 razy a ma być jeszcze 4. Podobno musi być u mnie 6 razy. Ale to bardzo miła kobieta :)

Moje młodsze dziecię już spi a starszak zasypia :)

Mi od dzisiaj położna pozwoliła nosić bieliznę ściągającą więc noszę :) I nawet powoli mogę zacząć ćwiczyć na orbitreku :) Z brzuszkami mam się wstrzymać jeszcze 4 tygodnie :)
moja tez jest mila a jej wizyty sa okey -jak ty juz mozesz w obcisle gatki wskakiwac to ja tez juz zaczne:)

Aż mi serce szybciej zabiło.... :( FOGIA modlimy sie za ANTOSIA i ciebie. Będzie dobrze!!!!

Tomciowi dzisiaj odpał kikutek :)

Claudia a mnie od jutra czeka bycie samotną mamą przez 3 dni :( Aż się boję jak dam radę :( z dwójką :(
dasz rade!!! bedzie fajnie!!!
moja mam pojechala w odwiedziny do brata, tesciowa jutro nie moze do nas wpasc wiec tez bedziemy same - wpadnij do nas!!!!

FOGIA - WIERZE ZE BEDZIE DOBRZE!!! GLOWA DO GORY!!!

nie jestem w stanie przeczytac dokladnie dzisiejszego bb - przepraszam!

Wkleję Wam coś fajnego, poczytajcie:

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
* Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
* Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
* Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
* Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
*Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
* Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
* Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: „MAMO”

gogi - dziękuję :) w sam raz do poduszki na dobranoc

carri - jeśli to kurzajka, to to jest wirus, więc chyba niezbyt bezpieczne w kontakcie z dzieckiem. Lepiej zapytaj lekarza. Może dostaniesz jakiś szybko działający antybiotyk, albo zrobią ci wymrażanie, czy coś podobnego i będzie z głowy...

Jutro z rana jadę na komisję ZUS, więc jeśli zdążę, to tylko zerknę na gorącą.
Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie miała powodów do nerwów...

Życzę Wam wszystkim spokojnej i regenerującej nocki.

DZIEWCZYNY co mam robic nie wiem czy odeszły mi wody, wstałam raz do kibelka na siusiu potem sie połozyłam i po jakims czasie poczułam ze sie chyba znów 'zleje ' i czym predzej do ubikacji , siadłam na kibelku i sie zlalam zobaczyłam czysty biały płyn a potem jakby siuski Nawet majetczki mam lekko mokro........ Nie chcce siac niepotrzebnej paniki ale nie wiem czy to wody płodowe czy nie??? A tez nie chce w szpitalu niepotrzebnie zostac....:-(
Dodam ze czuje sie dobrze

Kate1980 nie bój sie szpitala bedzie dobrze, w sumie łatwo sie mowi osobie ktora nigdy w szpitalu nie była, ale nie jest strasznie....najwazniejsze jest pozytywne nastawienie
Mam wrazenie ze ty bedziesz nastepna, ten nawał pokarmu - moze cos oznaczac ??

Pozytywnie nastawiona jestem od początku ciąży :-) tylko czasem mnie strach nachodzi, ale jak to mówią "tylko idioci nie czują strachu" ;-)
gogi8 - piękna opowieść o aniołku.

Witam z rana. U mnie noc dziwna. Wstawałam co godzinę siku ale zasypiałam bez problemu. Tylko od 22 do 2 miałam chyba skurcze i to spore ale krótkie i bezbolesne.
Okropnie bolał mnie krzyż i biodra. Teraz sama nie wiem czy to skurcze czy mała się wierci gdzieś tam wewnątrz. Ale jeszcze jeden dzień i będę wiedzieć na czym stoję po wizycie jutro. Pozdrawiam

reklama
Witam sie i JA z rana.
Gogi piekne to o tym aniele az sie wzruszylam naprawde bo mnie sumienie ruszylo ze czasami brak mi cierpliwosci do mojego dziecka a teraz bede miala ich dwoch czyli powinnam miec jej dwa razy wiecej.
MOnia-T powodzenia z zusem ale napewno to tylko formalnosc ;)
Cari trzymama kciuki zeby sie rozkrecilo jak najszybciej.

Do góry