reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

ferulka ja też raczej na Kamieńskiego, choć troszkę zastanawiałam się nad Trzebnicą. No to może się spotkamy, ale jak się poznamy??

reklama
Hej wam,
Ja tylko chcialam dac znac co u nas bo siadlam dopiero co do laptopa i czytam powoli co tu od wczoraj ale duzo przede mna stron.
Noc mi minela nieciekawie- meczylam sie chyba do 2 przez ten moj pecherz i jak na zlosc mala sie strasznie wiercila- rozkleilam sie w pewnym momencie, tak mi to dalo popalic. Okropne jest to uczucie, kluje mnie wszystko w dole...
Jakby tego bylo malo mam jakas rewolucje w jelitach, ech.
Urosept dopiero wzielam raz, pije wode i herbate z duza iloscia cytryny i modle sie bym rodzic nie zaczela i by w koncu zaczelo mijac. Najgorzej jak mam skurcz.

Super ze mamy nowe dzieciaczki,
Zmykam bo pisac nawet mi sie nie chce :-(

Gogi8: wysłałam Ci mój numer tel. Jak będziesz na kamińskiego to pisz!może akurat też będę leżeć, ale ja mam nadzieję po piątku;)

Ribi: to chyba z drugiej strony zalewa tą drogę koło żmigrodu.

ja zostaje sama z małym znowu...
mój idzie na fuszkę, wróci może dopiero koło 9 wieczorem
ciekawe czy młody mi da popalić :-)

Super moniaivoy i fogia mają już dzieciątka!!!

Wizyta u dentysty zaliczona. Pani dr na dzień dobry zapytała, czy nie pomyliłam gabinetów. Ja na to, że fotele w końcu podobne :-D
monia-t Ty mi tu nie mów że ten nieppokój i pocenie to nie zwiastun porodu....sama chciałabyś być już w terminie :):):) kopiko powiadasz? mniam bardzo lubię te cukiereczki są mniamuśne.....nie dawaj się malutkiej wiesz ona się zz Tobą umówi a później ucieknie tak jak mi fogia :)
Nieprawda, mi się nie spieszy, bo nie możemy sobie jakoś ogarnąć naszego przemeblowania :no: Poza tym mi jest dobrze w ciąży :-) malutk_a widzę podobnie :-D

catelin - spokojnie, jest nas jeszcze troszkę. Jeśli tylko wszystko jest w porządku, to spokojnie masz jeszcze parę dni, nie stresuj się kochana.

julcik - tak, jak piszesz, to hormony, no i sytuacja jest ciut skomplikowana z takim nowym dzieciaczkiem. Mam bardzo podobne odczucia, jak ty :tak:A co do wagi, to wiadomo, że nie do końca można polegać na pomiarach, a najważniejsze, żeby córcia była zdrowa, masę zacznie robić po porodzie - będzie wam lżej rodzić
kurcze dziewczyny ja juz nie wiem czy mogę dziś rodzić, bo u nas trochę załało drogę do mojego szpitala: póki co jest przejezdna:) ale jak zaleje całkiem? Będą jaja:)
Zdecyduj się w końcu kochana!!!! Powódź ma ci przeszkodzić???

ferulka - przynajmniej poród wyleczy cię z takich strachów na przyszłość (marna pociecha, ale zawsze jakaś) ;-)

kurcze dziewczyny a mój jak poszlismy o 11 na spacer i zasną.. wrócilismy o 12. to go rozebrałam na spicha.. no i dalej spi ... i nie ma zamiaru wstawac.. a ja chyba ide po laktator..

Hej :)
Ja właśnie usiadłam na chwilę bo nie wyrabiam... O 12 zadzwoniła do mnie wychowawczyni Madzi, pierwsze pytanie: Czy Pani urodziła? - ja na to, że niee a ona biedna nie miała do kogo się zwrócić i do mnie z prośbą czybym upiekła ciasto na jutro na imprezę z okazji dnia babci i dziadka bo rodzice jej się powykruszali i nie będzie czego dziadkom do kawy postawić. No to ja szybko do sklepu i pierwszy etap robienia ciasta za mną. Zrobię murzynka przekładanego masą waniliową, poleję czekoladą i posypię płatkami migdałowymi bo na nic innego nie mam weny...
Do tego akurat obiad robiłam, także właśnie po 3 godzinach w kuchni usiadłam. Ale mi dało czadu a tylko 3 godzinki...
Idę uaktualnić listę, tyle radości mi sprawia wpisywanie Naszych dzieciaczków :)

kurcze dziewczyny a mój jak poszlismy o 11 na spacer i zasną.. wrócilismy o 12. to go rozebrałam na spicha.. no i dalej spi ... i nie ma zamiaru wstawac.. a ja chyba ide po laktator..

hej, mój po spacerze wczoraj spał chyba z 3 godziny, a sam spacer trwał godzinę...
też chyba lubi spacerować...
chyba w nocy z nim będę jeździć aby lepiej spał:-D

no to mamy już dziś drugie maleństwo:) jak fajnie:)
ja już wykąpana, wygolona (namęczyłam się, że nie wiem), jeszcze tylko zrobić włosy, mąż wróci z pracy, zje obiad i tata mnie zawiezie...
ryczeć mi się chce, że muszę tam jechać....:sad:
mały wychodź już błagam!!!!

reklama
Czesc dziewczyny.Widze ze mamy juz dzisiaj dwa bobasy super.
U mnie nocka tez jakas beznadziejna no wiercilam sie z boku na bok miejsca znalesc ni emoglam a o 2:25 obudzialm sie wyspana.Za to po 8 sobie troche pospalam bo bylam strasznie nie wyspana dziisaj i snila mi sie dzisiaj nad ranem mysz.A wedlug sennika to oznacza:Znaczenie erotyczno-seksualne; także: sen ostrzegający przed nadmiernym wyczerpaniem organizmu. Może także ostrzegać nas przed czymś co się dzieje i czego nie możemy zlekceważyć. Licze na to wyczerpanie organizmu przy porodzie :)Tzn szybki chce ale wiadomo ze jaki by nie byl to ten oprganizm wyczerpie prawda?TAk sobie tlumacze:)
I tak jeszcze sobie dzisiaj myslalam o moim mezu ze tak si eo mnie troszczy ostatnio az za bardzo nigdy taki nie byl nawet przy pierwszej ciazy ze jednak 5 lat dla mezczyzny to duzo dojrzal mi chyba troche przez ten czas:) No i ze bedzie mi tego brakowac bo wiadomo ze po porodzie jak dojde do siebie to bede musiala czesc rzeczy ktore on przejal teraz przejac z powrotem a tak mi z tym dobrze

Do góry