reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Nie sprowadzaj mnie na ziemię, mnie łupie pierwszy raz w tej ciąży, to może jednak... :-D

No to tylko pozazdrościć, że cię nie boli kręgosłup. Bo mi co chwilę daje czadu i muszę się kłaść. A kto wie, może u ciebie to zapowiedź porodu, tego Ci życzę bo już jesteś po terminie :-)
A ja wg. biometru fizycznego mam dzić rodzić, ciekawe :-)

reklama
ja też za każdym razem wieczorem od 20 dostaje lekkich skurczy co 10 minut i krzyż mnie boli i co też siedzę jeszcze w 2paku..wczoraj posprzątałam cały dom 200 m poodkurzałam pomyłam podłogi dwie łazienki umyłam łącznie z wanną i prysznicem i co myślałam że to może pomoże i dupa..nic..już nie wiem co wymyślać dalej żeby to już było

hej laseczki:)

Ja już po wizytach- gin stwierdził, że pozamykana jestem na 4 spusty i jeszcze spokojnie ze 2 tygodnie pochodzę. Internistka mnei osłuchała, ostukała i stwierdzili obydwoje, że skoro nic się nie dzieje to lepiej żebym jeszcze do poniedziałku w domku poleżała bo w szpitalach sezon chorobowy i jeszcze bardziej może mnie złapać. Więc w sumie nie najgorzej- wolę w domku leżeć, czytać was sobie i robić z męża pielęgniarza niż siedzieć w szpitalu:)

Apropo tych biorytmów- to tylko fizyczny i intelektualny się liczą czy wszystkie?? bo mi emocjonalny wychodzi 19, intuicyjny 22 a fizyczny dopiero 4 lutego- no a do tej pory to mi już na pewno wykurzą Wiki z brzuszka, bo przy mojej cukrzycy za długo nie pozwolą mi jej nosić po terminie.

hejka
ja już wróciłam:) zeszłam ładny kawał miasta, zaliczylam wszystkie sklepy na l piętrze, miałam jeszcze pochodzić ale nogi nie wytrzymały tego ciężaru i rozbolały i do tego brzuch zaczął się stawiać tak, że kroka momentami nie mogłam dać;/
przeczytałam Was pobieżnie i widzę, że bez zmian
claudia na te problemy z zaparciem spróbuj czopki glicerynowe, mi one teraz ratują moję biedne kiszki
idę sobie zrobić herbatkę i jakoś kanapeczkę, dziś moja mamcia robi pierogi ruskie!! mniam ale będę mieć wyżerkę!!

olanda a co to za czopki, bo się chętnię zaopatrzę, bo czarno to widzę.
złotko mi lekarz stwierdził to samo-kompletnie nieprzygotowana, a ja znajomym naopowiadałam ,że do 10 będzie po.:zawstydzona/y:
Boję się ,że jak my będziemy w szpitalu to właśnie będzie ta pandemia grypy ah1n1, bo w Krakowie już kliniki zamykają dla odwiedzających.

Ja mam zerowy emocjonalny 16. 01. i tak by mi nawet pasowało :)

No to tylko pozazdrościć, że cię nie boli kręgosłup. Bo mi co chwilę daje czadu i muszę się kłaść. A kto wie, może u ciebie to zapowiedź porodu, tego Ci życzę bo już jesteś po terminie :-)
Kręgosłup tak normalnie to oczywiście, że mnie pobolewa, dziwne by było, gdyby wcale nie, zwłaszcza, że mam raczej siedzącą pracę dodatkowo - ale teraz właśnie inaczej mnie łupie :-)
i twardnieje, twardnieje... ;-)
Dlatego się cieszę :-D

Obym się nie cieszyła na zapas :-D:-D:-D

reklama
No wlasnie glicerynowe (w Angli sa glicerolowe ale podobno to to samo). Z tego co wiem dzialaja 'mechanicznie' wiec powinny byc w 100% bezpieczne- tak sadze.

Do góry