reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Ewcia nie znasz dnia ani godziny :-D

Jak chcecie to poczytajcie Dzieciowo mi! tu laska porównuje pieluchy, chusteczki i inne... Poza tym fajnie pisze, można się uśmiać.

Muszę się ruszyć z domu bo nie wyrabiam psychicznie.

ja też mam na jutro intuicyjny a na 17 intelektualny:) ostatni 20 emocjonalny....ale jak koziorożec ma być to pierwsze dwa się liczą:)

Hej i ja sie melduje:)

Fajnie, że Dominika juz urodziła:) I że ma Bartusia juz przy sobie:)

Jestem po wizycie. Póki co rodzić chyba jeszcze nie będe, szyjka dalej mało skrócona, na 1,5 - 2 cm... :( Poza tym trochę się zmartwiłam, bo mam na granicy ilość wód płodowych i muszę jeździć na KTG co 2- 3 dni. Lekarz mi nie kazał panikować, ale mam obserwować ruchy Ali. Gdyby się cos działo, to mam natychmiast jechać do szpitala. Tak więc jestem umówiona na KTG w niedziele, mam nadzieję, że będzie wszystko ok:) Gin powiedział, ze do przyszłej niedzieli najpóźniej powinnam urodzić, zobaczymy:)

Przynajmniej dostałam L4 do 27,01.

Idę Was poczytać, mam nadzieje, ze nadrobię.

Hej kobietki :) Ja co dzień liczę,że to dziś będzie, a tu nic i nic. Skurcze mam tylko na wieczór takie co 10 minut. Wczoraj podjechałam sobie na ktg, ale skurcz tylko 1 się zapisał taki na full, reszta płaściutka . Potem lekarz mnie zbadał i mówi ,że zero gotowości, niestety...a liczyłam ,że coś po tych nocnych skurczach się ruszyło. Jak zaczął mnie badać, mówi, pierwsza ciąża prawda:szok:, myślałam ,że to widać,że nie. Jedyny pocieszeniem jest ta główka na dole...bo długo leżał w poprzek :) Kazał przyjść na kontrolę za 5 dni. W takim razie dzisiaj się nie wybieram do mojego gina, bo bez sensu, zaoszczędzę przynajmniej 180 złotych:-p A zwolnienie mam do 27 . 01 , więc luzik.

eevciaa ja też bym nie chciała dziś 13 urodzić. Moja mama zmarła 16 :-(, więc chciałabym by była to ta data. Ale mały wcale się nie wybiera :(

malutk_a fajny jest syrop *spam* , dla kobiet w ciąży. Dzieciakowi też pomaga, może spróbuj . Zdróweczka życzę !!!

claudia 4 you no z kupką to jest tragedia po porodzie, ja nawet nie mogłam siku na początku zrobić...hmmm jak tu sobie pomóc???

moncia u mnie domek cały czas na błysk, a tu nic i nic tylko czekanie zostało. Jeszcze nigdy chyba nie byłam tak odrobiona jak teraz :-)

ulkan u mnie z huggisów się wylewało i nie lubiłam ich bardzo przez to, pampki to jednak pampki, wg. mnie najlepsze

evcia mój też już niecierpliwy jak cholera, chłopaki na pępówę czekają, a ja nic sobie z tego nie robię;-)

Właśnie zauważyłam, że na liście podforów jesteśmy na 1 miejscu. Grudniówki już się przeniosły :)))
Przyszłe mamy

Przy okazji oglądam wspomnienie o Krzysztofie Kolbergerze - właśnie jest jego pogrzeb... wspaniały człowiek...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mojego Pawła koledzy też czekają na pępkowe...i ciągle dzwonią :-D a przyszły chrzestny Szymcia wziął na ten cały tydzień urlop i się chłopak załamał bo dzisiaj już czwartek a mały nadal w brzuniu :-)

tak pomyślałam, że może wezmę się na czyszczenie dywanów na kolanach :-) albo polerowanie paneli :-D
ja już spróbowałam nawet jeść ostre potrawy (podobno dzieci w brzuszkach też tego nie lubią)... ale jedyny skutek tych ostrych rzeczy to ból żołądka i jelit:/

moniaivoy - wodami się nie martw... jak się Alusia rusza tzn że jest wszystko w porządku... po prostu tak jak ja musisz kontrolować jej ruchy... no i będziesz pod stałą opieką ktg....

monciaa - no różnie z tym pępkowym może być. Ja tam się nie martwię bo jak urodziłam Nicole to mąż miał skrzynkę piwa i wyobraź sobie, ze przed blokiem zrobił pępkowe coby mu w mieszkaniu nie nabałaganili...
A teraz ma na długi czas abstynencję całkowitą bo te wrzody ma i musi dbać o siebie :)
Chociaż on i tak się śmieje, że jakby wszyscy ludzie spożywali tyle alkoholu co on, toby już dawno wszystkie polmosy upadły :)
Ostatnio myśleliśmy ile alkoholu kupiliśmy w zeszłym roku i wyszło, że 1 3/4 litra wódki i parę piw... i 2 wina, które nadal stoją w lodówce... :)

reklama
Tak 1.Dziś już 3 razy zmieniałam ubranko, bo Wojtek miał całe mokre plecki. Wkurzyłam się. Na paczce pisze 2-5 kg, a jak zdejmuję pieluchę to jest tylko trochę zmoczona. Pampki były ok. Może Wojtek za dużo lub za szybko sika;)

Może, a próbowałaś porównać jedne pieluszki do drugich??
może tamte są większe albo szersze....

sylvi podobno są czopki, nie wiem czy nie kupię drugi raz tego nie zniosę a wypróżnić się trzeba

Do góry