reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

madlen jak czytam opis twoich porodowych to takie własnie miałam... 100 razy gorsze niż miesiączka... nawet się ruszyć nie dało ani mówić... nie wspominając o oddychaniu... ale przeszły... moja macica mnie nie lubi:-D

gogi - ja też mam nadzieję, że skoro znów coś się rusza to może się ruszy do poniedziałku:-)

ribi - moja dzidzia też należy do rozmyślających się... Szymus stwierdził że wyjdzie, po czym skurcz go wkurzył i mu się odechciało :-D

reklama
Hej panny ja tez witam sie w dwupacku:(

U mnie noc straszna.... ten ból juz jest nie do zniesienia nic kompletnie nie idzie zrobic i nawet nie wiem czy skurcze mam jakiekolwiek bo sie kompletnie na tym nie znam....

Jeszcze w nocy kaszlałam strasznie....gardło boli....a myślałam ze mnie choroba nie złapie.,..widac sie myliłam

;))
Zyczę miłego dzionka a ja spadam myć naczynia zrobic sobie Kawkę i do nauki

A mnie dopadła taka senność, że nie mogę się ruszyć. Co do skurczy to aż się boję. Dziś w nocy miałam chyba kilka i raczej do lekkich nie należały, boję się pomyśleć co będzie potem. Ale z drugiej strony jestem już tak wymęczona tym błogosławionym stanem, że czekam na ból i na finał. Dziś moje maleństwo się słabo rusza i się martwię. Ale na szczęście idę do lekarza.

Monciaa a najgorsze, ze te skurcze to byl dopiero poczatek :-D
Ale kazda kobieta przechodzi porod inaczej i wcale nie musi tak bolec ;)

no ładnie... strasz mnie dalej :-)

a i tak mąż śmiał się ze mnie w nocy bo między skurczami mówiłam "nie rodzę" że tez mu było do śmiechu...:/ bo mi wcale...

Widzę że ta pogoda sprzyja tylko choróbskom, a nie rodzeniu. A kiedy jest następne zaćmienie słońca:-D ??

Monciaa a miałaś zrobiony w końcu ten masaż szyjki, bo jakoś nie zakodowałam z opisu wizyty u gina?

uuu u Was noc z bólami a u mnie nic;/ więc myślę, że u Was dziewczyny to już tuż tuż poród...
claudia powinnaś zmienić laktator, nawet taka zwykła gruszka do odciągania pokarmu z apteki będzie lepsza, bo inaczej może dojść do zapalenia, i tak jak piszą inne przystawiaj bardzo często i się nie denerwuj bo laktacja to też psychika, kuzynka moja też miała kłopoty bo mały słabo ssał jak się denerwowała to było gorzej, położna jej poradziła mówić w tym czasie do dziecka łagodnym i czułym głosem z uśmiechem by ładnie i dobrze złapało pierś i wiesz pomogło

Widzę że ta pogoda sprzyja tylko choróbskom, a nie rodzeniu. A kiedy jest następne zaćmienie słońca:-D ??

Monciaa a miałaś zrobiony w końcu ten masaż szyjki, bo jakoś nie zakodowałam z opisu wizyty u gina?

nie miałam bo ginek stwierdził ze skoro zaczyna sie robic rozwarcie i szyjki brak to nie ma sensu... zwłaszcza ze chcialby abym doczekala jednak poniedzialku bo w szpitalu juz czekaja na mnie ale wlasnie w poniedzialek:-)

Monciaa oczywiscie, ze ja nie chce nikogo straszyc :-)
Tak jak napisalam, u kazdej z nas moze byc inaczej i wcale nie musi az tak bardzo bolec, roznie z tym jest.
Na pewno kazda z nas poradzi sobie z bolem i porodem jak juz sie zacznie :-)

reklama
Cześć!!:happy:

a ja nawet czuję się wyspana, choć spałam na raty jak co noc.. mnie z objawów porodowych to tylko czasami dopada lekki ból miesiączkowy, no i twardnienie brzucha.. teraz jakoś mi trochę niedobrze, alee to dlatego, że głodna jestem.. idę robić śniadanko..

Szkoda, że nie rozwinęło się u Ciebie monciaa - ty już bidulo tyle się męczysz!!:no:

jumabe - najważniejsze, że mąż cały!!

Claudia - Marta70 też miała problem z tym nie spaniem Julki w nocy, może ci coś doradzi.. a jak przyjdzie położna to na pewno pomorze przy przystawianiu piersi.. trzymam za Was kciuki!!:tak:

Do góry