reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Rzeczka no to gratulacje :) Ciesze się, że wszystko OK

A ja jakaś taka osłabiona sie poczułam. Dosłownie w głowie mi się zakręciło i musiałam sie położyć. Wika na ogórdku u sąsiadów kąpie się z kolega w basenie więc mam chwilkę. Za niedługo mój m wróci z pracy a ja nadal mam nerwa na niego. Och... jakiś ciężki dzisiaj dzień :(

reklama
Rzeczka super
Ja byłam na spacerku i też mnie to wymęczyło, a wieczorem do kina jeszcze :-)

Teraz biorę się za jabłuszko tarte - taka dietka moja

Aniucha - ja też miałam za 2 razy baardzo ddziwne i złe sny...:-(

Rzeczka - super że wszystko w porzadku! :-)

Claudia - ja w 1 ciąży chodziłam do lekarza z nfz, ale to była bardzo porządna babka, przyjmowała równiez u nas w prywatnej klinice tak samo i pracowała w szpitalu w którym rodziłam, więc byłam mega zadowolona, pewnie jakbym chciała chodzić prywatnie to tez bym do niej poszła, więc nie było sensu. tylko na usg prywatnie poszłam, bo u nas taki beznadziejny lekarz robi, że za każdym razem jakieś jaja wychodziły i się za bardzo denerwowałam tym

ja tez jestem totalnie padnięta przez ten upał.....

Witam was koleżanki.
Przepraszam, że teraz nie nadrabiam zaległości z calego tygodnia, ale nie dam rady :no:
Jestem chora. Mam strasznie zaczerwienione gardlo, katar i potworny kaszel. Oczywiście domowe sposoby na przeziębienie nie pomagają. Więc lekarz dał mi L4 i kazał dużo odpoczywać. Mam płukać gardło szałwią, psikać w nie tantum verde i ssać chlorchinaldin :baffled: A jak mi nie przejdzie do wtorku to będę musiala brać antybiotyk :szok: Angina jest tuż tuż, więc nie będę miala innego wyboru :szok::no:
Muszę się teraz kurować i to na ostro. Nie wiem tylko jak ja mam odpoczywać przy trzyletnim małym czorcie, którego wszędzie jest pełno i non stop mnie o coś pyta :dry:

Na pewno któregoś dnia przeczytam coście naskrobały przez kilka dni i postaram się brać czynny udział na BB. Przynajmniej gadając z wami nie będę wytężać głosu ;-):-D:-p
Dziś tylko napiszę, że ja też chodzę do gina na NFZ. Ale ja jestem z niego zadowolona. Leczę się u niego od 7 lat, pierwszą ciążę też mi prowadził. A jak mam pilną potrzebę to zawsze mogę iść do niego prywatnie ;-) Ale wizyta u niego jest droga, bo z USG ostatnio płaciłam 120 zł :szok: Na pewno na USG połówkowe będziemy do niego szli, bo ma dobry sprzęt (choć nie trójwymiarowy) i nagrywa płytki. Jak byłam w ciąży z Witkiem to też taki filmik i zdjęcia nam nagrał :tak: Mam uwiecznione jak synuś pięknie pokazuje nam swoje klejnoty rodzinne :-D:-D:-D:-D:-D

I tym wesołym akcentem kończę. Idę się położyć póki nie mam panów w domu ;-)
Do zobaczyska.

No to i ja dołoze swoje 3 grosze na temat lekarzy...Ja chodze do lekarza na półprywatnie tzn przyjmuje mnie normalnie w przychodni ale za wizyte płace 50zł...Wszelkie badania mam oczywiscie za darmo....Plusem tego wszystkiego jest to ze p wizycie nie usze isc do okienka i umawiac sie na jakis termin tylko przychodze kiedy mam potrzebe....Usg robi w szpitalu i jego koszt to 40zł.
Mój lekarz do ktorego teraz chodze ma rózne opinie niektore dobre niektore wrecz fatalne ale mi przypadł do gustu i to sie liczy i mimo ze tak samo jest ze szpitala ze jedni odradzaja i bronia sie rekami i nogami by nie rodzic tutaj to wierze ze moj lekarz jako zastepca ordynatora zajmnie sie mna dobrze.... Tez myslałam zeby chodzic do innego lekarza ale po co mi placic 200zł a potem jeszcze płacic za badania i potem ewentualnie rodzic gdzies poza miastem ... bo co wtedy by było jakbym nie zdazyla na czas??.... Poki co jestem zadowolona z opieki jaka daje mi moj lekarz i mam nadzieje ze dzieki nie mu dotrwam do konca ciazy i urodze zdrowe dziecie

Blondi - w ciązy są naturalne takie zmiany na skórze, na pewno nic Ci nie jest i nie musisz się martwić.
Rzeczka - po tym badaniu prenatalnym to tak jakby lżej, prawda? jak dobrze wiedzieć że z dzidzią wszystko w porządku. Moja przyjaciółka dzięki badaniom prenatalnym (w 30t) dowiedziała się że jej córeczka ma torbiel - dzięki czemu od razu po porodzie uzyskała pomoc i mała już jest zdrowa, wkrótce wracają do domu :)

A ja dziś w pracy wywaliłam się jak długa. Obiłam sobie brodę i najadłam się strachu. często w taki upał kręci mi się w głowie, więc podejrzewam że będę musiała wkrótce zrezygnować z pracy i bardziej na siebie uważać.

Damqelle oj o uwazaj na siebie ;-) Dobrze ze nic powaznego Ci sie nie stało:-)

Monika77 taka ładna pogoda a ty chora , zdrowiej szybciutko i ciesz sie słoncem

Powiedzcie mi czy wiecie moze jak długo trzeba czekac na badanie prenatalne jak sie ma juz skierowanie ??

Badania prenatalne robi się pomiędzy 11-14 tygodniem a następnie w 20t i 30t. U nas trzeba się umawiać dużo wcześniej, zwłaszcza z kasy. Ja dzwoniłam po ośrodkach jakieś 2t wcześniej, ale może za kasę jest szybciej.

reklama
No to i ja dołoze swoje 3 grosze na temat lekarzy...Ja chodze do lekarza na półprywatnie tzn przyjmuje mnie normalnie w przychodni ale za wizyte płace 50zł...Wszelkie badania mam oczywiscie za darmo....Plusem tego wszystkiego jest to ze p wizycie nie usze isc do okienka i umawiac sie na jakis termin tylko przychodze kiedy mam potrzebe....Usg robi w szpitalu i jego koszt to 40zł.
Mój lekarz do ktorego teraz chodze ma rózne opinie niektore dobre niektore wrecz fatalne ale mi przypadł do gustu i to sie liczy i mimo ze tak samo jest ze szpitala ze jedni odradzaja i bronia sie rekami i nogami by nie rodzic tutaj to wierze ze moj lekarz jako zastepca ordynatora zajmnie sie mna dobrze.... Tez myslałam zeby chodzic do innego lekarza ale po co mi placic 200zł a potem jeszcze płacic za badania i potem ewentualnie rodzic gdzies poza miastem ... bo co wtedy by było jakbym nie zdazyla na czas??.... Poki co jestem zadowolona z opieki jaka daje mi moj lekarz i mam nadzieje ze dzieki nie mu dotrwam do konca ciazy i urodze zdrowe dziecie

Carri a mogłabyś napisać jak się ten lekarz nazywa bo ja leżałam rok temu w szpitalu w Żorach właśnie na ginekologii i mniej więcej orientuję się kto tam pracuje. Chciałabym zmienić mojego dotychczasowego ginekologa bo jest jakiś dziwny, nie dość że nie dostaję zdjęcia z USG to jeszcze w czasie badania monitor ma odwrócony do siebie i ja nic nie widzę :wściekła/y: Chciałabym rodzić w Żorach bo byłam zadowolona z opieki w tym szpitalu i z chęcią przetestowałabym lekarza, którego tak zachwalasz.

Do góry