reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dobranoc brzuchatki i mamusie :-)

już namawiam moją córcię na szybsze wyjście w każdy możliwy sposób - 22go mam egzamin i mówię jej że musi szybciutko żebym zdążyła dojść do siebie i na niego jechać :tak:

reklama
zielona - trzymamy kciuki!

co do swędzenia to jak mnie swędział brzuch to musiałam zrobić badania na cholestazę... warto zrobić - bo to tylko pobranie krewki, kosztuje grosze a przynajmniej sumienie jest spokojne :-)

a ja własnie dobiłam się jeszcze precelkami i normalnie zgaga mnie zeżre od środka :-) ale co tam... trzeba sobie dogadzać w ciąży:-D

Ostatnia edycja:
Joasiab - trzymam kciuki za Ciebie, czekamy na wieści, nie bój sie kochana, bedzie dobrze!
Zielona- za Ciebie też trzymam kciuki ogromne, informuj nas na bieżąco!

Ribi - ariska ma racje zgłoś to swędzenie lekarzowi, bo jesli Cie swedza ręce i nogi, to może być to objaw cholestazy.

Niulini - to moze ten olejek w końcu zadziała:)

Ja tez juz nie moge się doczekać Alusi, dzis trzymałam na rękach synusia szwagierki, oj jak mi sie zachciało przytulać swoja córeczke:) Jeszcze, jak widziałam jak on minki strzela, to o niczym innym nie marze:)

Ja po kąpieli. Jak weszłam do wanny to zauważyłam w wodzie pływającą galaretkę. Wyłowiłam bo wyglądało to obrzydliwie, chyba czop mi odchodzi. Była to typowa galaretka, taka zwarta, nawet we wodzie się nie rozpłynęła...

joasiab - czekam na wspaniałe wieści. Trzymaj się cieplutko i jestem z Tobą całym serduszkiem :)

Nulini - to czekamy na efekty. Powodzenia :)

zielona - i Tobie kochana życzę szybkiego rozwiązania. U mnie też patrzą tylko na termin z OM :)

Ja już uciekam. Mąż ogląda Kości a ja chyba sobie poczytam bo w krzyżu mnie coś pobolewa i położę się już.
Do jutra kochane :)

claudia, zastanawiam się właśnie intensywnie nad olejem rycynowym + seks (który nie działa od 2 dni, ale może w połączeniu z olejem wreszcie coś ruszy...). Jak się w tygodniu nic nie ruszy, to mam w piątek/sobotę jechać do szpitala na wywołanie, a wolałabym uniknąć tych wszystkich zabiegów z oxy, masażami szyjki i przebijaniem pęcherza :-(

moniaivoy, no u mnie to samo, maużon się trzęsie z zimna, a ja najchętniej bym na dwór wyszła, do tego ciągle się wiercę w łóżku, poduszka gorąca i zasnąć nie mogę...

Nulini - życzę powodzenia, ale z drugiej strony obawiam się, ze skutki działania olejku rycynowego nie sprzyjają seksowaniu się :-D

a jak to jest w końcu z tym seksem? ja mam straszną ochotę ale mój mąż się boi, że zaraz po wyląduje na porodówce a tu piszecie, że to nic nie daje. Przeczytałam też dziś w gazecie jakieś, że sam seks nie wywołuje porodu

prostaglandyny zawarte w spermie rozmiękczają szyjkę, nawet specjalnie podaje się je (w formie żelu?) żeby przyspieszyć poród. Jednak z tego co piszą dziewczyny widać jest różnie. My z M na odwrót: żeby przypadkiem nie przyspieszyć porodu kochamy się z prezerwatywą :( Przyznam, że troszkę zazdroszczę tym, które faktycznie mają teraz ochotę na seks, bo u mnie ciężko z tym...

zielona i joasia - kolejna delegacja na porodówkę ;) trzymam za was mocno kciuki, żebyście jak najszybciej mogły przytulić wasze dzieciaczki i je nakarmić cycem :-)

ewcia - mam nadzieję, że ty po prostu mam wcześniej wszystkie objawy, ale nie będziesz jeszcze rodzić, bo masz kupę czasu jeszcze! Teraz jak już mężuś jest to full relaks i spokojnie czekamy na swoją kolejkę :tak:

a ja się kładę zaraz spać.
ale zazdroszczę tym, co już urodził.
mnie drażnią moje humory i mąż czasem niesprawiedliwie obrywa :-(
ale dziś wymieniłam telefon na nowy więc nowa zabawka :-)
miłej nocki-zielona i joasiab-powodzenia jutro i czekamy na wieści

reklama
Do góry